Ga jij op wintersport vakantie, heb je een winterse stedentrip op de planning staan of ga je een mooie winter bestemming zoeken? Met deze tips is wandelen door de sneeuw nog leuker!

Tips wandelen in sneeuw

Wandelen is goed voor je lichaam en geest! Frisse lucht, je bent actief bezig en lekker buiten. Voor velen is wandelen een grote hobby. Het is leuk om te doen, je komt op de mooiste plekken, het is goed voor je conditie en bovendien werkt het erg ontspannend.

In de sneeuw wandelen is natuurlijk anders als tijdens de andere seizoenen van het jaar. Het is vooral belangrijk dat je je goed kleed voor een winterse sneeuw wandeling.

En of je nu door een stad gaat wandelen tijdens een winterse stedentrip, je op vakantie gaat naar een mooie winterbestemming zoals Lapland of op wintersport vakantie gaat. Met deze tips voor wandelen in sneeuw kan jij overal uit de voeten.

Wil jij op de hoogte blijven van Henriëtte haar reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons via Facebook – Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Doen in Fuschl am See winter in Salzburgerland

Plan goed je winterse wandel route

Als je gaat wandelen in de sneeuw, is het aan te raden om je goed voor te bereiden qua wandelroute. Ga niet zomaar ergens heen lopen zonder iets bij je te hebben. Je weet nooit hoe lang je op een nieuwe bestemming over een bepaalde wandelroute doet.

Een goede tip is om gebruik te maken van een navigatie systeem, waarbij je de route van te voren kunt instellen. Dit is ook handig voor als je op een bestemming bent waar je niet altijd je mobiele data kan gebruiken. Of neem gewoon ouderwets een kaart mee van het gebied, ook wel eens leuk en een uitdaging. En je bent dan écht offline en met je omgeving bezig!

Dan nog kan je onderweg ‘hobbels’ tegenkomen waardoor iets langer duurt dan verwacht. Zorg er dus voor dat je altijd een powerbank bij je hebt en genoeg te drinken en te eten voor onderweg.

Een andere mogelijkheid is het wandelen met een gids. Iemand die de omgeving als zijn broekzak kent en je al de mooie plekjes kan laten zien kan jou daar ongetwijfeld bij helpen.

Sneeuwschoenwandelen Ahrntal

Draag comfortabele wandelkleding

Tijdens het wandelen is comfortabele kleding erg belangrijk. Wandelen is namelijk een work out waarbij je je hele lichaam gebruikt, en dus is het belangrijk om kleding te dragen die niet in de weg zit, meebeweegt met je stappen en vooral lekker zit.

Ook een goede skibroek kan erg geschikt zijn voor wandelen in de sneeuw. Op alle winterse bestemmingen waar ik ga wandelen in de sneeuw heb ik altijd mijn skibroek aan. Deze zitten wat mij betreft erg comfortabel, bewegen goed mee (je skiët er tenslotte ook in) zijn ademend en ook niet onbelangrijk, waterdicht. En last but not least, het houdt je lichaam ook nog warm.

Er is ontzettend veel keuze qua skibroeken die je ook kan gebruiken voor wandelen in de sneeuw. Een skibroek bestellen doe je gemakkelijk online, neem van te voren even goed je maat op zodat de skibroek past als je hem ontvangt.

Voor de echt koude winterse bestemmingen draag ik onder mijn skibroek altijd nog een thermolegging. Probeer daarnaast in laagjes te werken, zodat je wat kunt uittrekken als je het tijdens een lange wandeling warm krijgt.

Protest winterkleding

Tips wandelen sneeuw kleding

Ga op pad met goede wandelschoenen

Als je gaat wandelen in normale omstandigheden worden goede wandelschoenen aangeraden, maar in winterse omstandigheden is dat nog belangrijker. Wandelen in de sneeuw betekent vaak wandelen in bergachtige gebieden en veel gladde plekken. Het is dan erg belangrijk om goede, stevige schoenen te hebben die je extra balans, comfort en ondersteuning geven.

Belangrijk is ook de grip op de zool. In gladde gebieden met sneeuw en ijs is grip van groot belang, waardoor ik je aanraad om een schoen te kiezen met extra veel grip. Daarnaast zijn waterdichte wandelschoenen ook geen overbodige luxe, omdat de sneeuw voor vochtige schoenen kan zorgen. Een waterdichte schoen voorkomt natte sokken en vooral ook koude voeten.

*Zelf ben ik fan van de Lowa wandelschoenen en de Ecco wandelschoenen.

LOWA Wandelschoenen

Heb jij nog meer tips voor wandelen in sneeuw op reis?

Print Friendly, PDF & Email