Zin in een dagje sauna of genieten van een wellness arrangement? In dit artikel lees je alles over de top 10 Wellnessresorts Nederland. Waar ga jij graag naar toe?

Populaire wellnessresorts in Nederland

Wellness betekent voor mij ontspannen, relaxen en even helemaal bijkomen. Ik ga dan ook regelmatig een dag genieten in een wellnessresort in Nederland. De populairste en beste wellnessresorts in Nederland, het blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en ervaring.

Zelf ga ik regelmatig naar het Elysium toe in Bleiswijk omdat ik het een fijne sauna vind met vele wellness faciliteiten en het ook nog eens vlakbij is. Zo kan ik ook eens op een avond genieten van een wellness moment voor mijzelf.

In de Zwaluwhoeve in Harderwijk ben ik ook regelmatig te vinden omdat daar een sauna vriendin in de buurt woont. Thermae 2000 heb ik eens bezocht tijdens een weekendje weg naar Valkenburg.

Top 10 Wellnessresorts Nederland

Gasten van wellnessresorts in Nederland laten reviews achter op diverse websites. Naar aanleiding daarvan stelde Zoover een top 10 wellnessresorts Nederland samen op basis van vriendelijkste personeel, beste wellness faciliteiten en het best gewaardeerde wellnessresort. Hieronder deel ik de top 10 van wellnessresorts Nederland in een notendop met daaronder een uitgebreide beschrijving per wellnessresort. Met onder informatie over de openingstijden, badkledingdagen en het adres.

 1. Thermae 2000
 2. Sauna & Beauty de Veluwe – bestel tickets via SpaOnline
 3. Thermen Bussloo
 4. SpaPuur Tilburg – check hier de korting
 5. Fontana Resort Bad Nieuweschans
 6. Veluwse Bron – check hier de korting
 7. Wellness Resort Elysium – check hier de korting
 8. Wellnessresort Zwaluwhoeve – check hier de korting
 9. Sauna & Beauty Oase
 10. Sauna Drome Putten – Bied via Ticketveiling en ga goedkoop naar Sauna Drôme.

*Tip > bezoek ook eens een privé sauna in Nederland.
**Bekijk hier alle SpaOnline aanbiedingen, kortingen tot 25%!
***Koop Treatments Giftbox á €34,95 incl. tickets voor dagje wellness voor 2 personen.

 

Thermae 2000

Bij Thermae 2000 kan je ontspannen in het schoonste water van Nederland. Daarbij claimen zij dat ze het ‘mooiste uitzicht van Nederland‘ hebben. Thermae 2000 biedt 60.000 m2 aan wellness faciliteiten en heeft vier keer de ‘World Travel Awards‘ gewonnen. Daarmee is het Netherland’s Leading Spa Resort. Bijzonder aan Thermae 2000 is dat de thermale krachten door honderden meters (391) grond en mergellagen gaan waardoor het diep gezuiverd wordt.

UPDATE Juli 2021: Vanwege de huidige maatregelen kan je Thermae 2000 in een tijdsslot bezoeken van 4 uur of 7 uur. Helaas betekent dat ook dat er momenteel geen aanbiedingen zijn. 

Wellness faciliteiten: 

 • In totaal zijn er 9 sauna’s (binnen- en buiten) en 2 stoombaden. Daarnaast zijn er dagelijks diverse sauna opgietingen waar je gratis aan kunt deelnemen.

Badkledingdag: Op reguliere dagen is het verplicht om in de baden badkleding te dragen.  Voor het gebruik van de saunafaciliteiten in badkleding kan je het beste de website checken voor meer informatie. Er zijn regelmatig zogenoemde ’themadagen’ met badkledingdagen en badkledingavonden. Bekijk hier de badkledingdagen.
Openingstijden: Dagelijks van 09.00 – 23.00 uur
Adres: Cauberg 25-27 – 6301 BT Valkenburg aan de Geul

Wellnessresort Thermae 2000

Thermen Bussloo 

Thermen Bussloo is twee keer verkozen tot beste wellness Nederland volgens de bezoekers van Zoover en staat dan ook niets voor niets in top 10 Wellnessresorts Nederland. In 2017 wonnen ze de prijs voor “Beste Uitje van Nederland“. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele baden. Naast de whirlpoolbaden is er ook een Hammam en een Osmaans badhuis.  Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat is ingericht in Oosterse sferen. Bovendien zijn er ook drie restaurants. Ten slotte kan je in de tuin genieten van een ligweide, strand en een zentuin. Lees meer over Thermen Bussloo op WellnessSpots.com.

Sauna faciliteiten: 

 • Azië sauna, Kelo Aufguss sauna en Panorama sauna, Infrarood sauna met ligbanken, daarnaast een Finse sauna, Rozen sauna en een Saltarium. Als laatste een Kelo aarde sauna, Geyser sauna, Vaulo bad sauna en een Vier elementen sauna.

