Wellness betekent voor mij ontspannen, relaxen en even helemaal bijkomen. Ik ga dan ook regelmatig een dag genieten in een wellnessresort in Nederland. Maar wat zijn nou de beste wellnessresorts in Nederland? Ik zocht het uit en deel de “Top 10 Wellnessresorts Nederland“.

Wellnessresorts in Nederland

De populairste en beste wellnessresorts in Nederland, het blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en ervaring. Zelf ga ik regelmatig naar het Elysium toe in Bleiswijk omdat ik het een fijne sauna vind met vele wellness faciliteiten en het ook nog eens vlakbij is. Zo kan ik ook eens op een avond genieten van een wellness moment voor mijzelf. In de Zwaluwhoeve in Harderwijk ben ik ook regelmatig te vinden omdat daar een sauna vriendin in de buurt woont. Thermae 2000 heb ik eens bezocht tijdens een weekendje weg naar Valkenburg.

Top 10 populairste Wellnessresorts Nederland

Gasten van wellnessresorts in Nederland laten reviews achter op onder andere Zoover. Naar aanleiding daarvan stelde Zoover een top 10 samen op basis van vriendelijkste personeel, beste wellness faciliteiten en het best gewaardeerde wellnessresort. Hieronder deel ik de top 10 van wellnessresorts Nederland in een notendop met daaronder een uitgebreide beschrijving per wellnessresort. Met onder informatie over de openingstijden, badkledingdagen en het adres.

 1. Thermen Bussloo – 8,6
 2. SpaPuur Tilburg – 8,4 – Alle acties en aanbiedingen van SpaPuur vind je hier
 3. Sauna Drome Putten – 8,3
 4. Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3
 5. Veluwse Bron – 8,3, bekijk alle arrangementen hier
 6. Thermae 2000 – 7,9 – Check de website voor Thermae 2000 aanbiedingen en arrangementen
 7. Wellness Resort Elysium – 7,7 – Check de arrangementen en aanbiedingen en reserveer direct
 8. Thermen Prinsejagt – 7,5, let op: tot nader bericht gesloten
 9. Wellnessresort de Zwaluwhoeve – 7,4 – Bekijk de website van de Zwaluwhoeve voor huidige aanbiedingen
 10. Sauna & Beauty Oase – 7,1

1.Thermen Bussloo – 8,6 – Beste wellness Nederland

Thermen Bussloo is twee keer verkozen tot het beste wellness Nederland volgens de bezoekers van Zoover. In 2017 wonnen ze de prijs voor “Beste Uitje van Nederland“. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele baden. Naast de whirlpoolbaden is er ook een Hammam en een Osmaans badhuis.  Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat is ingericht in Oosterse sferen. Er zijn drie restaurants en in de tuin kan je genieten van een ligweide, strand en een zentuin.

Sauna faciliteiten: 

 • Azië sauna
 • Kelo Aufguss sauna
 • Panorama sauna
 • Infrarood sauna met ligbanken
 • Finse sauna
 • Rozen sauna
 • Saltarium
 • Kelo aarde sauna
 • Geyser sauna
 • Vaulo bad sauna
 • Vier elementen sauna

Badkledingdag: Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag.
Openingstijden: Ma-Za 09.00 – 23.30 / Zondag 09.00 tot 23.00 uur
Adres: Bloemenksweg 38 – 7383 RN Voorst – Plan je route hier

Thermen Bussloo - Foto: IWR

2. SpaPuur Tilburg – 8,4 – Grootste Kelo sauna in Brabant

Het wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg staat op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over negen sauna’s waaronder een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristal zoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan. SpaPuur heeft ook een prachtig verlicht zwembad. Alle arrangementen die SpaPuur biedt vind je via de link.

