Wil jij op autovakantie maar heb je geen eigen auto? Lees onze tips voor een vakantie auto huren in Nederland via Sunny Cars. Zo kan je onbezorgd met een huurauto op reis.

Tips vakantie auto huren Nederland Sunny Cars

Ik huur altijd een auto in het buitenland als ik op reis ben. Waarom? Omdat ik gek ben op rondreizen en roadtrips, ik hou van (mooie) auto’s, graag flexibel ben en ik zelf wil bepalen hoe laat en waar ik naar toe ga.

Ik heb de luxe dat ik in Nederland een auto heb die mij overal naar toe brengt. Maar er zijn veel mensen die geen auto hebben maar wel graag op auto vakantie willen. Ik heb mede daarom dan ook een aantal artikelen geschreven over een vakantie auto huren vanuit Nederland. Gezien je momenteel maar beter niet met het openbaar vervoer kan reizen, een fiets of de benenwagen je ook niet overal brengt was het tijd om mijn tips te delen voor een vakantie auto huren in Nederland via Sunny Cars. Benieuwd waarom ik specifiek voor Sunny Cars kies? Omdat ik fan ben van de manier waarop zij werken, alle voorwaarden transparant zijn en je altijd (tot 28 dagen) een onbeperkt aantal kilometers mag rijden. Ben je op zoek naar nóg meer redenen? Lees dan alles over mijn Sunny Cars ervaringen.

Nieuwe maatregelen en handige tips: 

Een auto huren is één van de veiligste manieren om nu te gaan reizen. Je stapt met je eigen huishouden in de huurauto en reist naar je vakantiebestemming. Met een huurauto kan je gaan en staan waar je wilt, reis je eenvoudig naar afgelegen plekken en je hebt ‘geen last’ van andere mensen zoals in een bus, trein of vliegtuig. Tip > bekijk eens deze fijne wellness vakantiehuizen.

  1. Alle lokale hygiëne maatregelen zijn in kaart gebracht en toegevoegd aan de huurvoorwaarden.
  2. Snel en veilig de huurauto ophalen, vink de optie online check-in aan. Dit betekent dat je voor vertrek alle benodigde gegevens doorgeeft zodat op de vakantie bestemming het autohuur contract klaarligt en je niet langer dan nodig bij de verhuurbalie hoeft te staan. Je kan ook kiezen voor de ‘Fastlane optie‘, dat betekent dat je sneller aan de beurt bent en sneller in je huurauto kan stappen. Deze extra opties kunnen worden toegevoegd tijdens het maken van de autohuur reservering.

Worden de huurauto’s goed schoongemaakt?

Zoals altijd worden alle huurauto’s van de partners van Sunny Cars goed schoongemaakt. De zogeheten high touchpoints, de grepen die je vaak aanraakt zoals het stuur, de versnellingspook, de deurhendel en de autosleutel worden extra goed gedesinfecteerd.

Wordt er rekening gehouden met de afstandsregel?

Ook bij het ophalen en terugbrengen van je huurauto worden alle afstandsregels aangehouden. Alle lokale autoverhuurders gaan serieus met de nieuwe maatregelen om. Bij de verhuurbalie hangen schermen, je houdt in de wachtrij voldoende afstand en een medewerker komt niet te dichtbij. Heb je niet gekozen voor online check-in? Neem dan je eigen pen mee voor extra veiligheid bijvoorbeeld.

Moet ik een mondkapje op in de huurauto?

Net zoals met verkeersregels is ook het dragen van mondkapjes in ieder land verschillend. Reis jij met één huishouden in één huurauto dan is het in de huurauto zelf niet nodig om een mondkapje te dragen. Reis je met meerdere personen in één huurauto en kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan is het in een aantal landen aan te raden om wel een mondkapje te dragen.

Vakantie auto huren Nederland

Gratis flexservice t/m 31 mei 2020

Kan je straks nu wel of niet op reis met de auto? Kan je wel of niet naar dat leuke vakantiehuis in de ‘middle of nowhere’. Mogen we uberhaupt onszelf verplaatsen met een auto naar een andere omgeving. Het zijn allemaal vragen waarop wij het antwoord niet weten.

