Zin in een dagje sauna of genieten van een wellness arrangement? In dit artikel lees je alles over de top 10 Wellnessresorts Nederland. Waar ga jij graag naar toe?

Top 10 Wellnessresorts Nederland

Gasten van wellnessresorts in Nederland laten reviews achter op diverse websites. Naar aanleiding daarvan stelde Zoover een top 10 wellnessresorts Nederland samen op basis van vriendelijkste personeel, beste wellness faciliteiten en het best gewaardeerde wellnessresort. Hieronder deel ik de top 10 van wellnessresorts Nederland in een notendop met daaronder een uitgebreide beschrijving per wellnessresort. Met onder informatie over de openingstijden, badkledingdagen en het adres.

 1. Thermae 2000
 2. Sauna & Beauty de Veluwe – bestel tickets via SpaOnline
 3. Thermen Bussloo
 4. SpaPuur Tilburg – check hier de korting
 5. Fontana Resort Bad Nieuweschans
 6. Veluwse Bron – check hier de korting
 7. Wellness Resort Elysium – check hier de korting
 8. Wellnessresort Zwaluwhoeve – check hier de korting
 9. Sauna & Beauty Oase
 10. Sauna Drome Putten – Bied via Ticketveiling en ga goedkoop naar Sauna Drôme.

*Tip > bezoek ook eens een privé sauna in Nederland.
**Bekijk hier alle SpaOnline aanbiedingen, kortingen tot 25%!
***Koop Treatments Giftbox á €34,95 incl. tickets voor dagje wellness voor 2 personen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Thermen Bussloo - Foto: IWR

Thermae 2000

Bij Thermae 2000 kan je ontspannen in het schoonste water van Nederland. Daarbij claimen zij dat ze het ‘mooiste uitzicht van Nederland‘ hebben. Thermae 2000 biedt 60.000 m2 aan wellness faciliteiten en heeft vier keer de ‘World Travel Awards‘ gewonnen. Daarmee is het Netherland’s Leading Spa Resort. Bijzonder aan Thermae 2000 is dat de thermale krachten door honderden meters (391) grond en mergellagen gaan waardoor het diep gezuiverd wordt.

UPDATE Juli 2021: Vanwege de huidige maatregelen kan je Thermae 2000 in een tijdsslot bezoeken van 4 uur of 7 uur. Helaas betekent dat ook dat er momenteel geen aanbiedingen zijn. 

Wellness faciliteiten: 

 • In totaal zijn er 9 sauna’s (binnen- en buiten) en 2 stoombaden. Daarnaast zijn er dagelijks diverse sauna opgietingen waar je gratis aan kunt deelnemen.

Badkledingdag: Op reguliere dagen is het verplicht om in de baden badkleding te dragen.  Voor het gebruik van de saunafaciliteiten in badkleding kan je het beste de website checken voor meer informatie. Er zijn regelmatig zogenoemde ’themadagen’ met badkledingdagen en badkledingavonden. Bekijk hier de badkledingdagen.
Adres: Cauberg 25-27 – 6301 BT Valkenburg aan de Geul

Wellnessresort Thermae 2000

Thermen Bussloo 

Thermen Bussloo is twee keer verkozen tot beste wellness Nederland volgens de bezoekers van Zoover en staat dan ook niets voor niets in top 10 Wellnessresorts Nederland. In 2017 wonnen ze de prijs voor “Beste Uitje van Nederland“. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele baden. Naast de whirlpoolbaden is er ook een Hammam en een Osmaans badhuis.  Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat is ingericht in Oosterse sferen. Bovendien zijn er ook drie restaurants. Ten slotte kan je in de tuin genieten van een ligweide, strand en een zentuin. Lees meer over Thermen Bussloo op WellnessSpots.com.

Sauna faciliteiten: 

 • Azië sauna, Kelo Aufguss sauna en Panorama sauna, Infrarood sauna met ligbanken, daarnaast een Finse sauna, Rozen sauna en een Saltarium. Als laatste een Kelo aarde sauna, Geyser sauna, Vaulo bad sauna en een Vier elementen sauna.

Badkledingdag: Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag.
Adres: Bloemenksweg 38 – 7383 RN Voorst – Plan je route hier.

