Ik reis de hele wereld over. Van Europa, tot Zuid Afrika en van Azië tot Noord- en Zuid Amerika. Australië en Oceanië staat nog steeds op mijn bucketlist en ik vergeet wel eens dat er in Nederland ook nog steeds dingen zijn die ik wel eens wil doen.

Op pad in Nederland

Als ik aan weekendjes weg denk en vakantie denk ik meestal alleen aan het buitenland. Een weekendje naar Oostende of België. Naar een bierfeest in München of een pretpark bezoek in het zuiden van Duistland. Met de komst van goedkope airlines en met de soms ideale weekend vliegmogelijkheden zijn ook bestemmingen verder weg makkelijk bereikbaar.

Afgezien van de prachtige wereld verderop is er in Nederland ook nog zo veel te doen en te zien. Regelmatig ga ik naar de Flevolandse polder en naar het Drentse Emmen omdat ik daar allebei in de buurt heb gewoond en daar ook nog steeds veel vrienden heb.

Vroeger heb ik met school weleens een Holland Tour gedaan en ook met vrienden heb ik regelmatig uitstapjes in Nederland gemaakt.

Top 5 bucketlist op stap in Nederland

Omdat er in eigen land ook nog genoeg te ontdekken valt heb ik een persoonlijke top 5 gemaakt dat ik gedaan en gezien wil hebben binnen de komende twee jaar.

1 Zeehondjes spotten op Texel
Het eiland Texel staat al jaren op mijn lijstje van plekken die ik nog wel eens wil bezoeken in Nederland. Tja en ik hou van dieren en wildlife. Ik geniet wel van een safari in Zuid Afrika maar ik heb nog niet onze eigen zeehondjes gespot in grote getalen. Dat moet er dus een keer van komen.

Zeehonden Texel (Foto texel.net)

2 Indoor skydiven in Roosendaal
Ik hou van bijzondere dingen doen en ondernemen. Bobsleeën, flyboarden, met een zipline van boomtop naar boomtop, ik heb al veel unieke dingen mogen doen maar skydiven staat nog steeds op mijn lijstje.

Indoor Skydive (Foto Pluimen)

3 Naar de Oostvaardersplassen om de Prezwalski paarden te spotten
Het natuurgebied van de Oostvaardersplassen is prachtig. Een vriendin van mij woont in Almere dus ik ben er al een paar keer vlakbij geweest maar nog nooit is het er van gekomen om de Prezwalski paarden in het echt te spotten. Dat kan toch niet als groot paardenliefhebber?

Prezwalski paarden Oostvaardersplassen (Foto: Flickr)

4 Bezoek aan fort eiland Pampus
Vanaf 1 april is het forteiland Pampus weer geopend en ik vind al jaren dat ik daar een keer geweest moet zijn. Dus ook dat staat op mijn to do lijst.

Fort Pampus (Foto: Wikipedia)

5 Winterkamperen op de Veluwe
Tja en dan het winterkamperen. Collega blogger Antonette van We12travel heeft al vaak gekampeerd in de winter in Nederland. Vol enthousiasme heb ik haar uitgehoord over haar belevenissen maar het is er nog steeds niet van gekomen om een keer mee te gaan. Nu ik er mee ingestemd heb ga ik stiekem eigenlijk liever een keer lente kamperen aangezien ik een van de grootste koukleumen op aarde ben. Maar goed, ik hou me aan mijn woord, ik ga een keer mee winterkamperen in Nederland.

Winterkamperen (Foto: We12travel.nl)

Reizen door Nederland

Het liefste reis ik per auto door Nederland omdat het mij alle vrijheid en flexibiliteit geeft waar ik van hou. Ik heb het geluk dat ik een eigen auto heb om te gaan en staan waar ik wil. Mocht je geen eigen auto hebben dan zijn er genoeg mogelijkheden om een dag over een auto te beschikken. Je kan bijvoorbeeld een auto huren bij Thrifty.

Ik vind het openbaar vervoer super duur in Nederland maar als je de acties van de NS goed in de gaten houdt kan je soms wel heel voordelig bij het Kruidvat of de Hema een NS dagkaart aanschaffen waarmee je heel Nederland kan doorreizen.

Wat zou jij nog wel eens willen doen in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email