Badkledingdag: Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag.
Openingstijden: Ma-Za 09.00 – 23.30 en op zondag 09.00 tot 23.00 uur.
Adres: Bloemenksweg 38 – 7383 RN Voorst – Plan je route hier.

Thermen Bussloo - Foto: IWR

SpaPuur Tilburg

Het wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg staat op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over negen sauna’s. Waaronder een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristal zoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan. SpaPuur heeft ook een prachtig verlicht zwembad.

Wellness faciliteiten: 

 • 9 sauna’s bestaande uit een rozen sauna, Finse sauna, bio sauna, Kelo sauna, Himalaya sauna Terävä sauna, infrarood, lavendel en kruiden sauna
 • Whirlpools, zoutwaterbad, zwembad, Turks-Romeins stoombad, dompelbad, voetenbad, bubbelbad, caldarium, nevelstraat, restaurant puur

Badkledingdag: SpaPuur heeft iedere dinsdag en eerste en laatste zondag van de maand badkledingdag
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00  en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur
Adres: Moerse Dreef 10 – 5043 AX Tilburg

SpaPuur Tilburg - Foto: IWR

Fontana Resort Bad Nieuweschans 

Op vijf kilometer afstand van de Duitse grens vind je het wellnessresort Fontana Resort Bad Nieuweschans. Het natuurlijke heilzame thermaal water is een van de hoogtepunten waarom veel mensen kiezen voor een dagje ontspannen in dit wellness complex in de provincie Groningen. Kan je er geen genoeg van krijgen? Reserveer dan een hotel overnachting bij Fontana Resort in Bad Nieuweschans.

Heb je zin in een lokale wellness behandeling? Kijk dan eens naar de Hamam behandeling met Groninger koolzaad of slikpakking met modder uit de Noordzee.

Leuk om te weten is dat Fontana Resort Bad Nieuweschans volgens de ANWB het ‘Leukste Uitje van Groningen’ is en volgens World Spa Awards; ‘Netherlands’ Best Wellness Retreat’.

Fontana Resort Bad Nieuweschans – Wellness faciliteiten:

 • Thermaalbad met badkleding en stoom badhuis met badkleding
 • Panorama thermaal bad zonder badkleding
 • Lavendelkamer, balneobad en infraroodsauna
 • Voetenbad en scrubzouthoek
 • Finse sauna, Kelosauna, Aardsauna, kruidensauna
 • Stoombad en Salarium

Adres: Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans.
Openingstijden: Fontana Nieuweschans is 365 dagen per jaar geopend. 
Badkledingdag:
 Er zijn geen speciale badkledingdagen. Bij entree tot alleen het thermaalbad, (zonder gebruik te maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein) is het dragen van badkleding verplicht. Wil je ook gebruik maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein? Dan is badkleding niet toegestaan.

Fontana Resort Bad Nieuweschans

Sauna & Beauty de Veluwe

Sauna & Beauty de Veluwe in het Gelderse Lunteren is een kleinschalig wellnessresort. Hoewel het wellnessresort redelijk klein is zijn er voldoende wellness faciliteiten om je een dag te vermaken. Bijzonder is dat je hier kan ontspannen in een infraroodsauna dat in een wijnvat zit en er is een koude tuimelton.

Sauna & Beauty de Veluwe, bestel tickets via SpaOnline.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Binnen- en buiten sauna’s, stoomcabines, whirlpools, dompelbaden, warme- en koude voetenbaden, een scrubruimte met drie soorten scrubzout. Buiten zijn er twee terrassen met ligbedden.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen
Openingstijden: Zo-Ma-Di 10.00 – 22.30 / Wo-D0 10.00 – 23.00 en vrijdag en zaterdag van 10.00 – 23.30 uur
Adres: Boslaan 17 – 6741 DJ Lunteren

Veluwse Bron – 8,3 – Wild spotten vanuit de sauna

De Veluwe is de place to be voor een heerlijk wellness moment. Naast Sauna Drôme in Putten, Sauna & Beauty de Veluwe heeft ook Veluwse Bron een plaats bemachtigd in de top 10 van beste Nederlandse wellnessresorts. Veluwse Bron biedt meer dan 9.000 m2 aan wellnessfaciliteiten. Bijzonder is de ‘wildobservatiesauna‘, de ‘luisterboek’ sauna en de Kneipp kuurtuin. Leuk is de ‘goed-gesprek’ sauna. Dagelijks is er een uitgebreid aanbod aan opgietingen en klankschaalsessies.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Kruidenbad, zoutwaterbad, ’t Buytenbad, voetenbaden, neveldouche, dompelbaden, whirlpools, stoombaden en een oosters badhuis.
 • Lavendel, Veluwse, opgiet, kruiden, infrarood, dubbele aard, hout, Finse, kelo, panorama, lichttherapie en zoutsteen sauna.

