Alle tips voor autohuur buitenland, want er zijn aantal dingen waar je goed naar moet kijken. De vrijheid om zelf te kunnen gaan en staan waar je wilt tijdens een reis is heel fijn maar zorg er wel voor dat je goed bent voorbereid. Daarover gaat dit artikel, zonder zorgen een auto huren in het buitenland voor tijdens je vakantie.

Inhoudsopgave

Tips voor autohuur buitenland!

Over het algemeen huur ik altijd een auto op reis omdat het mij ter plaatse comfort en flexibiliteit bied. Ik vind het fijn om te kunnen gaan en staan waar ik wil. Dit artikel staat vol tips voor autohuur buitenland zodat jij zonder zorgen kan gaan genieten van je roadtrip of fly drive.

*Tip voor dit artikel: gebruik de control-f zoekfunctie en typ je vraag of zoekwoord in. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Persoonlijke ervaringen autoverhuur buitenland

Door mijn jarenlange reiservaring heb ik allerlei situaties meegemaakt die te maken hebben met autohuur op vakantie. Daarnaast heb ik een tijd voor een autoverhuurmaatschappij gewerkt en genoeg ervaring om te weten waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland.

Als ik zelf een auto huur in het buitenland kies ik meestal voor Sunny Cars. Waarom? Lees hier mijn Sunny Cars ervaringen en ontdek dat zonder zorgen een auto huren echt bestaat. Sunny Cars is een betrouwbare organisatie met standaard All-Inclusive autohuur. Waarbij all-in ook écht all-in is. Verderop in dit artikel ga ik daar verder op in en wat het voordeel daarvan is. Daarbij is Sunny Cars de enige Nederlandse autoverhuurder die is aangesloten bij ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en deelnemer is van SGR (Stichting Garantie Fonds).

Een andere website die ik vaak gebruik is die van EasyTerra. EasyTerra Autohuur vergelijkt wereldwijd de tarieven van autoverhuurders. Het is een handig startpunt om te kijken wat de gemiddelde autohuurprijzen op een bestemming zijn. Zo kan je beter de prijzen vergelijken voor autohuur. Wil je meer weten over autohuur prijzen vergelijken? Bekijk dan ook dit complete artikel vol met tips voor prijzen vergelijken van auto huren in het buitenland.

4WD / 4X4 rijden in IJsland

Q&A voor auto huren in het buitenland

Dit artikel is mede geschreven aan de hand van de onderstaande vragen die reizigers vaak stellen bij het huren van een auto in het buitenland.

 • Tips voor auto huren per land?
 • Kan je een auto huren zonder borg?
 • Waar moet je rekening mee houden?
 • Hoe vergelijk je het beste autohuur prijzen?
 • Waar moet je op letten bij het huurcontract?
 • Wat heb je nodig om een auto te kunnen huren?
 • Veel voorkomende oplichting bij autohuur voorbeelden?
 • Een auto voor vertrek of ter plaatse huren in het buitenland?
 • Is er minimale leeftijd en bestaat er een maximale leeftijdsgrens?
 • Is een creditcard nodig of kan je een auto huren zonder creditcard?
 • Waar moet je opletten bij het ophalen en terug brengen van een huurauto?
 • Een auto huren via een intermediair cq. een tussenpersoon of rechtstreeks?
 • Hoe zit het met verzekeringen en wat betekent; CDW, WAM, LI, TP of THW?
 • Wat voor huurauto categorieën zijn er, hoe en waar reserveer je een gegarandeerd model?
 • Heb ik een internationaal rijbewijs nodig en hoe lang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs?

Sunny Cars Banner

1 Regel jij de auto van te voren of ter plaatse?

Het ligt er maar net aan waar ik naar toe ga of ik van te voren of ter plaatse een auto regel. Om verrassingen te voorkomen en zeker te zijn van een huurauto, (vooral in het hoogseizoen) en eventuele extra’s zoals navigatie of een kinderzitje, (als je kids hebt) adviseer ik om altijd van te voren een huurauto te reserveren. Daarbij hoef je je dan ook niet door de soms onbegrijpelijke buitenlandse huurcontracten te worstelen en je bent er zeker van dat je de juiste verzekeringen hebt.

Soms is het fijner om ter plaatse te kijken wat je gaat doen en dan te beslissen of je een auto wilt huren of niet. Je kan dan lokaal op zoek gaan naar een autoverhuurder of er alsnog voor kiezen om een auto te huren via een Nederlandse autoverhuurder.

Je kan natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan naar waar je de beste autohuur deal vind maar je kan ook gebruik maken van zoekmachines die prijzen vergelijken van autohuur in het buitenland, zoals EasyTerra Autohuur. Alle prijzen van de meeste bekende autoverhuur bedrijven worden dan vergeleken in een systeem op basis van jouw zoekopties zodat je de beste autohuur buitenland deal vind voor jouw reis. De wereldwijd meest bekende autoverhuurders zijn: Europcar, Avis, Hertz, Budget, Sixt, National, Alamo en Thrifty.

Auto huren in het buitenland

1.1 Prijsvergelijking autoverhuur

Prijzen vergelijken is altijd een goed idee. In een paar minuten heb je een compleet overzicht qua prijsvergelijking autoverhuur op een bestemming. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via EasyTerra Autohuur omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn. Zij vergelijken de prijzen van veel autoverhuurders en komen met suggesties voor de beste resultaten en een compleet overzicht aan mogelijkheden.

Zo kan je aangeven welke autoklasse, autotype, verzekeringen en eventuele extra’s je wenst. Eventueel kan je er ook nog voor kiezen als je 2 auto’s ziet die beide aan je profiel voldoen om die onderling te vergelijken. Zo kom je tot de beste autohuur optie. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt kan je doorklikken naar het volgende scherm en daar komen de verzekeringen.

EasyTerra biedt ook een Worry-Free concept aan. Het Easy Terra Worry-Free concept laat je iets makkelijker kiezen uit het ruime autohuur aanbod omdat de geselecteerde huurauto’s aan vier eisen van EasyTerra voldoen. Hierbij kan je ervan uitgaan dat:

 1. het eigen risico is afgedekt;
 2. het verhuurbedrijf heeft een goede beoordeling;
 3. je kan onbeperkt kilometers rijden tijdens je vakantie;
 4. je de huurauto met een volle tank ophaalt en je hem zelf weer vol inlevert;
  *Verderop in dit artikel vertel ik je meer waarom een auto huren met een gunstig brandstofbeleid over het algemeen voordeliger is.

