Moesten we hier nou naar links of naar rechts? Hoeveel sneeuw ligt er eigenlijk? Wordt het morgen een beetje mooi weer op de piste? Wie ging er het snelste naar beneden? Hou jij van wintersport? Check dan zeker deze top 10 wintersport apps voor android en iPhone.

Top 10 Wintersport apps

Als ik op reis ben verbaas ik mij er vaak weer over hoeveel apps ik eigenlijk gebruik ten opzichte van thuis. Soms apps zijn alleen handig tijdens bepaalde reizen. Zo mag het duidelijk zijn dat ik tijdens een wintersport vakantie specifieke wintersport apps gebruik. Zo vind ik het leuk om alssnelheidsduivel te weten hoe hard ik naar beneden ben geskied. De hele skiroute tracken is tof om terug te kijken en apps die allerlei info aangeven per skigebied is ook handig. Wat mij betreft is dit de top 10 wintersport apps die je zowel op een android toestel als een iPhone kan downloaden.

1. Skiinfo – sneeuwhoogtes, live webcams en waar valt de beste sneeuw

Tijdens een wintersportreis naar Serre Chevalier ontmoette ik met een wintersport journalist van Skiinfo. Sindsdien gebruik ik de wintersport app altijd tijdens mijn wintersport vakanties. Skiinfo geeft informatie over meer dan 2000 skigebieden met betrekking tot sneeuwhoogtes. Je kan live webcams bekijken die in het skigebied hangen en precies zien wat voor weer het is op je wintersportbestemming. Zoek je de beste sneeuw? Dan laat je de Skiinfo app een waarschuwing afgeven als er een verse laag sneeuw is gevallen in jouw favoriete wintersportgebied. De app is gratis beschikbaar in Google Play Store en App Store.

Top 10 Wintersport apps

2. Ski Tracks – ski tracker

Tijdens je wintersport is het wel zo fijn als je apps kan gebruiken die geen data verbruiken. Zeker in koude gebieden gaat je batterij van je telefoon veel sneller leeg. Ben jij nieuwsgierig hoe lang je over een afdaling doet en wat je maximale snelheid was? Wil je op een satellier kaart je afgelegde skitrack terug zienen vind je het handig als je foto’s automatisch op de juiste geografische plaats worden opgeslagen? Download dan de Ski track app in de App Store (€ 1,09) of in de Google Play Store (€ 0,95). Aan deze wintersport app hangt dus een prijskaartje maar het is ook een van de meest volledige apps die er is.

Ski app snelheid

3. Speedtracker – ski app voor snelheid

Met de Ski Track app kan je ook je snelheid bijhouden maar met deze app ben je met een druk op de knop verzekerd van het feit dat je precies weet hoe snel je afdaling was en wat je gemiddelde snelheid was over een bepaalde afstand.

4. SnowSafe – hoe groot is het risico op lawines?

De SnowSafe app is helaas nog niet in alle landen te gebruiken maar is ontwikkeld omdat wintersporten soms gevaarlijk kan zijn door lawines. De gratis app laat in één oogopslag zien waar er lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

Wintersport apps

5. iSKI Austria – dé ski-app voor Oostenrijk

Heb je wintersport plannen naar Oostenrijk? Dan moet je iSKI Austria downloaden, dé ski-app voor Oostenrijk. In deze app vind je gratis informatie over de status van de skiresorts en skiliften, de weersverwachting en kan je sportwinkels vinden en skischolen waarbij de mogelijkheid tot reserveren bestaat. Ook deze app is zowel voor iPhone als Android gebruikers beschikbaar. Tip; personaliseer je telefoon met een hoesje met foto van je wintersport vakantie in Oostenrijk.

Top 10 Wintersport apps

6. Sneeuwhoogte.nl – sneeuwhoogte opzoeken & sneeuwverwachting

Ook met deze app kun je informatie over sneeuwhoogtes vinden, de weers- en sneeuwverwachting raadplegen en info opzoeken over pistes en skiliften. Voordeel van deze app is dat het veel mogelijkheden biedt rondom social media en ook gratis te downloaden is.

7. Snowciety

Liefhebbers van wintersport zijn lid van het sociale netwerk Snowciety. De app houdt precies bij waar je bent geweest en de statistieken worden daarbij opgeslagen. Zo kun je bijvoorbeeld terugzien wat je persoonlijke trackrecord is. Ben je je vrienden kwijt op de piste? Dan kan je (als je data aan staat) precies zien waar je vrienden zijn en hoe zij het ervan afbrengen.  Ook deze app is gratis te downloaden. Hou er rekening mee dat als je data gebruikt je telefoon veel sneller leeg is. Zorg daarom voor een aantal telefoon accessoires, zoals een powerbank, zodat jij de gehele dag gebruik kan blijven maken van je smartphone.

To p10 apps voor je wintersport

8. iSki Tracker

Met behulp van GPS kun je met deze gratis app precies bijhouden hoe en waar je hebt geskied. De app geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kun je vrienden toevoegen en kijken hoe zij het gedaan hebben.

9. Ski fit – fit de piste op

Als het eindelijk weer tijd is om op wintersport vakantie te gaan is het goed als je van te voren al zorgt dat je fit bent en de juiste spiergroepen en houding traint. Dat voorkomt een hoop spierpijn tijdens je wintersport. De wintersport app ‘Ski fit’ biedt je in acht weken tijd een trainingschema aan zodat je fit de piste af kan. Je kunt SkiFit gratis downloaden via de App Store en Google Play Store. Ben je benieuwd hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het skiën? Draag dan een activity tracker zodat je weet wat je inspanning je heeft opgeleverd.

Top 10 wintersport apps

10. Safe Travel – veiligheid op reis in IJsland

Heb je een winterse reis naar IJsland in de planning staan? Vraag bij de verhuurder of een toeristisch informatie loket voor vertrek wat de condities van de wegen zijn met betrekking tot jouw route. Zijn er wegen afgesloten? Wat wordt de weersverwachting? Voor een reis in IJsland, waar niet veel mensen wonen zijn dit cruciale vragen als je met de auto op pad gaat. Download de app van Safe Travel voor vertrek en voer je gegevens in. Via sms kan je je locatie doorgeven of de locaties waar je naartoe reist. Mocht je om wat voor reden dan ook ergens in de problemen komen, kun je contact opnemen en weten ze via GPS precies waar je bent. Nogmaals, bedenk dat IJsland een groot land is met weinig inwoners, op sommige wegen is er in kilometers geen bewoonde wereld te bekennen. Uiteraard is deze veiligheid app gratis te downloaden.

Heb jij nog meer goede tips voor wintersport apps?

Print Friendly, PDF & Email