Maar wat we wel weten is dat een beetje zekerheid in deze onzekere tijd fijn is! En dat begrijpt Sunny Cars! Zij bieden nu degratis de flexservice aan tot en met 31 mei 2020. Je kan tot 4 uur voor huuraanvang gratis je vakantie huurauto annuleren, wat mij betreft een goede reden om toch die vakantie auto reservering te plaatsen. Normaal gesproken kost de Flexservice van Sunny Cars €1,- per verhuur dag.

Ongelimiteerd aantal kilometers

Bij Sunny Cars reis je altijd met een ongelimiteerd aantal kilometers, ook wel kilometervrij en in het Engels ‘unlimited mileage’ genoemd. Dit geldt voor zowel een vakantie auto huren in Nederland als in het buitenland tot 28 dagen aaneengesloten autoverhuur.

Wil je langer dan 28 dagen een vakantie auto huren? Dan kan dat, maar moet je wel even terug naar de verhuurlocatie om je huurauto te laten zien en een nieuw huurcontract af te sluiten. Sunny Cars werkt met lokale autoverhuur partners en zij wensen dat gasten die een vakantie auto huren voor een periode langer dan 28 dagen terugreizen om de huurauto te laten zien. Enerzijds is dit voor een controle zodat de service standaard van de verhuurder gewaarborgd blijft en jij veilig op de weg kan rijden. Anderszijds is het om te controleren dat de vakantie huurauto niet is ‘verdwenen’ (lees: gestolen). Helaas is dat bij langere huurperiodes in het verleden vaak gebeurd.

Grensoverschrijding op aanvraag

*Let op: wil je met je vakantie huurauto vanuit Nederland naar Duitsland, België of een ander vakantieland op rijafstand? Dan heb je te maken met grensoverschrijding! Grensoverschrijding MOET je altijd aanvragen, ook als de grenzen open zijn zoals wij dat kennen.

Met je Sunny Cars huurauto is een grensoverschrijding vanuit Nederland naar België en/of Duitsland meestal geen probleem. Omdat je via Sunny Cars kijkt naar de beste huuroptie weet je pas aan het einde van je reservering bij welke partner van Sunny Cars je een auto huurt. Soms is een huurauto met grensoverschrijding wel op aanvraag vanuit Nederland.

Als je nu al weet dat je met je vakantie huurauto naar Duitsland of België wilt reizen zou ik je aanraden het sowieso te melden. Op die manier weet je ook gelijk wat je moet doen als je in Duitsland of België pech krijgt met je huurauto. Navraag bij Sunny Cars doet mij vertellen dat er één partner is in Nederland die €16,- in rekening brengt voor een grensoverschrijding. Deze service wordt als extra dienst gezien en zo kan jij ook in het buitenland rekenen op eventuele pech- of sleephulp. Andere autoverhuur partners van Sunny Cars bieden deze service gratis aan.

Sunny Cars huurauto naar vakantielanden in Europa
Sunny Cars werkt samen met veel diverse autoverhuurders. Alleen al op de luchthaven Schiphol vind je de autohuur aanbieders van bijvoorbeeld met Europcar, Thrifty, Hertz en Enterprise. Iedere autoverhuurder heeft zijn eigen autohuur voorwaarden en dus ook eigen regels betreffende grensoverschrijding. Heb je reisplannen naar Polen dan kan dat via Hertz bijvoorbeeld wel maar via Enterprise niet. Een vakantie auto huren om naar Kroatië te reizen is bijvoorbeeld via Sunny Cars niet mogelijk. Naar Frankrijk wel!

Wil jij in Nederland een vakantie auto huren en daarmee de grens over? Dan adviseer ik je om dit duidelijk aan te geven bij je autohuur reservering.Voer de gegevens in van je gewenst autohuur vakantie en bekijk goed de autohuur voorwaarden. Het is heel belangrijk dat je altijd grensoverschrijding aanvinkt want zonder ben je niet verzekerd in het buitenland met je huurauto. Ook als het is toegestaan om met je vakantie auto grenzen te doorkruisen moet je het altijd melden. Hou rekening met de bijkomende kosten voor grensoverschrijding.

Leuke tips voor auto vakantie dichtbij

Ben je op zoek naar leuke tips voor een autovakantie in Nederland of net over de grens? Lees mijn persoonlijke tips hieronder:

*De foto hieronder is van de nieuwe Nissan Micra, lees meer over mijn Nissan Micra ervaring.

Leuke tips voor auto vakantie dichtbij

Heb jij iets aan deze tips voor vakantie auto huren in Nederland via Sunny Cars?

Print Friendly, PDF & Email