Heb je de EasyTerra Autohuur tool gebruikt en een auto naar wens gevonden? Dan kan je de uitkomst van je onderzoek als zoekopdracht invoeren op de website van bijvoorbeeld Sunny Cars. Sunny Cars verhuurt auto’s namelijk standaard op basis van een all-in formule, deze all-inclusive formule biedt net iets meer dekking aan dan het Easy Terra Worry-Free concept, maar de kosten liggen ook hoger. Verderop in het artikel lees je meer hierover. Alleen na deze drie stappen heb je een compleet beeld van wat het huren van een auto op een vakantie bestemming kost en wat je daarvoor krijgt.

*Tip, lees alles over prijzen vergelijken autohuur zodat je weet waar je op moet letten.

1.2 Auto huren in het buitenland via Nederlandse autoverhuurbedrijven

Weet je nog niet precies wat je reisplanning is en wil je het op zijn beloop laten dan kan je natuurlijk ook wachten totdat je op de plaats van bestemming bent. Vraag het hotel waar je verblijft naar de autohuur mogelijkheden of ga op zoek naar een lokale autoverhuurder. Hou er dan wel rekening mee dat het autohuurcontract in een andere taal is.

Uiteraard kan je ook in het buitenland gebruik maken van prijsvergelijkingswebsites zoals EasyTerra Autohuur of Sunny Cars. Je kijkt dan gewoon naar het aanbod op een Nederlandse website. Bedenk wel dat je huurauto naar wens misschien niet meer beschikbaar is.

1.3 Auto huren in het buitenland via lokale autoverhuurder

Bedenk je ineens op reis dat je morgen een roadtrip wil maken langs een aantal bezienswaardigheden in de regio dan is het gemakkelijk om direct naar een lokale autoverhuurder te gaan. Hou er dan rekening mee dat de overeenkomsten in een andere taal zijn en er altijd wordt geprobeerd om extra, (soms overbodige) verzekeringen af te sluiten. Belangrijk blijft altijd dat je zelf alles goed controleert.

Auto huren

2 Wat heb je nodig voor autohuur buitenland?

Voor het huren van een auto in het buitenland moet je in het bezit zijn van een aantal documenten, zoals een paspoort, creditcard en natuurlijk ook een rijbewijs. Voor een aantal bestemmingen is een internationaal rijbewijs zelfs verplicht. Denk er daarbij ook aan dat je leeftijd een rol kan spelen bij het huren van een auto.

2.1 Wat voor huurauto mag je besturen met een Nederlands rijbewijs?

Vergeet niet te checken of je met jouw rijbewijs ook een auto, camper, brommer, scooter of motor in het buitenland mag besturen. Soms kan het zijn dat je met een Nederlands rijbewijs bepaalde voertuigen in het buitenland niet mag besturen.

Voorbeeld; met een Nederlands B rijbewijs mag je geen voertuig besturen zwaarder dan 3500 kilo en met een Nederlands AM rijbewijs mag een scooter tot 50 cc worden bestuurd. In landen als Griekenland en Turkije wordt nog wel eens een scooter met meer cc verhuurd, dan ben je dus niet verzekerd!

2.2 Controleer je rijbewijs en koop eventueel een internationaal rijbewijs

Het mag niet meer dan logisch zijn dat als je een auto wilt huren je een geldig rijbewijs moet kunnen overleggen. Je zal je verbazen hoe vaak mensen met een verlopen rijbewijs op reis gaan. Als je rijbewijs verlopen is dan krijg je de huurauto niet mee. Controleer ook altijd goed hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. In de meeste gevallen is het 1 jaar maar er zijn uitzonderingen op bepaalde bestemmingen.

Voor sommige bestemmingen is een Internationaal Rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs is een boekje waarin in meerdere talen staat beschreven dat je een rijbewijs hebt. Ik had het nodig in Brazilië maar in Canada is het bijvoorbeeld ook verplicht. Meer informatie over het kopen van een Internationaal Rijbewijs bij de ANWB en daar kan je er ook gelijk een laten maken als je je rijbewijs en een pasfoto meeneemt.

2.3 Creditcard nodig als borg + check maximale uitgave bedrag

De enige reden dat ik een creditcard heb is om auto- en hotel reserveringen te kunnen maken. De creditcard dient vaak als borg voor het eigen risico en in het geval er een verkeersovertreding plaats vind of dat er schade wordt gereden. Per bestemming verschilt het nog wel eens wat voor creditcard ze accepteren, check dus voor vertrek of een MasterCard of VISA creditcard nodig is.

Reistips: Bij Sunny Cars kan je een auto huren zonder creditcard. Dat betekent dus ook dat een auto huren zonder borg betaling mogelijk is. Daarvoor staat Sunny Cars garant. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het huren van een auto zonder creditcard.

 • Let op, je kan niet alle type auto’s huren zonder creditcard via Sunny Cars.
 • De hoogte kan per auto verhuurder verschillen, maar is voor een gewone personenauto gemiddeld 1000 euro.

2.3.1 Check maximale bedrag van je creditcard

Controleer ook wat het maximale bedrag is qua uitgaven van je creditcard. Gebruik jij de creditcard ook om betalingen te doen op reis dan moet je dus opletten dat het bedrag van de borg nog wel ‘vastgezet’ kan worden. Hou je van luxe auto’s? Voor huurauto’s in een duurdere auto categorie moet je soms wel eens twee creditcards kunnen overleggen.

Het gaat er namelijk om welk bedrag er kan worden ‘vastgezet’ als borg. De hoogte van de waarborg is afhankelijk van de reisbestemming en van het type auto dat je huurt. Je kan je voorstellen dat de borg voor het huren van een Fiat Panda goedkoper is dan de borg voor het huren van een luxe cabrio op reis. Meestal kan je onder het kopje ‘huur voorwaarden’ zien wat de hoogte van de borg is.

Sunny Cars is bijvoorbeeld hard aan het werk om het mogelijk te maken de prijs voor de waarborg zichtbaar te maken op het moment van boeken. Autohuur prijsvergelijker EasyTerra heeft op een aantal bestemmingen ook al de mogelijkheid ingebouwd om te filteren op de hoogte van de waarborgsom. Dit kan je links onderaan de pagina zien.

2.3.2 Huur NOOIT een auto met een creditcard van iemand anders

Iets wat je nooit moet doen is een auto huren met een creditcard van iemand anders. Als je een auto huurt moet de creditcard op naam van de hoofdbestuurder staan. Daarbij moet je je creditcard bij het ophalen van de huurauto ook laten zien. Dus probeer het niet want je krijgt écht geen autosleutels mee.

