Reizen voor de beste prijzen. In de reisbranche passeren elk jaar weer de vroegboekacties en vroegboekkortingen de revue. Maar hoe werkt het met vroegboekkorting en tot wanneer is er vroegboekkorting bij reisorganisaties? En niet onbelangrijk; wat zijn de voordelen en nadelen van het vroeg boeken van je reis.

Wat betekent en tot wanneer vroegboekkorting?

We willen allemaal zo goedkoop mogelijk op reis. De aanbiedingen en deals vliegen je om de oren. Als je niet afhankelijk bent van vakantie periodes en flexibel ben qua tijd dan zijn er vele mogelijkheden om goedkoop op reis te gaan. Denk aan inspringen op goede ‘error-fares‘, super reis deals afwachten of pas last minute je reis boeken.

Het fenomeen ‘vroegboeken‘ en de bekende vroegboekkorting geldt voor mensen die ver van te voren de vakantie al regelen. Zoals de naam al zegt; vroeg boeken met korting op je reis. Uiteindelijk is de vroegboekkorting een slimme marketingtruc. Maar die marketingtruc kan je wel degelijk voordeel voor je reis op leveren.

Waarom vroegboeken?

 1. Je kan kiezen uit een veelzijdig en ruim aanbod;
 2. Je kan je ergens op verheugen en uitkijken naar je aanstaande vakantie;
 3. Meestal is het zo hoe eerder je boekt hoe meer vroegboekkorting je kan ontvangen.

*Bekijk de vroegboekkorting bij diverse vakantieparken via Voordeeluitjes.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Azure Window - Gozo

Reisorganisaties met vroegboekacties en vroegboekkorting

De meeste reisorganisaties bieden vroegboekkorting aan voor mensen die nu al weten waar zij naar toe willen op reis. Dit artikel over vroegboekacties en kortingen is ter informatie. Hierbij heb ik een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen en antwoorden.

In dit artikel zijn affiliatie links opgenomen. Dat betekent dat jij rechtstreeks bij de reisaanbieder je reis boekt en ik een commissie ontvang voor het doorverwijzen.

Vroeg boeken 2024 doe je bij

Wij hebben uitgezocht welke reisorganisaties vroegboekkorting aanbieden en leuke deals hebben voor mensen die vroeg boeken voor 2024. Of je nu een vliegvakantie wilt boeken, met de auto naar de camping wilt of met de hele familie wilt genieten van een vakantiehuis. Vroeg boeken 2024 kan voor elke soort vakantie.

Vroegboekkorting vakantieparken in Nederland

 1. Park Berkenrhode in Nederland;
 2. Landal Greenparks vroegboekkorting;
 3. Vroegboekkorting bij diverse vakantieparken via Voordeeluitjes.

Vroegboekkorting zonvakanties zomer

Uitzichtpunt Innsbruck

 

Q&A tot wanneer vroegboekkorting geldig is

Wil je precies weten hoe het zit met de vroeg-boeken-korting, vroegboekacties en vroegboekkortingen? Check dan de onderstaande vragen en antwoorden.

 1. Vroeg boeken of last minute?
 2. Hoe hoog is de vroegboekkorting?
 3. Wat zijn de nadelen van vroeg boeken?
 4. Wanneer is de vroegboekkorting 2023?
 5. Tot wanneer geldt een vroegboekkorting?
 6. Wat betekent vroeg boeken en de vroegboekkorting?
 7. Wat zijn de voordelen van vroeg boeken en de korting?
 8. Vroegboeken, maakt dat de zomervakantie echt goedkoper?
 9. Geldt de korting alleen in schoolvakanties of ook daarbuiten?

Besparen door vroegboekkorting

Wanneer is de vroegboekkorting 2024?

Wanneer is de vroegboekkorting 2024? De meeste reisorganisaties starten aan het einde van het jaar, rond november/december, met de acties en vroegboekkortingen voor het voorjaar en de zomer.

