Hou jij van het platteland, het boerenleven, proef je graag rechtsreeks van een (biologische) boerderij en ben je graag in het gezelschap van dieren? Wij delen graag een paar tips voor een vakantie bij de boer in Oostenrijk.

Tips voor een vakantie bij de boer in Oostenrijk

Heb jij besloten om naar Oostenrijk op vakantie te gaan en wil je graag in een vakantiehuis op een boerderij verblijven? Ik geef je graag een paar tips voor een vakantie bij de boer in Oostenrijk. Altijd handig, leer een klein beetje Duits, zeker als je op een kleinschalige locatie op het platteland verblijft.

Het belangrijkste is dat je kiest voor een verblijf op de boerderij die bij je past. Er zijn namelijk vele soorten boerderijen in Oostenrijk waar je vakantie kan vieren. Ben jij het type voor een bezoek aan een agrarische boerderij, wil je graag naar een kleinschalige boerderij dat gerund wordt door een familie, of wil je naar een boerderij met boerderijdieren? Het geldt natuurlijk voor elke locatie waar ter wereld je ook komt. Maar respecteer altijd de regels van de boerderij. Wij doelen dan met name op het gebruik van de faciliteiten en het omgaan en/of de interactie met de boerderijdieren.

De periode van je reis is natuurlijk ook belangrijk. Een voordeel van een vakantie naar Oostenrijk is dat het land in elk seizoen veel te bieden heeft. In de lente, zomer en herfst zie je over het algemeen van alles groeien op de boerderij. In de winter heb je dat niet, maar kan je wellicht wel in de omgeving gaan skiën.Tot eind oktober wordt in het Salzburger Land bijvoorbeeld de boerenherfst gevierd. De bijzonderheden van het boerenleven, de ingrediënten en gerechten uit de boerenkeuken en de van generatie op generatie overgeleverde gebruiken staan centraal. Inwoners en gasten komen samen voor boerderij- en oogstfeesten en muzikale bijeenkomsten. Bijzonder is het aanschouwen van de ‘Almabtrieb’, oftewel de terugkeer van het vee naar het dal.

Heb je eenmaal je keuze gemaakt voor een vakantie bij de boer in Oostenrijk? Neem dan echt de tijd om te proeven van de lokale producten en te ontspannen. Het fijne van een vakantie op het platteland is natuurlijk dat je producten kan proeven die rechtstreeks van de boerderij komen. Vraag ook zeker naar de specialiteiten die de regio te bieden heeft.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en/of YouTube.

Tips voor vakantie bij de boer in Oostenrijk

10 voordelen van vakantie bij de boer in Oostenrijk

Dat reizigers graag kiezen voor een vakantie bij de boer, dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Hieronder heb ik 10 redenen opgesomd waarom je zou moeten kiezen en wat de voordelen zijn van een vakantie bij de boer in Oostenrijk:

 1. Lokale cultuur;
 2. Biologisch eten;
 3. Milieubewustzijn;
 4. Buitenactiviteiten;
 5. Leerzame ervaring;
 6. Rust en ontspanning;
 7. Natuurlijke schoonheid;
 8. Zelfgemaakte producten;
 9. Gastvrijheid en gemeenschap;
 10. Interactie met boerderijdieren;
 11. Gasten kunnen zich onderdompelen in de lokale cultuur, tradities en gebruiken van Oostenrijkse boerengemeenschappen.

Tips voor vakantie bij de boer in Oostenrijk

Ferienhof Oberreit in Bruck an der Großglocknerstrasse in Oostenrijk

Groene alpenweiden, de natuurlijke rust die goed doet, frisse berglucht, alle ruimte om tot jezelf en elkaar te komen, gezellige boerderijdieren en de typische Oostenrijkse gastvrijheid. Dat vind je op het platteland in het Salzburgerland waar de vakantiewoningen van Ferienhof Oberreit in Bruck an der Großglocknerstrasse in Oostenrijk zijn gelegen.

Op een hoogvlakte op 900 meter boven zeeniveau en op zo’n 15 minuten autorijden van Zell am See kan je een chalet huren voor 2 tot 10 personen bij de familie Pursch in de Salzburger Pinzgau. Fijn om te weten is dat honden meer dan welkom zijn tijdens een vakantie bij deze boer in Oostenrijk.

Extra voordeel van een vakantie op het platteland bij Ferienhof Oberreit is dat je als gast tot eind oktober een Nationalpark Hohe Tauern SommerCard ontvangt. Met deze kaart ontvang je automatisch voordeel bij meer dan 50 attracties zoals bezienswaardigheden, musea, vrijetijds- en sportfaciliteiten en bergbanen. De SommerCard geeft ook recht op het gebruik van het openbaar vervoer, het bevat een dagkaart voor de beleveniswereld Großglockner Hochalpenstraße, een dagkaart voor de Gerlos Alpenstraße, als je met de auto reist kan je gratis parkeren én je ontvangt gratis toegang tot de Krimmler watervallen. Zo zien de Krimmler watervallen er in de winter uit.

*Bekijk al deze tips voor activiteiten in de winter in Zell am See en Kaprun;
**Ontdek hier nóg meer over Ferienhof Oberreit in Bruck an der Ggrosglocknerstrasse in Oostenrijk.

Ferienhof Oberreit in Bruck an der Großglocknerstrasse in Oostenrijk

Ferienhof Oberreit in Bruck an der Großglocknerstrasse in Oostenrijk

Heb jij nog meer tips voor een vakantie bij de boer in Oostenrijk?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email