Thermen Bussloo - Foto: IWR

SpaPuur Tilburg

Het wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg staat op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over negen sauna’s. Waaronder een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristal zoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan. SpaPuur heeft ook een prachtig verlicht zwembad.

Wellness faciliteiten: 

 • 9 sauna’s bestaande uit een rozen sauna, Finse sauna, bio sauna, Kelo sauna, Himalaya sauna Terävä sauna, infrarood, lavendel en kruiden sauna
 • Whirlpools, zoutwaterbad, zwembad, Turks-Romeins stoombad, dompelbad, voetenbad, bubbelbad, caldarium, nevelstraat, restaurant puur

Badkledingdag: SpaPuur heeft iedere dinsdag en eerste en laatste zondag van de maand badkledingdag
Adres: Moerse Dreef 10 – 5043 AX Tilburg

SpaPuur Tilburg - Foto: IWR

Thermen Bad Nieuweschans 

Op vijf kilometer afstand van de Duitse grens vind je het wellnessresort Thermen Bad Nieuweschans. Het natuurlijke heilzame thermaal water is een van de hoogtepunten waarom veel mensen kiezen voor een dagje ontspannen in dit wellness complex in de provincie Groningen. Kan je er geen genoeg van krijgen? Reserveer dan een hotel overnachting bij Thermen Bad Nieuweschans.

Heb je zin in een lokale wellness behandeling? Kijk dan eens naar de Hamam behandeling met Groninger koolzaad of slikpakking met modder uit de Noordzee.

Leuk om te weten is dat Fontana Resort Bad Nieuweschans volgens de ANWB het ‘Leukste Uitje van Groningen’ is en volgens World Spa Awards; ‘Netherlands’ Best Wellness Retreat’.

*Lees ook onze uitgebreide review van Fontana Resort Bad Nieuweschans.

Fontana Resort Bad Nieuweschans – Wellness faciliteiten:

 • Stoombad en Salarium;
 • Voetenbad en scrubzouthoek;
 • Panorama thermaal bad zonder badkleding;
 • Lavendelkamer, balneobad en infraroodsauna;
 • Finse sauna, Kelosauna, Aardsauna, kruidensauna;
 • Thermaalbad met badkleding en stoom badhuis met badkleding.

Adres: Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans.
Badkledingdag:
 Er zijn geen speciale badkledingdagen. Bij entree tot alleen het thermaalbad, (zonder gebruik te maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein) is het dragen van badkleding verplicht. Wil je ook gebruik maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein? Dan is badkleding niet toegestaan.

Fontana Resort Bad Nieuweschans

Sauna & Beauty de Veluwe

Sauna & Beauty de Veluwe in het Gelderse Lunteren is een kleinschalig wellnessresort. Hoewel het wellnessresort redelijk klein is zijn er voldoende wellness faciliteiten om je een dag te vermaken. Bijzonder is dat je hier kan ontspannen in een infraroodsauna dat in een wijnvat zit en er is een koude tuimelton.

Sauna & Beauty de Veluwe, bestel tickets via SpaOnline.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Binnen- en buiten sauna’s, stoomcabines, whirlpools, dompelbaden, warme- en koude voetenbaden, een scrubruimte met drie soorten scrubzout. Buiten zijn er twee terrassen met ligbedden.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen
Adres: Boslaan 17 – 6741 DJ Lunteren

Veluwse Bron – 8,3 – Wild spotten vanuit de sauna

De Veluwe is de place to be voor een heerlijk wellness moment. Naast Sauna Drôme in Putten, Sauna & Beauty de Veluwe heeft ook Veluwse Bron een plaats bemachtigd in de top 10 van beste Nederlandse wellnessresorts. Veluwse Bron biedt meer dan 9.000 m2 aan wellnessfaciliteiten. Bijzonder is de ‘wildobservatiesauna‘, de ‘luisterboek’ sauna en de Kneipp kuurtuin. Leuk is de ‘goed-gesprek’ sauna. Dagelijks is er een uitgebreid aanbod aan opgietingen en klankschaalsessies.

*Lees ons uitgebreide artikel, bezoek de Veluwse Bron.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Kruidenbad, zoutwaterbad, ’t Buytenbad, voetenbaden, neveldouche, dompelbaden, whirlpools, stoombaden en een oosters badhuis.
 • Lavendel, Veluwse, opgiet, kruiden, infrarood, dubbele aard, hout, Finse, kelo, panorama, lichttherapie en zoutsteen sauna.