Wellness faciliteiten: 

 • 9 sauna’s, Rozen sauna, Finse sauna, Bio sauna, Kelo sauna, Himalaya sauna Terävä sauna, infrarood, lavendel en kruiden sauna
 • Whirlpools, zoutwaterbad, zwembad, Turks-Romeins stoombad, dompelbad, voetenbad, bubbelbad, caldarium, nevelstraat, restaurant puur

Badkledingdag: SpaPuur heeft iedere dinsdag en eerste en laatste zondag van de maand badkledingdag
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Adres: Moerse Dreef 10 – 5043 AX Tilburg

SpaPuur Tilburg - Foto: IWR

3. Sauna Drome Putten – 8,3 – Finland op de Veluwe

Sauna Drôme, een stukje Finland op de Veluwe. Er zijn diverse binnen sauna’s, kruidenbaden, een Turks stoombad en een hammam. Bijzonder is de sauna boot. Deze boot sauna met buitenbalkon vaart in 15 minuten van de ene naar de andere kant over het meer, precies de tijd van een sauna rondje. De beautyfarm is gevestigd in een boerderij en is ook zonder entree tot de sauna te bezoeken.

Mogelijkheden qua wellness behandelingen:

 • Hamam, massage en lichaamsbehandelingen
 • Dr. Grandel gezichtsbehandelingen, huidverbetering, permanente make-up, Men only, voetbehandelingen en manicure

Badkledingdag: Er zijn geen speciale badkledingdagen.
Alleen vrouwen: Elke eerste woensdag van de maand is er uitsluitend toegang voor vrouwen van 10.00 tot 17.00, daarna weer gemengd.
Openingstijden: Sauna Drôme is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur.
Adres: Tolweg 13-15 – 3881 SX Putten

Sauna Drome Putten

4. Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3 – Kleinschalig wellnessresort

Sauna & Beauty de Veluwe in het Gelderse Lunteren is een kleinschalig wellnessresort. Hoewel het wellnessresort redelijk klein is zijn er voldoende wellness faciliteiten om je een dag te vermaken. Bijzonder is dat je hier kan ontspannen in een infraroodsauna dat in een wijnvat zit en er is een koude tuimelton. Wellness tip: Sauna de Veluwe biedt ook lastminute tickets aan.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Binnen- en buiten sauna’s, stoomcabines, whirlpools, dompelbaden, warme- en koude voetenbaden, een scrubruimte met drie soorten scrubzout. Buiten zijn er twee terrassen met ligbedden.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen
Openingstijden: Zo-Ma-Di 10.00 – 22.30 / Wo-D0 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 – 23.30 uur
Adres: Boslaan 17 – 6741 DJ Lunteren

5. Veluwse Bron – 8,3 – Wild spotten vanuit de sauna

De Veluwe is de place to be voor een heerlijk wellness moment. Naast Sauna Drôme in Putten, Sauna & Beauty de Veluwe heeft ook Veluwse Bron een plaats bemachtigd in de top 10 van beste Nederlandse wellnessresorts. Veluwse Bron biedt meer dan 9.000 m2 aan wellnessfaciliteiten. Bijzonder is de ‘wildobservatiesauna‘, de ‘luisterboek’ sauna en de Kneipp kuurtuin. Leuk is de ‘goed-gesprek’ sauna. Dagelijks is er een uitgebreid aanbod aan opgietingen en klankschaalsessies.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Kruidenbad, zoutwaterbad, ‘t Buytenbad, voetenbaden, neveldouche, dompelbaden, whirlpools, stoombaden en een oosters badhuis.
 • Lavendel, Veluwse, opgiet, kruiden, infrarood, dubbele aard, hout, Finse, kelo, panorama, lichttherapie en zoutsteen sauna.

Badkledingdag: Iedere maandag en laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Adres: Viskweekweg 10 – 8166 KJ Emst

Veluwse Bron

6. Thermae 2000 – 7,9 – Wellnessresort met thermale krachten en het schoonste water

Bij Thermae 2000 kan je ontspannen in het schoonste water van Nederland. Daarbij claimen zij dat ze het ‘mooiste uitzicht van Nederland‘ hebben. Thermae 2000 biedt 60.000 m2 aan wellness faciliteiten en heeft vier keer de ‘World Travel Awards‘ gewonnen. Daarmee is het Netherland’s Leading Spa Resort. Bijzonder aan Thermae 2000 is dat de thermale krachten door honderden meters (391) grond en mergellagen gaan waardoor het diep gezuiverd wordt.

