Barcelona is een bruisende stad, maar dat wilt niet zeggen dat je niet kan ontspannen in Barcelona. Een citytrip kan soms behoorlijk vermoeiend zijn dus waarom ook niet jezelf de tijd gunnen om de drukte van de Catalaanse hoofdstad even te ontduiken? Heb jij plannen om binnenkort naar Barcelona af te reizen? Check dan zeker deze vijf tips voor een Spaans wellness moment.

Ontspannen in Barcelona

Een spa dag? Floaten, visjes je voeten laten schoonknabbelen, mediteren of genieten van de rust op de top van de kabelbaan naar de top van de Montjuïc? Welke wellness tip past bij jou?

1. Zin in een Spa dag?

Na een hele dag wandelen in de stad, is jouw lichaam vast toe aan verwennerij en ontspanning in een van de beste spa-faciliteiten van Barcelona. Aire de Barcelona is een Arabisch badhuis dat zich richt op ontspanning van lichaam en geest door middel van oude tradities met onder andere aromatherapie, therapeutische douches en massages. Reistip; hier bespaar je extra Euro’s door een afspraak van tevoren te maken.

Adres: Passeig de Picasso, 22.

Tot rust komen en ontspannen in Barcelona

2. Laat je voeten vertroetelen in de Garra Rufa Spa

Een afspraak maken om de dokter te zien kan zenuwslopend zijn, maar deze dokters weten hoe ze hun patiënten relaxed moeten houden. Garra Rufa, beter bekend als ‘Fish Doctors’, doen al het werk terwijl jij achterover leunt, ontspant en tot rust komt in Barcelona. De vissen werken als één team en knabbelen de dode huidcellen en eelt van je voeten. Na een twintigtal minuten heb jij weer frisse voeten om nog een paar kilometer door de stad te slenteren.

Aanrader: Rufoo Fish Spa in de Gotische wijk op C / del Correu Vell, 10 – slechts een paar minuten lopen van Metrostations Jaume I en Liceu.

Laat je voeten vertroetelen in de Garra Rufa Spa

3. Ontspannen op de top van Montjuïc

Wat is een leukere manier om te ontspannen in Barcelona, dan met een kabelbaan naar de top van de Montjuïc te gaan? Dit is de beste plek om te genieten van een panoramisch uitzicht en even de tijd te nemen om alle indrukken van de stad in je op te nemen. De kabelbaan vertrekt vanaf de San Sebastian toren, naast het strand genaamd; “Barceloneta”. Een enkeltje kost ongeveer €11,- en voor een retourtje betaal je €16,50.

Montjuic Barcelona

4. Mediteren in een boeddhistisch klooster

Meditatie vermindert de angst, verscherpt de concentratie, verbetert de gezondheid en het welzijn. Net buiten het centrum van de stad vind je een boeddhistisch klooster waar je meditatie lessen, activiteiten en workshops kan volgen. Wil je één van de mogelijkheden zelf ervaren neem dan van te voren zelf contact op voor de mogelijkheden.

Adres: Garraf Klooster, natuurpark Garraf, Plana Novella s / n.

Tot rust komen en ontspannen in Barcelona

5. Floaten in Barcelona

Stel je voor, 60 minuten ontspanning, gewichtloos drijven en jezelf stressvrij voelen. De meeste steden bieden het tegenwoordig aan, ontspannen in een floatarium. Een floatarium staat erom bekend rust in je hoofd te creeëren en dat is precies wat je soms even nodig hebt na een dag in de stad. Deze futuristische spa heeft de vorm van een ei en bevat 600 liter water en 300 kilo Epsom zout, dat je moeiteloos laat drijven.

Address: Plaça de Narcís Oller, 3.

Floaten in Barcelona

Reizen naar Barcelona

Heb je zin om een paar dagen te ontspannen in Barcelona? Het is maar 2 uur en 10 minuten vliegen vanaf Nederland. Dus zelfs voor een weekend weg is het de ideale vliegafstand naar Barcelona. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kan je met Transavia rechtstreeks naar Barcelona vliegen.

Woon je niet in de buurt van Amsterdam maar in de buurt van Eindhoven of Rotterdam? Ook vanaf daar kan je rechtstreeks met Transavia naar Barcelona vliegen. Vanaf Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport zijn de vanaf prijzen €30,- voor een enkele reis. Vanaf Schiphol Airport is de vanaf prijs €35,-.

Welke wellness tip past bij jou tijdens een citytrip naar Barcelona?

Over de auteur: Finny is een student uit Nederland die tijdelijk werkt voor Apartment Barcelona, een appartementen verhuurbedrijf gevestigd in Barcelona,met meer dan 1000 appartementen in de stad. Voor meer goede tips bijvoorbeeld over waar je kunt eten in Barcelona, bezoek dan hun blog.
Print Friendly, PDF & Email