Zou jij dolgraag eens willen gaan eilandhoppen op de Azoren? Ontdek in dit artikel al mijn persoonlijke reis tips voor reizen naar de Azoren voor een vakantie.

Tips voor reizen naar Azoren vakantie

Wil jij dolgraag eens op vakantie naar de Portugese eilandengroep de Azoren? Doen! Écht doen! De Azoren is een fantastische vakantiebestemming die meer dan het ontdekken waard is.

Plan genoeg vakantiedagen in zodat je alle tijd hebt om te gaan eilandhoppen op de Azoren en verschillende eilanden kan bezoeken. In dit artikel vind je meerdere persoonlijke reis tips voor reizen naar de Azoren voor een vakantie. Heb jij een specifieke vraag? Stuur een e-mail en ik zoek het graag voor je uit.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Informatie van busmaatschappijen met tijdschema’s

Heb jij tips en informatie van busmaatschappijen inclusief tijdschema’s”? Het is een van de vragen van een lezer die ik ontving. Uiteraard ben ik daar gelijk even ingedoken en heb ik deze informatie gevonden.

*Meer informatie over transport op de Azoren kan je hier lezen.
Let
op: tijden en diensten kunnen veranderen. Check altijd ter plaatse!
**Meer info over reizen met OV van en naar het vliegveld.

Een fiets huren op de Azoren

Zelf ben ik echt een huurauto fan en maak ik altijd een rondreis met een huurauto. Ik heb dan ook een artikel geschreven met tips voor auto huren op de Azoren.

Nu kreeg ik de vraag van een lezer of ik ook tips heb voor fietsen op de Azoren en waar je fietsen kan huren op de Azoren. Ik mailde terug dat ik samenwerk met Viator en Getyourguide, als je via één van deze twee partijen een fiets huurt op de Azoren, dan verdienen wij daar een % commissie percentage op als dank voor de doorverwijzing.

Biscoitos

Bezoek de plaatselijke VVV – Office de Turismo

Wil jij een bezoek brengen aan de plaatselijke VVV voor specifieke reis tips voor tijdens je vakantie op de Azoren? In de aankomsthal van het vliegveld is er een balie van de lokale VVV. Ik adviseer je daarlangs te gaan voor meer informatie en actuele tijdschema´s van het openbaar vervoer te vragen.
Wil je bijvoorbeeld een plattegrond van het eiland São Miguel op papier? Bezoek dan de Posto de Turismo in Ponta Delgada op het eiland São Miguel.

Posto de Turismo – Ponta Delgada
Address: Avenida Infante D. Henrique
9500-769 Ponta Delgada
São Miguel
Telephone: +351 296 308 610
E-mail: pt.smg@azores.gov.pt
Website: Visit Azores

 

Beste zonbestemmingen in juni 

Check áltijd het weer vóór vertrek

Niks is zo veraderlijk als het weer op de Azoren. Zorg dat je vóór vertrek altijd de website “SpotAzores.com” bekijkt.

Check voor vertrek hoe het weer is via de live webcams want het zou zonde zijn als je een eind rijdt en het aan de andere kant van het eiland zo bewolkt of mistig is dat je je niet kan voorstellen wat voor prachtig uitzicht er achter schuilt.

De foto hieronder is bijvoorbeeld van Caldeira de Sete Cidades, een van de mooiste uitzichtpunten op São Miguel. Op deze plek moet je echt geluk hebben dat er geen bewolking is want anders zie je dus helemaal niets.

Mooiste uitzichtpunt São Miguel

Eilandhoppen op de Azoren

Eilandhoppen op de Azoren, dat moet je doen! Elk eiland heeft zo haar eigen bezienswaardigheden. Je kan ervoor kiezen om te eilandhoppen met het vliegtuig en/of met de boot.

 
Vliegen met Sata - Azoren

Reizen naar de Azoren reisorganisaties

Wil jij graag georganiseerd op vakantie naar de Azoren en boeken bij een Nederlandse reisorganisatie? Bekijk dan de reizen naar de Azoren van deze aanbieders:

  1. Op vakantie naar de Azoren met TUI;
  2. Reizen naar de Azoren met Eliza was here
  3. Ontdek de trips naar de Azoren die Sunweb aanbied;
  4. Je kan ook met de VakantieDiscounter naar de Azoren reizen.
Top 10 Terceira bezienswaardigheden - Azoren

Méér reistips voor de Azoren

In totaal heb ik een rondreis van 10 dagen naar de Azoren beleefd. Ik ben ook gaan eilandhoppen op de Azoren. Helaas had ik wat pech met het weer en kon ik niet alle eilanden bezoeken. Uiteindelijk ben ik alleen op het eiland Miguel en het eiland terceira geweest. Lees ook deze artikelen daarover:

  1. Dit zijn de beste uitzichtpunten op São Miguel;
  2. Hou je van paardrijden? Ontdek alles over paardrijden op São Miguel;
  3. Een rondreis maken met een huurauto? Tips voor auto huren op de Azoren;
  4. Ga eilandhoppen op Azoren en bekijk deze bezienswaardigheden op Terceira.

 

Wat vind jij van deze reis tips voor een Azoren vakantie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email