Ga jij een auto huren op reis? Check deze tips voor ophalen en terugbrengen van huurauto. Vermijd vervelend situaties achteraf als je vooraf alles goed controleert.

Tips voor ophalen en terugbrengen van huurauto

Je bent aangekomen op het vliegveld van je reisbestemming en je rondreis kan beginnen. Je gaat naar de lokale autoverhuurder en stapt zelfverzekerd naar binnen na het lezen van deze tips voor ophalen en terugbrengen van een huurauto. Je kan het verkooppraatje voor de verzekering vriendelijk afkappen als je bijvoorbeeld all-in autoverhuur hebt gereserveerd via Sunny Cars. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de huurauto controleren samen met de autoverhuurder.

Is het kantoor van de autoverhuurder niet bij de garage gelegen waar de huurauto’s staan of haal je buiten openingstijden je huurauto op? Die discussie dat de verhuurder toch mee moet ga je niet winnen, dus haal gewoon je auto op maar maak zelf direct overal foto’s zodat je bewijs met data hebt.

Zie je iets van schade aan de auto wat niet vermeldt staat op de papieren? Ga dan terug naar de autoverhuurder en vraag om een aantekening te maken. Je kan dit niet serieus genoeg nemen. Ik heb helaas al een paar keer moeten constateren dat er wel degelijk schade was aan de auto. Vraag ALTIJD een kopie van het rapport voordat je op pad gaat met je huurauto en controleer het rapport ook NA het inleveren van je huurauto.

Is de balie gesloten van de autoverhuurder omdat je de huurauto buiten openingstijden ophaalt? Maak dan foto’s van de schade aan de auto. Maak ook foto’s van het dashboard met de kilometerteller en de stand van de benzine / diesel tank. Zo heb je bewijs in welke staat je de huurauto hebt opgehaald. Je foto heeft namelijk automatisch een tag op welke tijd de foto is gemaakt. Voor de zekerheid kan je ook je foto locatie aan zetten, dan staat er in de details van de foto de locatie waar de foto is gemaakt.

🚗Lees ook dit uitgebreide artikel met alle autohuur tips voor vakantie!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips voor terugbrengen van een huurauto

Tips voor ophalen huurauto Faeröer Eilanden

Kijk goed hoe lang je de huurauto huurt

Controleer goed voor hoelang je de auto huurt. Kom je aan op je reisbestemming om 11.00 uur in de ochtend en reis je terug om 17.00 uur in de middag en wil je voor de tussenliggende periode een auto huren, dan betaal je voor die zes uur verschil meestal een hele dag aan autohuur. Het is dus voordeliger om echt per 24 uur een auto te huren.

Probeer de huurauto altijd ‘vol’ te huren

Bij de ene autoverhuurder moet je de auto vol inleveren en bij de andere auto verhuurder moet je de auto leeg inleveren. Of een autoverhuur organisatie biedt aan om de auto voor je af te tanken. Het voordeligste is altijd om een auto vol te huren en vol in te leveren.

Zo heb je de vrijheid om de auto vol te tanken bij een benzinepomp naar keuze. Dit is altijd voordeliger Wacht dus ook niet met tanken totdat je bijna bij de luchthaven bent. Die laatste paar kilometers daar zak je brandstofpeil echt niet van.

Huur geen navigatiesysteem

Een navigatiesysteem huren bij een autoverhuurder is gewoon duur. In sommige landen betaal je wel €15,- of meer per dag voor het huren van een navigatiesysteem. Je bent het voordeligste uit als je een navigatiesysteem in Nederland koopt en die meeneemt op reis of download routekaarten alvast op je mobiele telefoon voor vertrek.

🚗Bekijk deze navigatiesystemen van TomTom.

Tips voor ophalen van een huurauto

Maak foto’s van de huurauto

Het klinkt misschien overdreven maar ik heb tijdens mijn werk bij een autoverhuurder al zo vaak meegemaakt dat mensen opgelicht worden bij het huren van een auto op reis.

Maak daarom altijd foto’s van de auto voor vertrek. Maak niet alleen foto’s van de auto zelf maar ook van de kilometer stand en de hoeveelheid brandstof die erin zit zodat daar geen misverstanden over ontstaan.

🚗Ook de ANWB adviseert deze huurauto tips!

Autorijden Jersey, maximale snelheid

Huurauto nog niet gezien?

Het is mij al regelmatig overkomen op reis dat de auto ergens anders staat dan waar het verhuur kantoor zich bevindt. Ik wordt dan min of meer verplicht om de overeenkomst alvast te tekenen terwijl ik de auto nog helemaal niet gezien heb.

Vraag altijd of er nog iemand ter plaatse is en zo niet maak altijd aantekeningen en foto’s van eventuele schade of van iets dat niet werkt. In het laatste geval ga terug naar de verhuurder en meldt het voordat je vertrekt. Zoals ik al eerder schreef, huur je een auto buiten openingstijden, dan zit er niets anders op dan goede foto’s van de staat van de huurauto te maken. Ook als er geen schade is, maak dan toch voor de zekerheid maar een foto zodat je altijd bewijs hebt. Is er echt een behoorlijke schade kan je er ook nog voor kiezen direct de autoverhuurder te mailen met deze constatering.

Auto huren Jersey Airport (JER), pick up / drop off keybox

Huurauto inleveren buiten kantoortijden

Lever je de huurauto buiten kantoortijden weer in? Maak dan altijd zelf een foto van de auto, van de kilometerstand en van het brandstoflampje. Zo kan je bij eventuele inhoudingen achteraf op de creditcard bewijzen dat jij aan je verplichtingen hebt voldaan. Dit is trouwens sowieso altijd handig om te doen.

Huurauto buiten openingstijden

Heb jij nog meer tips voor ophalen en terugbrengen van huurauto? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email