Auto huren buitenland

2.4 Auto huren zonder creditcard

Je wilt een auto huren op vakantie maar je hebt geen creditcard. Of jij bent diegene met het rijbewijs maar je reispartner heeft alleen een creditcard. Het lijkt onmogelijk, een auto huren zonder creditcard in het buitenland. Geen zorgen, ook voor jou zijn er mogelijkheden om een auto te huren op vakantie. Ik geef je drie tips voor het huren van een auto zonder creditcard.

2.4.1 Auto huren zonder creditcard > Sunny Cars

Bij Sunny Cars is het mogelijk om een zogenoemd; “Geen waarborg servicepakket” af te sluiten. Met deze service hoef je dus niet in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder en krijg je toch de huurauto mee. De reservering voor het huren van een auto werkt op dezelfde manier. Je vinkt in het boekingsscherm alleen aan dat je kiest voor het ‘geen waarborg’. Voor zover ik weet is Sunny Cars de enige autoverhuurder die het mogelijk maakt om een auto te huren zonder creditcard in het buitenland.

Check het artikel; ‘een auto huren zonder creditcard‘ voor een overzicht van alle Sunny Cars bestemmingen waar je een auto kan huren zonder een creditcard. Dit betekent dus ook dat je geen borg betaald ter plaatse. Sunny Cars staat garant voor de waarborg. Goed om te weten is dat Sunny Cars als enige autoverhuurder lid is van de ANVR, dat betekent dat ze garant staan voor kwaliteit. Let op: een auto huren zonder creditcard is alleen mogelijk bij bepaalde type auto’s tot een bepaalde categorie.

Voordelen autovakantie

2.4.2 Auto huren zonder borg = zonder creditcard

Een auto huren zonder borg, dat komt op hetzelfde neer als een auto huren zonder creditcard. Een autoverhuurmaatschappij zet namelijk ‘een bedrag vast’ op je creditcard als borg. In het geval van schade wordt de borg ingehouden om de kosten te dekken. Bij een auto huren zonder creditcard, huur je dus eigenlijk een auto zonder borg.

In dit geval staat Sunny Cars voor jouw garant mocht er iets gebeuren en daar teken jij voor bij het afsluiten van het “Geen waarborg servicepakket“. Alleen als er sprake blijkt van schade door grove nalatigheid, zal Sunny Cars contact met je opnemen over de kwestie. Een auto huren zonder borg, ook dat kan dus eindelijk op de onderstaande bestemmingen:

Landen                               Bestemmingen

Auto huren op de Balearen                              Mallorca, Menorca en Ibiza
Auto huren op de Canarische Eilanden     Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote
Auto huren in Griekenland                             Griekenland vasteland en eilanden Kreta, Kos, Rhodos & Corfu
Auto huren in Kroatië                                        Alle verhuurlocaties
Auto huren in Portugal                                      Madeira, Faro, Lissabon luchthaven en Porto luchthaven
Auto huren in Spanje                                          Gibraltar, La linea de la Conception, Malaga luchthaven
Auto huren in Curaçao                                      Curaçao-Hato luchthaven en Willemstad

Zo reserveer je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard

2.4.3 Auto huren zonder creditcard in het buitenland

Het vergt flink wat uitzoekwerk maar een auto huren zonder creditcard in het buitenland is zeker mogelijk. Ben je al ter plaatse dan kan je pagina één van Google wel overslaan qua zoeken want daar staan alle grote autoverhuurbedrijven die, op Sunny Cars na, een creditcard vragen voor het huren van een auto.

De kleine lokale autoverhuurders willen ook nog wel eens werken met een contante borg bij het verhuren van een auto. Via Google Maps kan je gemakkelijk zoeken naar een lokale autoverhuurder of vraag het aan de locals wat zij adviseren. Let er wel op dat je de huurovereenkomst goed doorleest en dat je een bon krijgt voor het betaalde borg bedrag.

2.4.4 Prepaid Creditcard

Er is nog een laatste optie voor het huren van een auto op vakantie. Er bestaan zogenoemde prepaid creditcards. Zoals de naam al zegt, je hebt het bedrag op de creditcard al betaald. Lees mijn artikel “betaalgemak op reis” voor alle informatie over de prepaid creditcard en of het iets voor je is.

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat er geen BKR toetsing is, je zelf bepaald welk creditcard tegoed je erop stort en je verzekerd bent bij aankopen. Zo kan je zelf precies in de hand houden wat je uitgeeft en stort je gewoon dat bedrag wat je denkt nodig te hebben op reis. Zorg ervoor dat je in ieder geval het bedrag stort dat je als borg nodig hebt voor het huren van een auto op vakantie. Let op: Niet alle verhuurders accepteren prepaid creditcards.

 • Een debitcard kan je NIET gebruiken, de lokale autoverhuurder kan dan aan het eind van de huurperiode de borg niet aan je overmaken.

Heb ik een credit card nodig?

2.5 Auto huren buitenland, hoe zit het met leeftijd?

Voor sommige bestemmingen geldt dat je pas een auto kan huren vanaf 21 jaar en voor onder andere Amerika en Schotland geldt zelfs een leeftijdsgrens van 25 jaar. Daarnaast zijn er meestal ook extra toeslagen van toepassing voor bestuurders onder de 25 jaar. Controleer dit altijd goed.

Bij sommige auto verhuurders, zoals Sunny Cars, is het mogelijk om een zogenoemd; “Under Age” of “Jonge Bestuurder Pakket” af te sluiten tegen extra betaling. Op die manier kan je ook als je jonger bent toch gebruik maken van een huurauto buitenland. Kies eerst je huurauto en klik vervolgens aan de linkerkant op deze extra optie. Als de service op jouw bestemming beschikbaar is, zie je deze ertussen staan.

Ben je ouder dan 70 jaar dan moet je goed controleren of je een auto kan huren in het buitenland. Soms moet je extra betalen omdat je in een ‘risico doelgroep’ valt.

2.5.1 Under Age pakket Sunny Cars / Jonge Bestuurder Pakket 

Met het Under Age pakket (UA) van Sunny Cars kun je de minimumleeftijd voor autohuur verlagen van 25 naar 21 jaar. Dat betekent dat je in landen als Amerika ook al een roadtrip kan maken vanaf je 21e! Hoe leuk en fijn is dat, je betaald er extra voor maar je hebt wel alle vrijheid om een bestemming te ontdekken met een huurauto! Bekijk hier de voorwaarden van het Under Age Pakket ofwel het Young Driver / Jonge Bestuurder pakket van  Sunny Cars.

Ben jij 25 en heb je nog maar 1 jaar je rijbewijs? Ook dan moet je goed opletten bij het huren van een auto. In sommige landen moet je minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren.

