Hou jij ervan om veel leuke dingen te doen en wil je graag besparen? Check dan mijn tips voor geld overhouden zodat je vaker kan reizen. Want niet alleen thuis, maar zeker ook op je vakantiebestemming zijn er een aantal mogelijkheden om geld te besparen.

Tips voor geld overhouden zodat je vaker kan reizen op reis

Je hebt goedkope vliegtickets gevonden, een goede hotel deal te pakken of een mooie korting gekregen op een reis. Heb je die nog niet? Zet dan mijn website tussen je favorieten en check regelmatig de reisaanbiedingen en wellness aanbiedingen.

Je reis is geregeld en je kijkt ernaar uit om op vakantie te gaan. Ik raad je aan om online alvast wat onderzoek te doen en te kijken naar wat dingen ongeveer kosten zodat je een beetje een idee hebt. Daarna is het zaak dat als je eenmaal op je vakantiebestemming bent ook de voordeeltjes mee te pakken. Want ook ter plaatse kan er vast nog het een en ander bespaard worden. Dit zijn mijn tips voor geld overhouden op reis.

 1. Doe geen impulsaankopen, op reis kijk je meestal met een ‘roze bril’;
 2. Probeer ter plaatse een deal te maken, vraag of iets extra’s mogelijk is;
 3. Pin in één keer genoeg, zodat je meerdere keren transactiekosten bespaard;
 4. Struin langs VVV’s, kiosken, hotels en supermarkten, vaak liggen hier discount coupons;
 5. Zijn er aankopen met een kortingspas mogelijk? Vraag of je die van een local mag gebruiken;
 6. Vergelijk de prijzen, zodat je weet wat iets kost en wanneer je een goede deal te pakken hebt;
 7. Vraag een local om iets te reserveren voor je of te kopen, die houden meestal eerlijke prijzen aan;
 8. Zorg dat je flexibel bent, misschien is die tour op maandagochtend goedkoper dan op zaterdagmiddag;;
 9. Kies niet voor een restaurant in de hoofdstraat of midden op het plein, maar loop iets verder uit het centrum.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips voor geld overhouden op reis

Besparen op je vaste lasten

Ik vind het leuk als ik ergens op kan besparen en voor minder geld hetzelfde kan doen. Soms heb ik ook nog wel eens pech en zie ik later een aanbieding terwijl ik bijvoorbeeld net die week ervoor iets heb gekocht of besteld. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat het is, maar soms ga ik gewoon terug naar de winkel en vraag ik alsnog om de korting.

Besparen op je vaste lasten doe je door kieskeurig te zijn en de tijd te nemen om het een en ander uit te zoeken. Het is niet het leukste werk en het kost je soms behoorlijk wat tijd. Maar als die geïnvesteerde tijd je uiteindelijk nou geld oplevert waarvan je leuke dingen kan doen? Dan ben je toch stom als je dat niet doet. Mijn belangrijkste tip is, vergelijk de prijzen. Het is voor ieder huishouden verschillend, maar de prijzen voor verzekeringen en gas, water en licht lopen behoorlijk uiteen. Als je weet wat de kosten zijn voor gas, water en licht, en dan bedoel ik dus echt specifiek, dan denk je wel twee keer na om een lampje aan te laten, extra lang te douchen of je auto in de tuin te wassen.

Ik doe dat echt voor alles. Zelfs voor kleding, schoenen en toiletspullen. Het is bizar als je erop gaat letten hoe groot de prijsverschillen soms zijn. Wist je dat je zelfs kan besparen op je bankkosten? Het is niet veel maar ik vind het een ‘stomme uitgave’. Er zijn banken waar een goedkopere bankrekening mogelijk is en je helemaal niets betaald aan bankkosten. Inmiddels geeft het mij een kick als ik weer ergens een goedkope deal heb gespot waarop ik kan besparen.

 1. Heb jij ‘slurpende energievreters’ in huis?
 2. Check je abonnementen, heb je die echt nodig?
 3. Trek een trui aan en verminder de stookkosten;
 4. Gebruik je iets niet? Trek de stekker uit het stopcontact;
 5. Ga je langer op reis? Schors je auto of verhuur je auto of huis;
 6. Meld je aan voor nieuwsbrieven, zo weet jij als eerste wanneer er waar een goede deal is;
 7. Vergelijk de prijzen, Google naar actie- en kortingscodes en sluit daarna pas het voordeligste abonnement af.

Besparen voor je reis

Heb jij nog meer tips voor geld overhouden?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email