Zin in een vakantie in eigen land en benieuwd wat je allemaal kan zien en doen in Zeeland? Ik deel graag mijn tips voor een vakantie naar Zeeland. Van de gezelligste en mooiste plaatsen in Zeeland, tot wat je gedaan moet hebben in Zeeland en waar je het beste kan winkelen in Zeeland.

Tips voor vakantie Zeeland

Zeeland is een populaire provincie in de zomermaanden, vanwege zijn lange stranden die elk jaar veel toeristen uit binnen- en buitenland aantrekken. Maar Zeeland is niet alleen populair door de mooie stranden. Er is nog veel meer te doen, van culturele activiteiten, leuke autoroutes en winkelen tot ontspanning!

Zeeland, het is één van mijn favoriete provincies in Nederland. Ik verblijf zelf graag altijd in de buurt van het water, ik hou van mooie dorpjes bezoeken, natuur en wildlife. Dat alles, vind je tijdens een vakantie in Zeeland. In dit artikel vind je mijn persoonlijke reistips voor Zeeland, aangevuld met leuke tips van Leisure time om te doen in Zeeland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Mijn nummer 1 reistip, ga mee met zeehonden safari

Ben je net als ik gek op dieren en dieren spotten? Dan zit je goed tijdens je vakantie in Zeeland. Een van dé tips die je tijdens je vakantie in Zeeland moet beleven is meegaan met een zeehonden safari zodat je deze mooie dieren in hun natuurlijke omgeving kan aanschouwen.

Er worden verschillende natuurexcursies georganiseerd waarbij je de zeehonden kunt observeren in hun eigen leefgebied. De meeste zeehondensafari’s en zeehonden excursies in Zeeland duren zo’n twee uur. De boot vertrekt vanuit Sint-Annaland, maar het is ook mogelijk om op te stappen in Zierikzee. Om teleurstelling te voorkomen, is het raadzaam om van tevoren tickets te reserveren.

Zeehonden spotten kan ook in West-Zeeuws Vlaanderen. Je kan ook zelf met je auto naar de kust tussen Breskens en Nummer Een rijden, daar ligt voor de kust de zandbank Hooge Platen en met veel geluk kan je zeehonden vanaf de kant zien bij de Zeedijk of vanuit de uitkijkpost bij Hoofdplaat. Neem wel je verrekijker of fotocamera met zoom mee. De meeste kans om zeehonden te zien, heb je in de tijd tussen twee uur voor laag water en 1 uur na laag water. De onderstaande foto is van Knokke Boat.

Tips vakantie Zeeland

Wandelen in de natuur in Zeeland

Omdat Zeeland zo’n mooie en veelzijdige natuur heeft, is het een ideale provincie om te gaan wandelen. Van lange duin- en strandwandelingen, tot mooie wandelroutes door natuurgebieden en fijne stadswandelingen.

Er zijn veel leuke wandelroutes die je langs de mooiste plekken van Zeeland brengen. Een route die erg populair is, gaat van Oostkapelle naar Domburg. Maar je kunt ook je eigen route kiezen, afhankelijk van hoe ver je wilt wandelen.

Het wandelnetwerk strekt zich uit over de hele provincie. Als je wat avontuur aan je wandeling wilt toevoegen, kun je op een speurtocht gaan of schatten zoeken op het strand. Wat ook veel wordt gedaan in Zeeland is het zoeken naar haaientanden op het strand. Bij een natte-laarzentocht kun je door de modder wandelen.

Een tip voor wandelen in de natuur in West-Zeeuws Vlaanderen die ik zelf heb gedaan, is de Wallenroute. Als je vanuit Sluis richting Cadzand-Bad rijdt, is Retranchement het laatste dorp voor Cadzand-Bad. Parkeer je auto bij een van de opgangen waar de Wallenroute staat aangegeven. Je kan hier uren wandelen over de wallen die als verdedigingswerk zijn aangelegd in 1604 tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Tips vakantie Zeeland

Volg leuke autoroutes in Zeeland

Richting Zeeland rijden is zo fijn, al die bruggen over het water en de zee in de buurt. De autoroute ‘Langs de Deltawerken’ is één van de populairste autoroutes in Zeeland en, maar liefst 400 kilometer lang.

Je rijdt langs de leukste, gezelligste en mooiste dorpjes in Zeeland, je ziet de stormvloedkering in de Oosterschelde, je kan een strandwandeling maken en genieten van de lente aan het Veerse Meer.

Lees je dit artikel en moet de lente nog starten? Van alle mooie pittoreske autoroutes langs mooie dorpen met bollenvelden is deze autoroute langs de bollenvelden in Zeeland ook een aanrader! Rij over de dijk van Lamswaarde naar Grauw of Absdale en geniet van de bloeiende tulpenvelden in Zeeuws-Vlaanderen.

Volg leuke autoroutes in Zeeland

Neeltje Jans moet je eens gezien hebben

Als Nederlander moet je toch eens in je leven een bezoek hebben gebracht aan Neeltje Jans. De Deltawerken zijn gebouwd met als doel om Zeeland te beschermen tegen een omvangrijke overstroming.

Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans en de Oosterscheldekering is werkelijk de moeite waard, zowel voor volwassenen als voor kinderen, omdat het leuk en leerzaam is en omdat iedereen Nederland kent als waterland en hoe wij dat beschermen.

Mooiste dorpjes in Zeeland en gezellige plaatsen

Wat iemand een ‘gezellige’ plaats en ‘mooi’ vind, is natuurlijk heel persoonlijk. Wat mij betreft zijn dit in elk geval leuke, mooie en gezellige plaatsen in Zeeland die je moet bezoeken tijdens je vakantie.

Alle dorpjes in Zeeland die ik hieronder noem, zou ik ook aanraden voor winkelen. In Sluis en Veere vind je vele leuke boutique winkels die je nergens anders ziet. Leuk om te weten is dat Sluis maar 2400 inwoners telt, maar zo populair is dat er ruim 40 horecazaken en 160 winkels zijn.

In Middelburg vind je een uitgrebeider winkel aanbod. Ik bezocht zelf Middelburg eens in de winter, dat kan je lezen in het artikel; ‘weekend weg naar Middelburg‘.

  1. Sluis;
  2. Veere;
  3. Domburg;
  4. Middelburg.

Als je gaat ‘Googlen’ naar mooiste dorpen in Zeeland kom je ook hele andere dorpjes tegen. Voor mij valt er dus ook nog genoeg te ontdekken. Dit zijn de Zeeuwse dorpen die andere mensen noemen als tip:

  1. Groede;
  2. Dreischor;
  3. Bruinissen;
  4. Zoutelande;
  5. Brouwershaven.

*Lees hier meer over leuke bezienswaardigheden in West-Zeeuws Vlaanderen.

Vakantie ideeën Nederland

Ontspannen met onze sauna tips voor Zeeland

Zeeland is een ideale provincie om lekker te gaan ontspannen. Er zijn veel heerlijke wellness hotels waar je kan verblijven, Zeeland heeft gerenommeerde ‘Bad’ plaatsen, er zijn vele wellnessresorts en sauna’s waar je ook als dag gast naar toe kan en je kan zelfs relaxen in privé sauna’s.

*Bekijk hier al onze sauna in Zeeland tips.

Sauna tips voor Zeeland

Ben jij al eens op vakantie geweest naar Zeeland?
Zo niet, welke tips voor vakantie Zeeland ga jij als eerste doen? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email