*Lees meer over auto huren Amerika tips

Aotohuur buitenland

2.5.2 Als jonge bestuurder auto huren EasyTerra 

Bij autohuur prijsvergelijker EasyTerra kan je op de boekingspagina je leeftijd invoeren en dan zie je automatisch de extra kosten indien van toepassing. Ben je tussen de 25 en 69 jaar dan laat je het vinkje aan staan en ben je 21 dan vul je dat handmatig in en zie je vanzelf de autohuur mogelijkheden die passen bij je leeftijd op de gewenste bestemming.

Jonge bestuurder auto huren EasyTerra 

3 Auto huren buitenland en verzekeringen, hoe zit het? 

Ja, als je een auto huurt moet je zeker een verzekering afsluiten. Een Nederlandse reisverzekering/of autoverzekering is niet voldoende in het geval van eventuele schade. Hieronder geef ik een uitleg van de diverse soorten huurauto verzekeringen en de betekenis daarvan. Ook hier geldt weer dat Sunny Cars All-in autohuur aanbiedt. Inbegrepen in het all-in pakket is:

 • Diefstalverzekering TP
 • Schadeverzekering CDW
 • Terugbetaling eigen risico
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Extra WA/BA dekking van 7,5 miljoen Euro
 • Dekking glas-, banden-, bodem en dakschade

Kies je voor het vergelijk van autohuurprijzen via EasyTerra? Dan is het goed om te weten dat alle auto’s van EasyTerra standaard een een CDW-, WA- en diefstalverzekering hebben. Met het Easyterra Worry-Free concept krijg je daar een paar extra’s bij:

 1. Afdekken eigen risico
 2. Diefstalverzekering TP
 3. Schadeverzekering CDW
 4. Ongelimiteerde kilometers

De WA / WAM-verzekering, (Wettelijke Aansprakelijkheid – Motorrijtuigen) is altijd verplicht en dekt de schade aan derden, zowel materieel als fysiek. In het buitenland wordt dit vaak LI, (Libility Insurance) genoemd.

Voorbeeld auto huur Amerika en Griekenland:
Het klinkt veel, als je leest dat je verzekerd bent voor 1 miljoen dollar tegen de kosten van (letsel)schade in Amerika en Griekenland. Dat is veel te weinig, want bij een ongeval met ernstig letselschade lopen de kosten flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en ga niet met de verhuurder in zee als dat maar een miljoen euro blijkt te zijn. Ter info, huur je een auto bij Sunny Cars dan bestaat de WA standaard uit €7,5 miljoen.

*Lees meer over auto huren Amerika tips.
*Lees meer over auto huren in Griekenland.

CDW, (Collision Damage Waiver) en de TP of THW, (Theft Protection Waiver) zijn de belangrijkste verzekeringen. CDW is een verzekering tegen schade aan de huurauto door eigen schuld en TP is een diefstal verzekering.

Er wordt ook vaak gesproken over een LDW, (Loss Damage Waiver) en over een SCDW, (Super CDW). De LDW is hetzelfde als de CDW alleen dan aangevuld met dekking voor diefstal en vandalisme. Super CDW is een allrisk verzekering met meestal geen eigen risico. PAI, (Personal Accident Insurance) is een inzittendenverzekering.

3.1 Ervaringen huurauto verzekering

Tot nu toe is er geen enkele bestemming geweest waarbij men niet heeft geprobeerd om mij een extra verzekering aan te smeren. Gelukkig weet ik hoe het werkt, wat mijn rechten zijn, wat ik heb geboekt en waarvoor ik verzekerd ben.

Autoverhuurders ter plaatse verdienen het meeste aan het verkopen van extra verzekeringen. De Super CDW, PAI en de no-risk verzekering zijn de meest voorkomende verzekeringen die men ter plaatse aan je wil verkopen. Heb je gekozen voor all-in autoverhuur via Sunny Cars dan ben je hiervoor verzekerd.

De inzittendenverzekering PAI is niet standaard inbegrepen bij autoverhuurders. Ook bij andere autoverhuurders is dat meestal niet het geval. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de PAI nou juist wel onder je reisverzekering valt. Dus ook voor PAI ben je gewoon verzekerd met een Nederlandse reisverzekering. Twijfel je toch? Bel je reisverzekering voor vertrek.

3.2 All in autohuur buitenland

Autoverhuur zonder eigen risico, een auto huren met all risk verzekering, een auto huren en het eigen risico afkopen. Een auto huren voor vakantie zonder zorgen. Dat is wat je wil! Steeds meer autoverhuurders bieden totaal concepten aan. Voor zover ik weet is Sunny Cars momenteel de enige autoverhuurder die echt all in aanbiedt.

3.3 All-Inclusive auto huren 

Geen gedoe bij het ophalen, je hoeft niet te luisteren naar het verkoopverhaal van de autoverhuurder ter plaatse, je kan gewoon zo snel mogelijk starten met je welverdiende vakantie. Dat zijn de voordelen van All-Inclusive en/of Worry Free een auto huren. Maar wat is er dan echt inbegrepen?

3.4 All-Inclusive auto huren bij Sunny Cars

Bij Sunny Cars zijn alle verzekeringen inclusief de prijs en hoef je bij het ophalen niks extra’s meer af te sluiten. All-Inclusive autohuur noemen zij dat, heel fijn! Natuurlijk gaat men ter plaatse proberen om je iets extra’s te verkopen, maar echt alles is gedekt dus je kan gewoon ‘NEE’ zeggen, hoe fijn is dat! All-Inclusive auto huren bestaat uit:

 • Vol-vol tankregeling
 • 24/7 Nederlands noodnummer
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval
 • Lokale belasting en Luchthavenafleveringskosten
 • WA-dekking volgens wettelijk geldende standaard
 • Terugbetaling dossierkosten indien schadeafhandeling
 • Diefstalverzekering (TP) met terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
 • Aanvullende WA verzekering van € 7,5 miljoen, als lokale dekking onvoldoende is
 • Vergoeding van de kosten voor verlies en beschadiging van de autosleutel en/of autopapieren
 • 14 Dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen (tenzij huur eerder aanvangt en op basis van beschikbaarheid)
 • Schadeverzekering (CDW),  (schade aan de huurauto) met terugbetaling van het eigen risico, ook bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem;
 • Glas, banden, bodem (incl. oliecarter en koppeling) en dak van de huurauto dekking en terugbetaling indien schade.