Badkledingdag: Iedere maandag en laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur
Adres: Viskweekweg 10 – 8166 KJ Emst

Veluwse Bron

Wellnessresort Elysium 

Middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt wellnessresort Elysium. In wellnessresort Elysium reis je ontspannen de wereld rond.  Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse Hamam, geniet van het ‘Duizend-en-een-nacht’ binnenzwembad met haar sterrenplafond.

De enorme buitentuin laat je beleven alsof je in de Hollandse duinen bent. Bovendien werd Elysium bekroond tot ‘Beste Uitje van Zuid-Holland‘ in 2018.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Jetstreambaden, een laguna, een grote saunatuin, een oriëntaals bad en een uitgebreide hamamruimte met een rust, stoom, bad en behandelruimte.
 • Er zijn maar liefst 29 soorten sauna’s. Van een bamboe- en alpenkruiden tot dennen, berken, amethist, heksen tot een Marrakech en Havana sauna.

Adres Elysium: Kooilaan 1 – 2665 KR Bleiswijk
Openingstijden Elysium: Dagelijks 10.00 – 23.00 uur. 21.00 uur laatste incheck.
Badkledingdag Elysium: Iedere maandag en de laatste donderdag van de maand is het badkledingdag bij Elysium.

Tijd voor wellness, Top 10 Wellnessresorts Nederland

Wellnessresort Zwaluwhoeve

Wellnessresort Zwaluwhoeve is het meest centraal gelegen wellnesscentrum van Nederland en vind je net als de nummers die, vier en vijf op de Veluwe.  Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s. Wellness tip: Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend.

Sauna faciliteiten: 

 • Er zijn in totaal 17 sauna’s waarvan de Noorderlicht sauna de bijzonderste is. Naast de standaard sauna’s is er een praat sauna, sandelhout, Finse, Thuja, en rozen sauna. Maar dat is nog niet alles. Daarnaast is er ook een punt, infrarood, panorama, geuren, zoutsteen, kelo, opgiet en als laatste een luisterboek sauna.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 en vrijdag en zaterdag 10.00 tot 24.00 uur.
Adres: Zuiderzeestraatweg 108 – 3849 AJ Hierden.

Wellnessresort de Zwaluwhoeve - Foto: IWR

Sauna & Beauty Oase

Het Gelderse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt sluit de top 10 wellnessresorts Nederland. Sauna & Beauty Oase is aangesloten bij de Select Wellness Group, wellness with a personal touch. Last van winterblues? Maak dan zeker gebruik van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Je kan kiezen uit 7 sauna’s en vier soorten baden. Daarnaast is er een Balinese Rasulcabine, ten tweede een Romeinse kruidentempel en als laatste een boomgaard sauna.

Badkledingdag: Er zijn geen badkledingdagen.
Openingstijden: Sauna & Beauty Oase is dagelijks van 11:00 uur tot 23:30 uur geopend.
Adres: Rijksweg 3 – 6612 AG Nederasselt.

Sauna & Beauty Oase

Sauna Drome Putten

Sauna Drôme, een stukje Finland op de Veluwe. Er zijn diverse binnen sauna’s, daarnaast zijn er kruidenbaden, is er een Turks stoombad en tot slot een hammam. Tot slot is er de sauna boot die ik het meest bijzonder vind. Deze boot sauna met buitenbalkon vaart in 15 minuten van de ene naar de andere kant over het meer, precies de tijd van een sauna rondje. De beautyfarm is gevestigd in een boerderij en is ook zonder entree tot de sauna te bezoeken.

*Bied mee via Ticketveiling en ga goedkoop naar Sauna Drôme in Putten.

Mogelijkheden qua wellness behandelingen:

 • Hamam, massage en lichaamsbehandelingen
 • Dr. Grandel gezichtsbehandelingen, huidverbetering en permanente make-up. Maar ook Men only, voetbehandelingen en manicure

Badkledingdag: Er zijn geen speciale badkledingdagen.
Alleen vrouwen: Elke eerste woensdag van de maand is er uitsluitend toegang voor vrouwen van 10.00 tot 17.00, daarna weer gemengd.
Openingstijden: Sauna Drôme is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur.
Adres: Tolweg 13-15 – 3881 SX Putten

Sauna Drome Putten

Wellness tips en wellness inspiratie

Heb je een keuze kunnen maken uit de top 10 wellnessresorts Nederland? Ben je op zoek naar meer wellness tips en inspiratie voor een wellness dagje. Kijk dan ook eens op Wellness Spots. Wellness Spots is mijn tweede website die zoals de naam al zegt, geheel in het teken staat van wellness.

 

Ben jij wel eens in één van de top 10 wellnessresorts Nederland geweest? 

Print Friendly, PDF & Email