Omdat je zo vroeg al kan boeken krijg je als beloning een vroegboekkorting. Wil jij dus in de zomer van 2023 goedkoop op vakantie? Zorg dan dat je eind 2023 / begin 2024 op zoek gaat naar je reisbestemming voor 2023.

Wat betekent vroeg boeken en de vroegboekkorting?

De reisbranche is continu in ontwikkeling en medio november komt het nieuwe reisaanbod voor het jaar daarop beschikbaar. De Vakantiebeurs is altijd de start van het nieuwe jaar waarvoor alle reisorganisaties zorgen dat de informatie weer gedrukt is in de gidsen en het online aanbod helemaal up-to-date is. Zodra het nieuwe reisaanbod beschikbaar is kunnen er ook reizen geboekt worden. Dat betekent dat vakantiegangers die dan boeken er vroeg bij zijn en men vaak wordt ‘gelokt’ met vroegboekkortingen.

De vroegboekkorting is enerzijds een marketing verhaal van de reisorganisatie, zij hebben er baat bij dat mensen die op vakantie gaan zo vroeg mogelijk hun vakantie vastleggen. Als reiziger kun je gebruik maken van de vroegboekkorting en word je beloond met korting omdat jij je reis vroeg boekt. Als reiziger heb jij voordelen van het vroeg boeken van je reis en door het gebruik maken van een vroegboekkorting.

Hoe hoog is de vroegboekkorting?

De korting is per reisorganisatie verschillend. Sommige reisorganisaties stunten met kortingen voor vroegboekers tot €1500,-. Andere reisaanbieders bieden €100,- kortingsvouchers aan. Een aantal vakantie aanbieders geven tot 20% korting en anderen rekenen geen boekingskosten.

Er zijn zelfs reisorganisaties, zoals Corendon, die geven je de laagste prijsgarantie. Het is dus zaak om goed te kijken per reisorganisatie waar de vroegboekkorting betrekking op heeft. Om te checken waar de vroegboekkorting precies betrekking op heeft kan je de zogenoemde prijsopbouw van jouw vakantie bekijken.

Tot wanneer geldt een vroegboekkorting?

De kortingen die reisorganisaties aanbieden voor het vroeg boeken gelden voornamelijk voor mensen die op reis willen in de zomervakantie. De  vroegboekkorting is meestal geldig voor reizen die geboekt zijn vóór 1 maart. Voor enkele reizen gelden uitzonderingen dus controleer altijd goed de reis en korting voorwaarden.

Geldt de korting alleen in schoolvakanties?

Vroegboekkortingen zijn er voor mensen die vroeg hun reis boeken en vakantie vast leggen. De kortingen gelden voornamelijk voor reizen die vóór 1 maart worden geboekt en waarvan de reis in het hoogseizoen plaats vind.

Voordelen van vroegboekkorting

Wat zijn de voordelen van vroeg boeken en de korting?

Het grootste voordeel van vroeg je vakantie boeken is dat jij de eerste keus hebt qua het uitzoeken van je vakantiebestemmingen en waar je verblijft. Als je vroeg boekt ben jij verzekerd van je reis en dat het niet is volgeboekt. Voor sommige reizigers is het fijn om al ver van te voren zeker te zijn van de vakantie en alles te hebben geregeld. Hierbij denk ik aan reizigers die in een branche werken waar men ver van te voren de vakantiedagen moet doorgeven en mensen die schoolgaande kinderen hebben en afhankelijk zijn van de schoolvakanties. Het vroeg boeken van je reis is aan te raden in de onderstaande omstandigheden:

 • Je bent niet flexibel qua reisdagen;
 • Je wilt reizen naar een populaire locatie;
 • Je wilt geen tijd besteden aan het zoeken naar andere reis alternatieven.

Wat zijn de nadelen van vroeg boeken?

Elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadelen. De vroegboekkortingen zijn aantrekkelijk maar in sommige gevallen kan het ook nadelig uitpakken. Of de voordelen opwegen tegen de nadelen is een keuze die je zelf moet maken. Zo kan er in de tussenliggende maanden van het boeken van je reis tot het daadwerkelijke reismoment veel veranderen. Dan praat ik in verandering met betrekking tot de vakantiebestemmingen maar ook over veranderingen in je persoonlijke situatie. Voor je persoonlijke reissituatie is het verstandig en kan in sommige gevallen een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Ik schreef eerder een artikel over zorgeloos reizen. De nadelen van het vroeg boeken van je reis zijn:

 • Je persoonlijke situatie is veranderd, relatie is uit, baan verloren, er is iemand overleden;
 • De brandstofprijs is omhoog gegaan en die extra heffingen worden alsnog aan je doorberekent;
 • De locatie die vorig jaar zo populair was is dat nu niet meer, er word ineens gestunt met prijzen;
 • Er kan veel veranderen in een half jaar, er is onrust op een bepaalde bestemming of er is net een calamiteit of natuurramp geweest;

Vroeg boeken of Last Minute 

Vroeg boeken of last minute, het is een veelgestelde vraag waarop niet zomaar een antwoord te geven is. Het is namelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Lees punt 6 en 7 hierboven nog een keer goed door om te zien wat voor jou het belangrijkste is en wat het beste bij je past, vroeg boeken voor de zomer van 2023 of toch op een last minute voor de zomervakantie wachten.

Vroeg boeken zomer 2024

Heb jij je vrije vakantie dagen al geregeld voor 2024? Als je zoveel mogelijk vakantie wilt dan ga je je vrije dagen slim plannen voor nog meer vakantiedagen. Zodra je je vrije dagen hebt geregeld voor 2024 is het tijd om je reis te vroeg boeken voor de zomer van 2024. Via de onderstaande linken kan je direct doorklikken naar de reisaanbieders en het vroegboek aanbod zien. Voordat je je vakantie gaat boeken 2024, laat je inspireren met mijn vakantie ideeën.

Vroegboekkorting Corendon 2024

Bij Corendon zijn er altijd goede aanbiedingen en kortingen voor vakanties. Zelfs de vropegboekkorting is al beschikbaar voor het vroegboeken voor de zomer van 2024. De vroegboekkorting bij Corendon vliegvakanties kan oplopen tot € 1500,-. Als je online een vakantie van Corendon ziet, klik dan verder en zie direct op de online kassabon, (nog voor betalen uiteraard), de vroeg boeken korting.

Corendon zegt zelfs; ‘Profiteer van de laagste prijsgarantie**; zie je de reis elders goedkoper, dan matchen wij de prijs!’. **Hiervoor raad ik je aan de voorwaarden van Corendon te checken met betrekking tot de regels voor de laagste prijsgarantie. 

Vroeg boeken Roan camping 2024

De Nederlandse camping reisorganisatie Roan Campingvakanties is een ster qua vroegboeken. Dat niet alleen, kamperen op een Roan camping kan ik iedereen aanraden. Nou ben ik enigszins bevooroordeeld maar ik heb dan ook acht maanden voor Roan gewerkt op diverse campings in Italië.

Een aantal van de foto’s die ik maakte van de Roan camping staan nu nog steeds op de website en in de brochure van Roan. Vroegboeken in 2024 bij Roan is ideaal omdat:

 • Betaal nu slechts 10% aan i.p.v. de gebruikelijke 30%;
 • Inspiratie tip: glamperen op Roan campings in Italië;
 • Wijzigen is gratis en altijd tegen vroegboekprijzen, ook kort voor vertrek;
 • Je bent er uiteraard van verzekerd dat er plaats is op je favoriete camping;
 • Na het vroeg boeken bij Roan gratis annuleren en wijzigen t/m 1 februari 2024;
 • Je tot 50% vroegboekkorting per boeking krijgt, er is zelfs 5% vroegboekkorting voor reizen in het hoogseizoen.

Vroeg boeken Roan camping 2019

Tot wanneer vroegboekkorting?
Maak jij gebruik van vroegboekkortingen als je op reis gaat? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email