Badkledingdag: Iedere maandag en laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron.
Adres: Viskweekweg 10 – 8166 KJ Emst

Veluwse Bron

Wellnessresort Elysium 

Middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt wellnessresort Elysium. In wellnessresort Elysium reis je ontspannen de wereld rond.  Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse Hamam, geniet van het ‘Duizend-en-een-nacht’ binnenzwembad met haar sterrenplafond.

De enorme buitentuin laat je beleven alsof je in de Hollandse duinen bent. Bovendien werd Elysium bekroond tot ‘Beste Uitje van Zuid-Holland‘ in 2018.

*Lees meer over een bezoek aan Elysium in Bleiswijk.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Jetstreambaden, een laguna, een grote saunatuin, een oriëntaals bad en een uitgebreide hamamruimte met een rust, stoom, bad en behandelruimte.
 • Er zijn maar liefst 29 soorten sauna’s. Van een bamboe- en alpenkruiden tot dennen, berken, amethist, heksen tot een Marrakech en Havana sauna.

Adres Elysium: Kooilaan 1 – 2665 KR Bleiswijk
Badkledingdag Elysium: Iedere maandag en de laatste donderdag van de maand is het badkledingdag bij Elysium.

Tijd voor wellness, Top 10 Wellnessresorts Nederland

Wellnessresort Zwaluwhoeve

Wellnessresort Zwaluwhoeve is het meest centraal gelegen wellnesscentrum van Nederland en vind je net als de nummers die, vier en vijf op de Veluwe.  Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s. Wellness tip: Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend.

*Lees meer over wellnessresort Zwaluwhoeve.

Sauna faciliteiten: 

 • Er zijn in totaal 17 sauna’s waarvan de Noorderlicht sauna de bijzonderste is. Naast de standaard sauna’s is er een praat sauna, sandelhout, Finse, Thuja, en rozen sauna. Maar dat is nog niet alles. Daarnaast is er ook een punt, infrarood, panorama, geuren, zoutsteen, kelo, opgiet en als laatste een luisterboek sauna.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen.
Adres: Zuiderzeestraatweg 108 – 3849 AJ Hierden.

Wellnessresort de Zwaluwhoeve - Foto: IWR

Sauna & Beauty Oase

Het Gelderse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt sluit de top 10 wellnessresorts Nederland. Sauna & Beauty Oase is aangesloten bij de Select Wellness Group, wellness with a personal touch. Last van winterblues? Maak dan zeker gebruik van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Je kan kiezen uit 7 sauna’s en vier soorten baden. Daarnaast is er een Balinese Rasulcabine, ten tweede een Romeinse kruidentempel en als laatste een boomgaard sauna.

Badkledingdag: Er zijn geen badkledingdagen.
Adres: Rijksweg 3 – 6612 AG Nederasselt.

Sauna & Beauty Oase

Sauna Drome Putten

Sauna Drôme, een stukje Finland op de Veluwe. Er zijn diverse binnen sauna’s, daarnaast zijn er kruidenbaden, is er een Turks stoombad en tot slot een hammam. Tot slot is er de sauna boot die ik het meest bijzonder vind. Deze boot sauna met buitenbalkon vaart in 15 minuten van de ene naar de andere kant over het meer, precies de tijd van een sauna rondje. De beautyfarm is gevestigd in een boerderij en is ook zonder entree tot de sauna te bezoeken.

*Bied mee via Ticketveiling en ga goedkoop naar Sauna Drôme in Putten.

Badkledingdag: Er zijn geen speciale badkledingdagen.
Adres: Tolweg 13-15 – 3881 SX Putten

Sauna Drome Putten

Wellness tips en wellness inspiratie

Heb je een keuze kunnen maken uit de top 10 wellnessresorts Nederland? Ben je op zoek naar meer wellness tips en inspiratie voor een wellness dagje. Kijk dan ook eens op Wellness Spots. Wellness Spots is mijn tweede website die zoals de naam al zegt, geheel in het teken staat van wellness.

.Sauna tips voor Zeeland

Ben jij wel eens in één van de top 10 wellnessresorts Nederland geweest? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email