Wellness faciliteiten: 

 • In totaal zijn er 9 sauna’s (binnen- en buiten) en 2 stoombaden. Dagelijks zijn er diverse sauna opgietingen waar je gratis aan kunt deelnemen.

Badkledingdag: Op reguliere dagen is het verplicht om in de baden badkleding te dragen.  Voor het gebruik van de saunafaciliteiten in badkleding kan je het beste de website checken voor meer informatie. Er zijn regelmatig zogenoemde ‘themadagen’ met badkledingdagen en badkledingavonden.
Openingstijden: Dagelijks van 09.00 – 23.00 uur
Adres: Cauberg 25-27 – 6301 BT Valkenburg aan de Geul

Wellnessresort Thermae 2000

7. Wellnessresort Elysium – 7,7

Middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt wellnessresort Elysium. In wellnessresort Elysium reis je ontspannen de wereld rond.  Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse Hamam, geniet van het ‘Duizend-en-een-nacht’ binnenzwembad met haar sterrenplafond. De enorme buitentuin laat je beleven alsof je in de Hollandse duinen bent.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Jetstreambaden, een laguna, een grote saunatuin, een oriëntaals bad en een uitgebreide hamamruimte met een rust, stoom, bad en behandelruimte.
 • Er zijn maar liefst 23 soorten sauna’s. Van een bamboe- en alpenkruiden tot dennen, berken, amethist, heksen tot een Marrakech en Havana sauna.

Badkledingdag: Bij wellnessresort Elysium is het elke maandag badkledingdag.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Adres: Kooilaan 1 – 2665 KR Bleiswijk

Tijd voor wellness, Top 10 Wellnessresorts Nederland

8. Thermen Prinsejagt – 7,5 – Tot nader bericht gesloten

Thermen Prinsejagt staat op de derde plek met een beoordeling cijfer van 7,5 en is gelegen in Eindhoven. Naast de sauna en wellness faciliteiten is er ook een hammam en een beautycentrum waar je kan ontspannen.

9. Wellnessresort Zwaluwhoeve – 7,4 – Meest centraal gelegen Wellnessresort van Nederland

Wellnessresort Zwaluwhoeve is het meest centraal gelegen wellnesscentrum van Nederland en vind je net als de nummers die, vier en vijf op de Veluwe.  Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s. Wellness tip: Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend.

Sauna faciliteiten: 

 • Er zijn in totaal 17 sauna’s waarvan de Noorderlicht sauna de bijzonderste is. Naast de standaard sauna’s is er een praat sauna, sandelhout, Finse, , Thuja, rozen, punt, infrarood, panorama, geuren, zoutsteen, kelo, opgiet en luisterboek sauna.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur.
Adres: Zuiderzeestraatweg 108 – 3849 AJ Hierden

Wellnessresort de Zwaluwhoeve - Foto: IWR

10. Sauna & Beauty Oase – 7,0

Het Brabantse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt sluit de top 10 van wellnessresorts.  Sauna & Beauty Oase is aangesoten bij de Select Wellness Group, wellness with a personal touch. Last van winterblues? Maak dan zeker gebruik van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

Wellnessresort faciliteiten: 

 • Je kan kiezen uit 7 sauna’s en vier soorten baden. Daarnaast is er een Balinese Rasulcabine, een Romeinse kruidentempel en een boomgaard sauna.

Badkledingdag: Er zijn geen badkledingdagen.
Openingstijden: Sauna & Beauty Oase is dagelijks van 11:00 uur tot 23:30 uur geopend.
Adres: Rijksweg 3 – 6612 AG Nederasselt

Sauna & Beauty Oase

Ga jij wel eens naar een wellnessresort in Nederland? 

Print Friendly, PDF & Email

Related Post