Doe mee aan de Toyota Adventure Challenge! Check hier mijn Toyota C-HR Adventure review en meld je snel aan om ook kans te maken op een vette roadtrip naar IJsland, Canada of zelfs Australië. Sowieso heb je een toffe proefrit in het vooruitzicht in deze stoere bak.

Toyota Adventure Challenge

Toyota vraagt zich af of jij een avontuurlijke levensgenieter bent. Kan je daar volmondig ja op zeggen? Dan daagt Toyota je uit mee te doen aan de Toyota Adventure Challenge. Meld je aan voor de Toyota Adventure Challenge via de onderstaande link en je wordt vanzelf gebeld om een afspraak te maken bij de Toyota dealer bij jou win de buurt. Zo kan je ervaren wat het is om te rijden in het nieuwste Hybride Toyota C-HR Adventure.

 • Meld je aan voor de Adventure Challenge 
 • De Adventure Challenge loopt t/m 14 september 2018 16:00 uur. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Toyota C-HR Adventure Review

Eerlijk is eerlijk, meedoen aan een winactie en kans maken op een vette roadtrip is natuurlijk tof! Maar als autoliefhebber was ik ook nieuwsgierig naar de Toyota C-HR Adventure. Daarbij had ik nog nooit een hybride auto gereden, dus ook daar was ik benieuwd naar hoe dat zou zijn.

Wat alleen woorden al niet met je kunnen doen. Dat het woord ‘Adventure’ in dit autotype zit is één ding dat mij trekt. En dan kijkt dit model mij ook nog eens uitnodigend aan. De sidesteps in chroom kleur heb ik met mijn lange stelten niet nodig maar ze zorgen wel voor een beetje extra stoer uiterlijk. Daarbij denk ik mij al dat als ik met modderlaarzen terugkomen van een mooie hike of mijn paardrijschoenen onder de modder zitten dat ik die mooi even kan afvegen aan de side step.

De ‘Scuff Plates’, klinkt toch mooier dan beschermplaten, beschermen je auto extra goed tegen steenslag als je eens van de route afwijkt en een weg oprijdt met los grind. Die matzwarte 18 inch lichtmetalen velgen en de strakke lijnen vind ik ook aantrekkelijk aan deze cross over. Het zijn die dingen die deze auto die outdoor look geven waar ik van hou.

De motor start geruisloos met de powerknap en de auto rolt rustig het terrein van de Toyata dealer Louwman in Den Haag af. Het interieur is donkergrijs en lichtgrijs en de boardcomputer is van een fijne grote om goed je roadtrip route te kunnen volgen. De auto beschikt over een JBL Premium audiosysteem met maar liefst 9 speakers. Heerlijk geluidje dus! Uiteraard zit de auto vol sensoren maar die gaan niet zo extreem tekeer dat je gek wordt van een irritante piep als je nog prima ergens vlak langs kan rijden.

Ik merk dat ik gefocust ben om zo zuinig mogelijk te rijden. In de stad blijf ik dan ook graag hybride rijden en dat lukt tot ongeveer 50 kilometer per uur. Mijn mede weggebruikers nemen het mij alleen niet in dank af dat ik zo langzaam op trek bij het stoplicht. Sorry daarvoor! Gelukkig staat er op de zijkant dat ik meedoe aan de Toyota Adventure Challenge.

Toyota Adventure Challenge

Hybride rijden met Toyota

Begrijp me niet verkeerd, zuinig rijden is beter voor het milieu en voordeliger voor jezelf. Als je achter een vrachtwagen blijft rijden verbruik je ook minder en zo zijn er nog meer manieren om zuinig te rijden. Toyota was het eerste merk dat 20 jaar geleden het hybride rijden introduceerde. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 11 miljoen hybride-rijders. Een hybride auto van Toyota heeft een verbrandingsmotor en een elektromotor. Die twee werken naadloos samen en tijdens het rijden schakelt de motor over van de een in de ander.

Als je de auto goed onder controle hebt en hem leert kennen dan zal het je vast lukken om de helft van de tijd elektrisch te rijden. Voordeel voor jou qua lager verbruik en dus minder kosten en je zorgt voor minder CO₂ uitstoot. Een win-win situatie! Wat ik echt een voordeel vind is dat dit type auto zijn eigen energie opwekt. Je hebt dus niet zo’n irritante laadkabel nodig, je hoeft niet te stoppen onderweg om je auto op te laden en je hoeft ook niet op zoek naar een laadpaal als je gaat parkeren.

Toch kan ik de verleiding niet weerstaan om het gaspedaal even flink in te trappen op de snelweg. Ik wil toch even weten en voelen wat ik in mijn handen heb. En dat is niet mis,  de traploze versnelling zorgt er mede voor dat de auto snel en geruisloos optrekt. Het gevaarlijke is wel dat je binnen no time te hard rijdt omdat het zo smooth gaat. Hou je koppie erbij dus!

Hybride rijden met Toyota

10 x Hybride rijden tips

Ben je op zoek naar tips voor hybride rijden? Of wil je mijn tips weten om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de Toyota Adventure Challenge? Eigenlijk gelden deze tips voor het rijden in iedere auto.

 1. Leer je auto kennen, test elkaar uit;
 2. Ontdek het computersysteem van de auto, zeker bij hybride rijden, let op de EV knop;
 3. Laad geen onnodige (zware) spullen in de auto liggen, hoe zwaarder de auto hoe meer je verbruikt;
 4. Bekijk goed de route, ga je voor de snelste of de kortste;
 5. Rij soepel, kijk vooruit om onnodig remmen te voorkomen. Laat de auto eens uit rollen;
 6. Zorg voor je auto, check regelmatig de bandenspanning;
 7. Rij je in een schakelauto schakel dan sneller door;
 8. Wees zuinig met het gebruik van de extra auto accessoires zoals verwarmbare ruiten en airco;
 9. Hou je ramen dicht en schakel het interne ventilatiesysteem in, als je auto die heeft;
 10. Sta je langer dan 1 minuut stil? Schakel de motor uit.

Hybride rijden tips

Aanbieding Toyota C-HR Adventure

Ben jij na de proefrit overstag? Of misschien zelf een beetje verliefd op dit nieuwste Toyota model? De Toyota C HR Adventure is tijdelijk te koop met €2750,- voordeel. Op een verkoopprijs vanaf €35.695 is dat toch een mooi voordeel.

De fiscale voordelen van een hybride zijn voorbij. Hoewel de aanschaf van een hybride auto duurder is dan een niet hybride auto (afhankelijk van merk en type natuurlijk), uiteindelijk bespaar je wel een deel op verbruik- en onderhoudskosten.

Louwman Den Haag – Toyota en Lexus

Autobedrijf Louwman Den Haag is de officiële Toyota dealer in de regio Den Haag.  De showroom en werkplaats van Louwman is gevestigd op het Forepark nabij de snelweg aan de rand van Den Haag. Naast de Toyota showroom is de showroom van Louwman Lexus gevestigd.

Toyota C-HR Adventure

Benieuwd naar andere autotests van mij? Lees ook:

 1. Autotest Volkswagen Touareg SUV
 2. Nissan Micra ervaring
Print Friendly, PDF & Email