All-in autohuur en toch een waarborg voldoen? Dat klopt! De huurauto is inclusief alle bovengenoemde punten maar exclusief de waarborg. De waarborg is een garantie voor de lokale autoverhuurder. De waarborg wordt gebruikt voor eventuele schade, diefstal, nalatigheid of voor het verrekenen van kosten voor bijvoorbeeld de huur van extra’s zoals GPS. Als er schade aan de huurauto wordt geconstateerd bij inlevering dan kan het schadebedrag worden verrekend met de waarborg. Omdat je All-In een auto hebt gehuurd bij Sunny Cars hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Je krijgt het hele schadebedrag van Sunny Cars vergoed als je dit bij ze declareert, mits aan de voorwaarden is voldaan uiteraard. De hoogte van de waarborg is afhankelijk van de reisbestemming en van het type auto dat je huurt. De hoogte van de waarborg staat meestal vermeld in de huurvoorwaarden onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’. Sinds 2019 is het mogelijk om het bedrag van de waarborg direct te zien tijdens je reservering. Ideaal, zo weet je precies welk bedrag je moet ‘reserveren op je creditcard’. 

Aanvullende autohuur buitenland wensen?

Wil je een auto one-way huren, navigatie erbij of heb je een kinderzitje nodig? Dat zijn allemaal aanvullende wensen die meestal direct kunnen worden gereserveerd maar die altijd ter plaatse moeten worden betaald.

3.5 Worry Free concept van EasyTerra

Kies je voor het vergelijk van autohuurprijzen via EasyTerra? Dan is het goed om te weten dat alle auto’s van EasyTerra standaard een een CDW-, WA- en diefstalverzekering hebben. Met het Easyterra Worry-Free concept krijg je daar een paar extra’s bij:

 1. Afdekken eigen risico
 2. Diefstalverzekering TP
 3. Schadeverzekering CDW
 4. Ongelimiteerde kilometers
 5. Goede beoordeling verhuurbedrijf
 6. Gunstig brandstofbeleid, oftewel vol-vol

3.6 All-Inclusive auto huren bij Avis

Avis 360°, dat betekent bij Avis, All-Inclusive verhuur. Het huren van een auto bij Avis met all-in formule kan op de onderstaande bestemmingen:

 • België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Israël, Italië, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. 

Avis 360°-tarief is inclusief:

Zoals je ziet is het Avis 360°-tarief minder inclusief dan wat Sunny Cars bijvoorbeeld aanbiedt.

 • Luchthaventoeslag – Lokale btw
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Kentekenregistratietoeslag (VRF/VLF)
 • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering – Ruitschadedekking (WDW) – Volledige schade- en diefstaldekking (geen eigen risico)

Huurauto op reis

4 Eigen risico bij autohuur buitenland 

Kijk goed of er een eigen risico geldt op autohuur verzekeringen. Vaak kan je een extra verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen. Je betaald wat meer maar ik koop altijd het eigen risico af als ik bij een autoverhuurder ter plaatse een auto huur, je weet maar nooit. De hoeveelheid aan eigen risico verschilt per land. Zo geldt er voor Amerika bijvoorbeeld geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars.

Ook hier is het weer goed om te weten dat als je kiest voor het Worry-Free pakket van EasyTerra het eigen risico is afgekocht. Ook Sunny Cars over het algemeen het eigen risico heeft afgekocht. Overal ter wereld zijn er een aantal autoverhuur partners die toch nog ter plaatse een eigen risico rekenen. Vervelend maar waar! Heb je schade gereden en het eigen risico moeten betalen, dien dan de bon bij terugkomst in en het wordt aan je terug betaald.

*Lees meer over auto huren USA.

4.1 Let op, borg is geen eigen risico, eigen risico is onderdeel van borg

Het betalen van een borg wordt nog wel eens verward met het eigen risico. Het bedrag aan eigen risico, dat bij de borg zit inbegrepen, wordt bepaald door de klasse van de auto die je huurt op vakantie. Een borg wordt ingehouden op je creditcard. Als je de auto zonder schade weer inlevert krijg je de borg terug.

Het eigen risico dat daar onderdeel van is krijg je dus ook terug. Is er wel schade? Dan kan de borg ingehouden worden. Als je het eigen risico hebt afgekocht dan kan je uiteindelijk via de verzekering ook het deel eigen risico van de borg terugkrijgen. Hou er rekening mee dat je soms wel het bedrag moet voorschieten en dit later terug krijgt als je het eigen risico had afgekocht.

Met de auto op vakantie

5 Huurauto categorieën, wat voor autotype of autoklasse huren? 

Bedenk goed wat je gaat doen op reis en zoek een auto die past bij je reisroute. Ik ging ooit eens de binnenlanden van IJsland verkennen met een 4WD en verzekerde mij extra tegen eventuele ruitschade, bodemschade en/of steenslag. Deze extra verzekeringen zijn niet altijd mogelijk maar wel de moeite waard om te controleren als je buiten de gebaande paden gaat rijden.

Ik hoor vaak allerlei spookverhalen dat als je naar IJsland reist je altijd een 4WD moet huren omdat dat beter zou zijn. Laat je niet gek maken, het huren van een 4WD is echt niet altijd nodig, het is puur afhankelijk van je reisroute. Hier kan je meer lezen over mijn tips voor een auto huren in IJsland.

Stem je auto af op je reisroute

Ga je veel door de bergen rijden, kies dan minimaal voor een Compact type auto. Kleine auto’s zijn goedkoop om te huren, maar als je er de berg niet mee opkomt, dan heb je er niets aan. Bedenk ook dat een kleine auto uiteindelijk meer benzine verbruikt dan een auto die meer power heeft. Dat heb ik zelf meegemaakt in Griekenland en ik kon dus achteruit de berg weer afrijden. Er zat gewoon niet genoeg power in de huurauto om de berg op te rijden. Gebruik je de huurauto alleen in de stad? Dan is een Mini of Economy prima. Tenzij je met drie personen en koffers reist, dat gaat niet passen.

Ga je links rijden op een bestemming? Kies dan voor een auto met een automaat zodat je niet hoeft te schakelen. Ik heb een apart artikel geschreven met meer tips voor links rijden. Wil je de wind door je haren voelen huur dan een cabrio. Denk er wel aan dat een cabrio zomers erg heet kan zijn als de zon de hele dag op je bol staat.

Ga je ook off road rijden in het buitenland? Misschien past een SUV of een 4WD dan beter. Bij de meeste autoverhuur bedrijven kan je kiezen uit diverse autoklassen die over het algemeen altijd van goedkoop naar steeds duurder worden aangeprezen. De auto’s worden gekoppeld aan een letter waarmee het type wordt aangegeven of in elk geval waarmee je het kan vergelijken.

