Wandelen door Tolmin kloof in Triglav National Park, het enige Nationale Park dat Slovenië rijk is. Het park is vernoemd naar de grootste berg van het land, de Mount Triglav met een hoogte van 2864 meter.

De Tolmin kloof – Triglav National Park

De Tolmin kloof in Slovenië kan je vinden door uit te kijken naar borden met daarop ‘Korita Tolminke‘, aan de noordkant van het dorpje Tolmin. De kloof is uitgesleten door de Zadlaščice rivier en daarmee het laagst gelegen punt van het Triglav Nationaal Park.

De route ernaar toe is spectaculair. We reden over kleine kronkelende wegen, heuvel op en af. Het weer zat ons niet mee maar dat gaf een mystieke sfeer aan de omgeving.

Tolmin kloof Slovenie

Wandelen door Tolmin Kloof 

Voor wandelingen door het Triglav Nationaal Park moet je toegang betalen en je kan je melden bij het informatiekantoortje aan het begin van het park. Volwassenen betalen €4,- toegang en kinderen betalen €2,- toegang. Er zijn twee routes, een bovenlangs dat eerst over een asfaltweg leidt en waar je later naar beneden loopt via vele treden en bospaden. De andere route loopt via de rivier omhoog en is veel steiler.

Wij kozen ervoor om bovenlangs te lopen mede vanwege de pech dat we super slecht weer hadden. De oorspronkelijke houten brug uit 1907 werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en kreeg toen de naam; “The Devil’s bridge“.

Devil's bridge - Triglav National Park

De Tolmin kloof bezoeken

  • Reistijd vanuit hoofdstad Ljubljana is ongeveer 2 uur
  • Volwassenen betalen €4,- toegang en kinderen betalen €2,- toegang.
  • Overnacht in de buurt, bijvoorbeeld bij Kamp Koren of in Kobarid

Triglav National Park

Reistips voor Tolmin kloof en Triglav National Park

  • Trek goede en stevige wandelschoenen aan, zeker bij slecht weer zijn de paden spekglad.
  • Neem voldoende water mee.
  • Neem een plattegrond mee van het park.

Steile stukken nabij de Tolmin kloof

Triglav National Park & de Tolmin kloof

Helaas hadden we super slecht weer en kwam de regen met bakken uit de lucht. Heel jammer want het Triglav Nationaal Park is prachtig om doorheen te lopen. Vooral het pad langs de rivier vond ik erg mooi en bij goed weer zou het heerlijk zijn om daar een tijd te genieten.

Vanwege het weer wilden we nu zo snel mogelijk naar het hoogtepunt van het park. De Medvedova glava is een driehoekige vastgelopen steen die overal wordt afgebeeld als natuurlijke attractie om te bezoeken. In de gidsen ziet het er geweldig uit maar eenmaal ter plaatse dacht ik echt; “is dit het nou“?

Ik vond het een tegenvaller. Nu komt het misschien ook mede vanwege het weer dat mijn stemming al gezakt was tot het nulpunt. Hoe mooi de omgeving ook was, het bleef maar regenen en vele paden waren slecht tot niet toegankelijk omdat het spekglad was. Bij mooi weer zou ik zeker zeggen aanrader, maar dan meer vanwege het Nationaal Park zelf en de route naar Tolmin.

Zadlaščice rivier - Triglav National Park

Medvedova glava - Slovenië

Medvedova glava- Slovenië

Roadtrip door Slovenië

Slovenië is een ideale bestemming voor een toffe roadtrip. Slovenië is zo divers, van prachtige meren, tot wandelen in de bergen, duik de op één na grootste grot ter wereld in en laat je verrassen door de smaragdgroene rivieren in de groene heuvelachtige omgeving. Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Ik heb inmiddels al meerdere artikelen geschreven over Slovenië, check hiervoor mijn Slovenië pagina of link bekijk gelijk het artikel met de meest complete roadtrip route door Slovenië inclusief alle bezienswaardigheden.

Reisvideo Tolmin Kloof – Slovenië

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door Slovenië. Heb je reisplannen voor een roadtrip door Slovenië? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Heb jij vakantieplannen deze zomer voor Slovenië?

Print Friendly, PDF & Email