Alle tips op een rij voor een dagje Keukenhof in Lisse! Helaas kan je er nu niet echt naar toe maar je kan de Keukenhof wel virtueel bekijken!

Tips voor dagje Keukenhof in Lisse

De Keukenhof, wereldberoemd en al jaren dé nummer 1 attractie in Nederland. Ook hier geldt weer voor mij, ik reis de hele wereld over maar ook hier was ik nog nooit geweest.

Het gekke is, in een week tijd werd ik ondergedompeld in de bloemenwereld van Nederland. Eerst bubbel ik in een jacuzzi tussen de hyachinten. Vervolgens rij ik op een solex mee in het verlichte Bloemencorso Bollenstreek en een paar dagen daarna bracht ik een bezoek aan de Keukenhof In Lisse.

Elk jaar staan er vanaf eind maart méér dan 7 miljoen bloembollen in bloei waarvan wel 800 verschillende soorten tulpen. Op een oppervlakte van maar liefst 32 hectare wordt je verrast met prachtig aangelegde inspiratietuinen, bijzondere kunstwerken van bloemen en verrassende bloemenshows. Ze hebben zelfs hyacinthen met de naam; “Blue Eyes” en “Love me tender” tulpen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hyacinthen

Fotoreport: Keukenhof in beeld

Keukenhof

Tips voor een dagje Keukenhof 2024

  • Loop niet door de perken en over het gras;
  • Ga op een mooie zonnige dag, lees: beter voor de foto’s;
  • Ga rond eind april, begin mei als alles echt mooi in bloei staat;
  • Ga niet in het weekend, maar kies voor een doordeweekse dag;
  • Ga NIET op 21 april naar de Keukenhof, de dag van de Bloemencorso;
  • Koop je Keukenhof tickets online en skip de line en krijg korting;
  • Ga vroeg in de ochtend (08.00) naar de Keukenhofin Lissen, dan valt de drukte nog enigzins mee.

Heb jij nog meer tips voor een dagje Keukenhof in Lisse? Deel ze onder dit artikel!

Koop online je Keukenhof ticket

Omdat de bloemen in het park maar twee maanden per jaar te zien zijn, is het altijd ontzettend druk. Lukt het niet om vroeg in de ochtend te gaan koop dan zeker alvast je Keukenhof tickets online. Extra voordeel is dat als je nu online je ticket koopt je ook nog korting ontvangt op je Keukenhof ticket. Dat is nog niet alles, met je ticket hoef je ook niet in de rij te staan bij de kassa en kan je gelijk doorlopen.

Keukenhof

Keukenhof Lisse

Bereikbaarheid en adres Keukenhof

Je vind de Keukenhof in het Noord-Hollandse Lisse. Ga je met de auto? Navigeer dan naar: Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse. Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Leiden Centraal is het park bereikbaar met bus 854 en vanaf Schiphol met bus 858. Je kan ook in één keer je toegangsticket + busticket kopen.

Keukenhof, perfect voor foto's

Tips voor dagje Keukenhof in Lisse

Keukenhof

Keukenhof

Keukenhof

Historie van het bloemen walhalla, Keukenhof Kasteel 

De geschiedenis gaat ver terug. Het nabijgelegen landgoed en kasteel Teylingen werd in 1641 uitgebreid met Keukenhof kasteel. Het bloemen walhalla is vernoemd naar Gravin Jacoba van Beieren omdat zij hier haar groente en fruit vandaan haalde voor de keuken. Dezelfde ontwerpers als van het Amsterdamse Vondelpark, Jan David Zocher en Louis Paul Zocher, hebben het bloemenpark in 1857 ingericht.

In 1949 kwamen een paar briljante bloembollenkwekers en -exporteurs op het idee om op het landgoed een tentoonstelling te organiseren voor voorjaarsbloeiende bloembollen. In 1950 was de opening en vandaag de dag weten vele miljoenen bezoekers van over de hele wereld het dorpje Lisse te vinden. Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik er ook ben geweest!

Keukenhof

Keukenhof

2015 was het Van Gogh-jaar 

Op mijn verjaardag namen mijn moeder en mijn zusje mij mee naar Lisse. Het is alweer drie jaar geleden dat ik in de Keuken was tijdens het themajaar “Van Gogh”. Als we op een gegeven moment over een pad lopen zie ik links van mij een lange rij staan van mensen die wachten om op een verhoging te mogen gaan staan. Mijn nieuwsgierigheid wordt gewekt en ik sloot achteraan in de rij. Wachtend op wat komen ging, want de aankondiging van wat er te zien zou zijn was niet zichtbaar door de mensenmassa. Als ik eenmaal op de trap sta kijk ik uit op een spectaculair bloembollenmozaïek. Wat een werk moet dat geweest zijn! Het is een zelfportret van Vincent van Gogh in duizenden tulpen. Ik moet wel zeggen dat je het pas echt goed ziet op de foto in plaats van met het blote oog.

Tips voor dagje Keukenhof

Fotoreport: Keukenhof in beeld

Heb jij nog meer tips voor een dagje Keukenhof in Lisse?

Print Friendly, PDF & Email