Autohuur buitenland, de auto types die je kan huren

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden qua auto types die je kan huren. Ga niet direct voor de goedkoopste autohuur optie. Stel jezelf altijd de volgende drie vragen en baseer daar de auto categorie op die je reserveert:

 1. Met hoeveel personen reis je? En met hoeveel koffers?
 2. Wat is het doel van je reis? Van A naar B of een rondreis of roadtrip?
 3. Wat ga je doen? Off-road, de bergen in of blijf je voornamelijk op snelwegen?

Huurauto categorieën

Hoe vind ik een gegarandeerd auto model?

Voor een aantal reizigers bestaat de voorkeur om niet een categorie auto te huren maar een merk auto. Zo kan het zijn dat iemand bijvoorbeeld graag in een Fiat 500 wil rijden tijdens een rondreis door Italië. Speciaal voor die doelgroep biedt Sunny Cars de keuzemogelijkheid om op bepaalde bestemmingen gegarandeerde modellen te kunnen kiezen.

Maar hoe en vooral ook waar reserveer je nou een gegarandeerd auto model? Sinds 2019 is het op de onderstaande bestemmingen mogelijk via Sunny Cars. Of je gewenste auto ook daadwerkelijk beschikbaar is op jouw bestemming op de opgegeven huurdata kan je zien door gebruik te maken van de zoekfilter. Als je het onderste vak aan vinkt krijg je de beschikbare huurauto’s te zien waarvan het model dus gegarandeerd kan worden.

 1. Ibiza;
 2. Malaga
 3. Mallorca, lees hier alle tips voor autohuur in Spanje.
 4. Sardinië, check alle tips voor autohuur in Italië.
 5. Faro luchthaven
 6. Lissabon luchthaven, alles wat moet weten over autohuur Portugal.

Hoe vind ik een gegarandeerd auto model

Overzicht huurauto categorieën + uitleg

Onderstaand heb ik een overzicht weergegeven zodat je precies ziet wat alle afkortingen bij autohuur betekenen.

M of Small > Mini of small is vergelijkbaar met een Ford Ka of Volkswagen Up.
E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo
F > Full size > vergelijkbaar met Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva
P > Premium > vergelijkbaar met Audi A6 of Mercedes E
T > Convertible > Oftewel een cabriolet
V > Van, een minibusje
W > Een stationwagen

C > Staat voor coupe of hatchback, oftewel 2 of 3 deuren. In dit geval wordt de achterbak ook als ‘deur’ gerekend.
D > Auto met 4 of 5 deuren

N > Geen Airco
R > Met airco

M > Manual, oftewel handgeschakeld
A > Automatic, oftewel een automaat

Auto huren buitenland

6 Waar op letten bij autohuur buitenland?

In de verhuurovereenkomst staan alle gegevens over de auto, de huurperiode, eventuele aanwezige schade, huursom en eventuele afgesloten verzekeringen. Controleer altijd goed of alles klopt. Belangrijk om te weten is wat diverse termen nou eigenlijk betekenen.

Als je in Nederland een auto huurt proberen ze ter plaatse in het buitenland vaak toch nog een extra verzekering aan te smeren. Als je precies weet waar je voor betaald hebt kom je niet voor verrassingen te staan. Puntsgewijs moet je hierop letten bij het huren van een auto:

 • Weet wat je huurt
 • Wat zijn de huur voorwaarden?
 • Mag je landsgrenzen passeren?
 • Moet je de auto vol of leeg inleveren?
 • Van hoe laat tot hoe laat huur je de auto?
 • Mogen er ook andere reisgenoten rijden?
 • Welke verzekeringen zijn inclusief en welke niet?
 • Is er een maximum aantal kilometers dat je mag rijden?

*Lees alles over de valkuilen bij autohuur.

Huurauto controle

6.1 One way auto huren, one way toeslag & drop-off kosten zijn hetzelfde!

Wil jij naar Porto vliegen en naar Faro reizen met een huurauto? Wil je van Florida via de kust naar New Orleans reizen? Wat voor route je ook wil reizen, denk eraan met je reisplanning dat je ook one way een auto kan huren. Meestal geldt hier een toeslag voor omdat je de auto ergens anders inlevert dan waar je die ophaalt. Hou er rekening mee dat een one way reis bijna altijd op aanvraag is.

Maak een prijsberekening online en voer in dat het om een enkele reis gaat, one way. Het is goed om te weten dat de ene autoverhuurder praat over One way toeslag/kosten en de ander over Drop-Off kosten. Het is hetzelfde.

Amerika is het ideale land voor one-way rondreizen. Zowel bij Sunny Cars als bij Alamo.nl zijn een een aantal populaire one-way rondreis routes gratis. Soms zitten er wel voorwaarden aan dat je niet met een Economy auto een gratis one way kan maken.

In Amerika een auto huren zonder one way toeslag is mogelijk via Sunny Cars en via Alamo.nl in de staten Florida en Californië. Meer tips voor een auto huren in Amerika en ervaringen met Alamo lees je in de gelinkte artikelen.

*Let op: One way auto huren in Amerika zonder toeslag is dus niet op elke reisbestemming mogelijk.

6.2 One way auto huren tussen landen

Stel je gaat op reis naar het zuiden van Portugal, waarom zou je dan niet doorrijden naar Spanje? Of je bent in Canada en wil ook een stuk van Amerika ontdekken? Je kan dus ook one-way autohuur tussen 2 of meer landen in je reisplanning opnemen. Ook hiervoor geldt weer dat er extra kosten aan zijn verbonden.

Wat de toeslag is, is afhankelijk van de autoverhuurder en de route. Omdat landen als Amerika en Canada populair zijn voor rondreizen met een huurauto, zijn sommige one-ways gratis. Meer hierover lees je in mijn Canada en Amerika autohuur artikelen.

6.3 Grensoverschrijding, enkele reis of retour

Stel je gaat naar Italië en wilt ook een dagje naar Slovenië, of je bent in Zuid-Frankrijk en wilt ook naar Spanje. Of je nou one way reist met je huurauto naar een ander land of dat je een dag uitstap maakt naar een ander land met je huurauto. Geef het altijd door aan de autoverhuurder.

Als je one way huurt dan moet dit natuurlijk, maar denk er ook aan als het maar één dag is. Het kan namelijk zo zijn dat de huurauto niet verzekerd is in het land waar je naar toe gaat. Maar het kan ook zo zijn dat je gegevens nodig hebt van de autoverhuurder mocht er iets gebeuren in het land waar je op dat moment bent. Dus wees eerlijk en geef het aan.

