Wellness betekent voor mij ontspannen, relaxen en even helemaal bijkomen. Ik ga dan ook regelmatig zowel in Nederland als in het buitenland naar een wellnessresort. Ben jij nieuwsgierig naar de Top 10 Wellnessresorts Nederland?

Wellnessresorts in Nederland

Meestal ga ik zelf naar het Elysium toe in Bleiswijk omdat ik het een fijne spa vind met vele wellness faciliteiten en het ook nog eens vlakbij is zodat ik ook op een avond kan gaan. In de Zwaluwhoeve in Harderwijk ben ik ook regelmatig geweest en in Nieuweschans toen ik daar nog in de buurt woonde. Thermae 2000 heb ik eens bezocht tijdens een weekendje weg naar Valkenburg. Op Zoover worden diverse wellnessresorts beoordeeld door bezoekers. Benieuwd naar de gehele top 10 van wellnessresorts in Nederland?

Top 10 populairste Wellnessresorts Nederland

1.Thermen Bussloo – 8,6
Thermen Bussloo staat bekend om haar vele baden. Naast de whirlpoolbaden is er ook een Hammam en een Osmaans badhuis.  Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat is ingericht in Oosterse sferen. Thermen Bussloo is voor het tweede jaar op rij het beste wellnessresort in Nederland volgens de bezoekers van Zoover.

2. SpaPuur Tilburg – 8,4
Met een 8,5 staat het Brabantse wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over verschillende sauna’s zoals een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristalzoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan.

3. Sauna Drome Putten – 8,3
Sauna Drôme ligt midden in de prachtige natuur van de Veluwe. Er zijn diverse binnen sauna’s, kruidenbaden, een Turks stoombad en een hammam. Op de derde plek staat Sauna Drôme Putten met een beoordeling cijfer van 8,3.

4. Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3
Sauna & Beauty de Veluwe in het Gelderse Lunteren staat op de vierde plaats en is beoordeeld met een 8,3. Er zijn uitgebreide faciliteiten en het wellnessresort is kleinschalig opgezet.

5. Wellness Veluwse Bron – 8,3

Veluwse Bron

De Veluwe is de place to be voor een heerlijk wellness moment. Naast Sauna Drome in Putten, Sauna & Beauty de Veluwe heeft ook Wellness Veluwse Bron een plaats bemachtigd in de top 10 met een 8,3. Een gedeelde plaats ook nog eens met de andere twee wellnessresorts op de Veluwe. Wellness Veluwse Bron biedt met meer dan 9.000 m2 aan wellnessfaciliteiten dagelijks een groot aanbod aan opgietingen en klankschaalsessies.

6. Thermae 2000 – 7,9
Thermae 2000 staat op plaats zes met een 7,9 als eindcijfer. Hier kan je ontspannen in het schoonste water van Nederland. De thermale krachten gaan door honderden meters grond en mergellagen waardoor het diep gezuiverd wordt. Op tien minuten afstand van Maastricht kan je ontspannen in het pittoreske Valkenburg aan de Geul.

7. Wellness Resort Elysium – 7,7

Tijd voor wellness, Top 10 Wellnessresorts Nederland

Middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt het wellnessresort Elysium. Wellness Resort Elysium staat op de zevende plek met een beoordeling cijfer van 7,7. In Wellness Resort Elysium reis je de wereld rond van ontspanning.  Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse Hamam, of via de Hollandse duinen en het strand naar de ruime tuin die is omgeven door bossen.

 

8. Thermen Prinsejagt – 7,5
Thermen Prinsejagt staat op de derde plek met een beoordeling cijfer van 7,5 en is gelegen in Eindhoven. Naast de sauna en wellness faciliteiten is er ook een hammam en een beautycentrum waar je kan ontspannen.

9. Wellnessresort de Zwaluwhoeve – 7,4
Wellnessresort de Zwaluwhoeve is het meest centrale wellnesscentrum van Nederland en vind je net als de nummers die, vier en vijf op de Veluwe. De originele boerderij is geheel vernieuwd en is beoordeeld met een 7,4. Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend. Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s.

10. Sauna & Beauty Oase – 7,0
Het Brabantse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt sluit de top 10 met een 7. Je kan hier kiezen uit zeven sauna’s en vier soorten baden. Last van winterblues? Maak dan zeker gebruik van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

Ga jij wel eens naar een wellnessresort toe en/of heb jij een favoriet?

Related Post