Grensoverschrijding

7 Tips bij het ophalen en terugbrengen van huurauto

Bij het ophalen en het terugbrengen van de huurauto moet je altijd goed de staat van de auto controleren. Doe dit het liefste in het gezelschap van de verhuurder. Zie je iets wat niet vermeldt staat op de papieren vraag dan aan de verhuurder om een aantekening te maken. Je kan dit niet serieus genoeg nemen. Ik heb helaas al een paar keer moeten constateren dat er wel degelijk schade was aan de auto. Vraag ALTIJD een kopie van het rapport voordat je op pad gaat met je huurauto en controleer het rapport ook NA het inleveren van je huurauto.

 • Upselling, soms is je geboekte huurauto niet beschikbaar. Betaal niet direct een toeslag maar kijk wat er gebeurd als je zegt dat je de geboekte auto wilt rijden. Wie weet rij jij goedkoop in een duurder model huurauto. 

Check je huurauto - tips bij auto huren in het buitenland

7.1 Kijk goed hoe lang je de auto huurt

Controleer goed voor hoelang je de auto huurt. Kom je aan op je reisbestemming om 11.00 uur in de ochtend en reis je terug om 17.00 uur in de middag en wil je voor de tussenliggende periode een auto huren, dan betaal je voor die zes uur verschil een hele dag aan autohuur. Het is dus voordeliger om echt per 24 uur een auto te huren.

7.2 Probeer de huurauto altijd ‘vol’ te huren

Bij de ene autoverhuurder moet je de auto vol inleveren en bij de andere auto verhuurder moet je de auto leeg inleveren. Of een autoverhuur organisatie biedt aan om de auto voor je af te tanken. Het voordeligste is altijd om een auto vol te huren en vol in te leveren.

Zo heb je de vrijheid om de auto vol te tanken bij een benzinepomp naar keuze. Dit is altijd voordeliger Wacht dus ook niet met tanken totdat je bijna bij de luchthaven bent. Die laatste paar kilometers daar zakt je brandstofpijl echt niet van.

Probeer de huurauto altijd 'vol' te huren

7.3 Huur GEEN navigatiesysteem, dief van je eigen portemonnee

Een navigatiesysteem huren bij een autoverhuurder is gewoon duur. In sommige landen betaal je wel €15,- per dag voor het huren van een navigatiesysteem. Koop er gewoon een in Nederland of ter plaatse. Of download routekaarten alvast op je telefoon voor vertrek.

7.4 Maak foto’s van de huurauto

Het klinkt misschien overdreven maar ik heb tijdens mijn werk al zo vaak meegemaakt dat mensen opgelicht worden bij het huren van een auto op reis. Maak daarom altijd foto’s van de auto voor vertrek. Maak niet alleen foto’s van de auto zelf maar ook van de kilometer stand en de hoeveelheid brandstof die erin zit zodat daar geen misverstanden over ontstaan.

Maak foto's van de huurauto

7.5 Huurauto nog niet gezien?

Het is mij al regelmatig overkomen op reis dat de auto ergens anders staat dan waar het verhuur kantoor zich bevindt. Ik wordt dan min of meer verplicht om de overeenkomst alvast te tekenen terwijl ik de auto nog helemaal niet gezien heb.

Vraag altijd of er nog iemand ter plaatse is en zo niet maak altijd aantekeningen en foto’s van eventuele schade of van iets dat niet werkt. In het laatste geval ga direct terug naar de verhuurder en meldt het voordat je vertrekt.

Controle huurauto, bij ophalen en terugbrengen

7.6 Huurauto inleveren buiten kantoortijden, sleutel in deposit box

Lever je de huurauto buiten kantoortijden weer in? Maak dan altijd zelf een foto van de auto, waar je de huurauto hebt geparkeerd, van de kilometerstand en van het brandstoflampje.

Zo kan je bij eventuele inhoudingen achteraf op de creditcard bewijzen dat jij aan je verplichtingen hebt voldaan. Dit is trouwens sowieso altijd handig om te doen. Hetzelfde geldt voor als je de autosleutel in een deposit box moet doen.

Huurauto inleveren buiten kantoortijden

8 Problemen tijdens huurperiode?

Een probleem of ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand heeft ooit eens mijn huurauto aangereden in het buitenland. Grappig detail was dat de schaderijder in dit geval met lippenstift haar kenteken had vermeldt op mijn achterruit en zo was het voor de verhuurder duidelijk dat het geen eigen schade was. Helaas is niet iedereen zo eerlijk.

Op het huurcontract wordt altijd melding gemaakt van een telefoonnummer dat je kan bellen bij technische problemen. Mochten er zich andere problemen voordoen neem altijd contact op met de verhuurder om jezelf in te dekken voor het geval dat. In het ergste geval bel je de alarmlijn of de politie.

Autohuur bewijs          Autohuur bewijs

9 Goedkope autohuur buitenland 

Wij blijven Nederlanders natuurlijk dus wij houden van goedkoop. Een goedkope auto huren is een kwestie van prioriteiten stellen, goed opletten wat je wel en niet nodig hebt en research doen. Ik zet vijf tips op een rij voor het vinden van een goedkope huurauto.

Deze goedkope autohuur tips komen ook terug in de diverse hoofdstukken in dit artikel waar je op moet letten als je een auto huurt. Lees ook: de voor- en nadelen van goedkoop auto huren voor vakantie

 1. Kies het goedkoopste autohuur type
 2. Let op bij het afsluiten van de verzekeringen
 3. Vermijd de ‘refill’ optie, oftewel laat niet voor je tanken
 4. Vergelijk de mogelijkheden waar je de huurauto kan ophalen
 5. Vergelijk autohuur prijzen, hier lees je waar je op moet letten bij prijsvergelijking autohuur.

9.1 Goedkope auto huren via EasyTerra laagste prijsgarantie

Ik raad je altijd aan om een goede prijsvergelijking te doen voor autohuur want de prijzen kunnen per aanbieder enorm verschillen. Zoals ik hierboven al uitleg moet je naar aardig wat dingen kijken om daadwerkelijk een goede prijsvergelijking te doen omdat veel autoverhuurders het een en ander anders berekenen.

Autohuur prijsvergelijker EasyTerra heeft een zogenoemde ‘laagste prijsgarantie’. EasyTerra zegt hierover: “Klanten kunnen ons mailen als ze een gelijkwaardig alternatief hebben gevonden. Wij doen ons best om die prijs te matchen met ons aanbod. In de meeste gevallen lukt, een enkele keer lukt het niet. 

Goedkope autohuur buitenland 

10 Een auto huren via een intermediair of een tussenpersoon

Als je een auto gaat huren in het buitenland en je reserveert die via een intermediair of tussenpersoon dan heb je dus met meerdere personen en bedrijven te maken. Boek je in Nederland een huurauto die je op vakantie gaat ophalen dan heb je te maken met de partners van het bedrijf waarvan je een auto huurt.

Het reserveren van een auto en het uitleveren van een auto op de reisbestemming blijft mensenwerk. Er kan iets mis zijn gegaan bij de reservering, de verhuurder ter plaatse kan proberen om je toch een extra verzekering aan te smeren en als er onverhoopt toch iets gebeurd dan kan dat leiden tot vervelende situaties. Denk aan alle tips die ik eerder heb gegeven en in het geval er iets gebeurd neem altijd direct op met beide partijen.

Iedere autoverhuurder vraagt aan zijn of haar partners om te voldoen aan bepaalde kwaliteits- en service eisen. Die afspraken worden vastgelegd in een contract. Komen er ineens veel klachten binnen over een autoverhuurder dan zal dat zeker worden aangepakt en onderzocht.

*Momenteel zijn er erg veel klachten over autoverhuurder Goldcar. Nu kan ik je aanraden om niet via hun een auto te reserveren echter huur jij een auto via een autoverhuurder intermediair dan weet je niet met welke autohuur organisatie zij ter plekke samenwerken. Het enige wat ik wel weet is dat Sunny Cars niet met Goldcar samenwerkt.

11 Let op: valkuilen en oplichting bij auto huren

Oplichters kom je helaas overal tegen, dus ook in de autoverhuur branche. Ik schreef het al eerder, één van de belangrijkste dingen is dat je weet wat je huurt en onder welke voorwaarden je dat doet. Als je dat weet heb je al een stap voor en sta je sterk in je schoenen bij de balie van de autoverhuurder.

Bij autoverhuur medewerkers wordt erop gehamerd dat er extra verzekeringen moeten worden afgesloten om een bepaald target te halen. Net zoals dat gebeurd bij call centers in Nederland. Ik geef je hieronder een aantal veel voorkomende voorbeelden van ‘valkuilen en oplichting bij autohuur zodat er hopelijk bij jou een belletje gaat rinkelen en je weet dat het zover is.

 • Meest voorkomend, er wordt gezegd dat je niet volledig verzekerd bent. Check dit goed!;
 • Zo aardig, de tank zit alvast vol en jij mag hem leeg inleveren. NOT! Je betaald voor die volle tank;
 • Krijg je ineens een Diesel mee? Check of je daar extra voor moet betalen of niet. Anders weegt het zuiniger rijden er niet tegen op;
 • Zogenaamde schade die jou wordt toegerekend terwijl dat er al was, maak foto van schade die er al is! (zie foto)
 • Controleer je creditcard afschrijvingen minimaal 3 maanden na je autohuur.

*Huur je All-In een auto bij Sunny Cars? Dan kan je overal NEE op zeggen!

Valkuilen en oplichting bij auto huren

12 Auto huren met winterbanden & sneeuwkettingen

Een auto huren met winterbanden voor je winterse vakantie. Veel mensen denker er niet aan, maar het is super belangrijk om even bij stil te staan. Ga je met je eigen auto op wintersport vakantie dan zal je er wellicht aan denken tijdens je reisvoorbereiding. Maar ook als je een auto huurt is het belangrijk om te weten dat winterbanden in een aantal landen verplicht zijn. En niet alle autoverhuurders houden zich daaraan.

Voordeel auto huren in de winter met Sunny Cars

Wat mij betreft huur je in de winter een auto via Sunny Cars! Sowieso ben ik een enorme Sunny Cars fan vanwege de All Inclusive formule. Maar tijdens de winter hoef je je ook geen zorgen te maken want op reisbestemmingen waar winterbanden verplicht zijn biedt Sunny Cars standaard winterbanden aan, het zogenoemde WT-Pakket, (Winter Tyres/ Winterbande pakket). Lees hier alles over mijn Sunny Cars ervaringen en de voordelen.

 1. Sunny Cars biedt standaard winterbanden aan op de bestemmingen; Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Polen, Kroatië, Denemarken, Slowakije en Canada. Let op; voor Frankrijk geldt dit dus niet.
 2. Het is niet mogelijk in Frankrijk een WT-pakket af te sluiten. Wel kan je als extra optie kiezen voor winterbanden. Het is namelijk in Frankrijk niet verplicht om overal winterbanden te gebruiken. Ga je op wintersport vakantie dan is het gebruik van winterbanden sterk aan te raden. Check goed de Franse wegen waar jij gaat rijden want er zijn wegen waar winterbanden wel verplicht zijn.
 3. Op wintersport met een huurauto? Lees meer over auto huren vanaf Genève Airport en Innsbruck Airport autohuur.
 4. Het WT-Pakket, (WT=Winter Tyres), betekent dat alle huurauto’s standaard winterbanden hebben en dat ook de huurauto verzekering is aangepast aan de winterse omstandigheden.
 5. Kies voor de juiste winter accessoires. Sneeuwkettingen, een ijskrabber en het eventuele gebruik van een skibox zijn allemaal extra’s die je moet reserveren en ter plaatse aan de autoverhuurder betaald. De tarieven voor de winter extra’s staan vermeld tijdens het boekingsproces.

Sunny Cars Banner

Auto huren met winterbanden

13 Tips autohuur buitenland per land

Ga je een rondreis maken in Zuid Afrika? Roadtrippen in Florida of Canada? Touren in een luxe auto door Italië of een roadtrip maken in een cabrio? Of hou je meer van een stoere Jeep en wil je de gebaande paden af in IJsland of op Aruba? Overal waar ik naar toe reis huur ik een auto en hieronder vind je de artikel met tips voor auto huren per land die ik reeds heb geschreven.

Auto huren Europa ervaringen en tips

Tips autohuur buitenland

Auto huren buiten Europa tips en ervaringen

Tips auto huren

14 Meer tips voor autohuur buitenland 

Ik hoop dat met deze autohuur buitenland tips het huren van een auto een stuk duidelijker en aangenamer wordt. Hieronder deel ik nog een aantal artikelen die ik eerder heb geschreven die je nog verder kunnen helpen bij het huren van een auto. Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik die graag van je. 

Meer tips voor autohuur buitenland 

15 Autohuur buitenland voor vakantie

Rondreizen per auto, een fly drive boeken en een roadtrip uitstippelen, ik hou ervan! Een auto huren voor vakantie geeft je zoveel vrijheid en flexibiliteit. Ik deel graag mijn reistips voor roadtrips waar ik eerder over heb geschreven:

Auto huren voor vakantie

Wat zijn jouw autohuur buitenland ervaringen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email