Wil jij je eigen SUP Board om te gaan suppen op de leukste plekken in Nederland? Lees al mijn tips voor een Sup board kopen en onze ervaringen eerst zodat je de juiste aankoop doet voor de SUP die bij jouzelf en bij jouw doelstellingen past.

Tips voor een Sup board kopen

Heb jij een paar keer gesupt tijdens je reis of op vakantie? Of heb je sup lessen gevolgd en ben je zo enthousiast geworden dan je hebt besloten om ook een sup board te gaan kopen? Leuk, gefeliciteerd!

Dan is het nu tijd om een sup board uit te gaan zoeken. Het juiste sup board uitzoeken kan best een klus zijn want er is zoveel keuze aan sup boarden. Het belangrijkste is dat je eerst aan jezelf een aantal vragen stelt voordat je de zoektocht op internet start naar het perfecte sup board voor jou.

 1. Wat is je reden dat je zelf een SUP board wilt kopen?
 2. Kies jij voor een een opblaasbare SUP die je overal makkelijk mee naar toe kan nemen of een Hardboard SUP?
 3. Ben je iemand die voor het eerst een eigen sup board gaat kopen of ben je een medium of gevorderde supper?
 4. Wil je een SUP board waar 1 persoon op kan staan of vind je het ook wel leuk als je met zijn twee op één sup board kan staan?
 5. En wil je het sup board gebruiken om te suppen, wil je er ook een kayak zitje op vast kunnen maken of wil je ook SUP Yoga beoefenen?
 6. Waar wil je gaan suppen? Op het water in een park, op zee (vlakke zee zonder wind of op golven met wind) of wil je een sup tocht gaan maken?
  Zo zijn er ook sup boarden met 3 vinnen aan de onderkant voor nog meer stuur mogelijkheden. 

Als je alle antwoorden op de bovenstaande vragen helder hebt voor jezelf. Dan kan je gaan rondsnuffelen op het internet naar het perfecte sup board voor jouw SUP doelen.

*Bekijk hier alle SUPS bij Isupcenter.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips voor een Sup board kopen

Praktische SUP Board kopen tips

 1. Heb je vervoer nodig om naar het water toe te gaan? Kies dan voor een ‘opblaasbaar supboard’ dat je ter plaatse kan opblazen.
 2. Vind je een Supboard te zwaar om te dragen? Dan kan je ook een Supboard kar kopen en je supboard naar je sup locatie trekken.
  *Er zijn veel SUP accessoires te koop die de ervaring van het suppen nog meer uitbreiden. 

*Bekijk hier meer tips bij Isupcenter.

Sup Board kopen tips voor beginners

We zijn allemaal ooit een beginner geweest dus daarom delen wij graag onze persoonlijke sup board kopen tips voor beginners. En met onze bedoel ik eigenlijk mijn hele vriendengroep want inmiddels zijn er zes vrienden met een eigen sup board.

 1. Ga eens een paar keer ergens een SUP lenen zodat je weet wat je zelf prettig vind;
 2. Wij raden je aan om een SUP Board te kopen op basis van de antwoorden op de vragen hierboven;
 3. Heb je nog nooit gesupt? Kies dan voor een breed en hoog op het water gelegen sup board dat is makkelijker voor beginners.

*Lees hier mijn complete en uitgebreide ervaring met opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon van Itiwit voor beginners.

Sup Board kopen tips voor beginners

Wat kost een SUP Board?

Wat kost een complete SUP Board Set? Voor het gemak gaan wij hier er even vanuit dat je een complete SUP Set wilt kopen, een SUP set bestaat uit een supboard, een sup-peddel en een sup pomp. Het is een lastige vraag om te beantwoorden wat een SUP Board of een complete SUP Set kost want het hangt allemaal samen met wat je wilt qua suppen.

Ik raad je aan als je voor de eerste keer een SUP gaat kopen je het beste gelijk een complete SUP Set kan kopen, dan heb je in één keer alles wat je nodig hebt. Oftewel een supboard inclusief sup-paddle, pomp en lijm-set.

Persoonlijk vind ik de investering in een SUP Board echt de moeite waard. Ik hou helemaal niet van sporten in een sportschool maar ik ben wel een waterrat. In mijn geval geldt als je ergens aardig wat aan uitgeeft dan ga je het ook vanzelf vaker doen. Daarbij een aantal van mijn vrienden hebben ook een SUP Board dus wij kunnen met zijn allen gaan suppen op leuke plekken in Nederland.

Wat kost een SUP Board bij Isupcenter?

Isupcenter heeft een uitgebreid aanbod aan SUP boarden, van beginners tot supboards voor gevorderden. De website is erg handig qua zoeken en als je echt een goed SUP board wilt dan raad ik je aan om die bij Isupcenter te kopen want je kan precies zoeken naar het bord dat jij wenst op basis van:

 1. Prijs, positie, kleur, gewicht, doel en lengte;
 2. Je selecteert of je een beginner of een gevorderde supper bent;
 3. Wat wil je qua suppen? Zoek op: Uitdaging – SUP Touren – Ontspannen – Racing – SUP Yoga – Windsurfing – Vissen.

*Bekijk hier alle aanbiedingen voor SUP Boarden.
*Persoonlijk vind ik het Moai Supboards heel mooi! Een vriendin van mij heeft hem gekocht!

Tips Supboard kopen Supboard99

Wat kost een SUP Board bij Decathlon?

Bij Decathlon kies je voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Je kan in de webshop kiezen uit vier soorten Sup Boarden. Namelijk: Opblaasbare SUP – Touring SUP – Wave SUP of Race SUP. De opblaasbare SUP kan je natuurlijk zelf opblazen en overal mee naar toe nemen, de Touring SUP is ideaal voor SUP tochten in Nederland, de Wave SUP is fijn voor suppen op zee en de Race SUP is voor de uitdagende suppers die graag zo hard en snel mogelijk een traject op de SUP afleggen.

Als je goed kijkt naar de uitkomst dan zie je dat je de opblaasbare SUP van Decathlon ook kan gebruiken als Touring SUP en Wave SUP, het een sluit het ander dus niet uit.

*Dit is het meest populaire SUP board bij Decathlon

Het Supboard waar ik nu op SUP komt bij Decathlon vandaan, het is de opblaasbare SUP van Itiwit tot 130 kilo.

 1. Opblaasbare SUP van Itiwit tot 130 kiloSup-peddelSup-pomp.
 2. Lees hier mijn complete en uitgebreide ervaring met opblaasbaar sup board kopen bij Decathlon van Itiwit voor beginners.

Wat kost een SUP Board

Wat kost een SUP Board bij Bol.com?

Ook dit is een lastig te beantwoorden vraag want het hangt allemaal samen met wat je wilt qua suppen. Maar je begrijpt qua kwaliteit en mogelijkheden zit er een groot verschil in. Bij Bol.com kan je ook altijd makkelijk selecteren op ‘Populariteit’.

*Bekijk hier alle SUP Boards bij Bol.com.
Ook bijzonder dit wind supboard, windsurfen en suppen in één. 

Wat kost een SUP Board bij Groupon?

Shop je vaker bij Groupon? Dan kan je ook daar eens kijken naar het complete SUP Set aanbod. Op de foto hieronder zie je een vriendin van mij die ervoor heeft gekozen om een SUP Board bij Groupon te kopen, zij koos na een uitgebreide SUP Board onderzoek voor het type ‘Spiral’. Zoals je kan zien ligt het Spiral Sup Board aan de voorkant hoog op het water, dat is fijn bij golfslag.

*Bekijk hier de SUP sets bij Groupon.

Tips en ervaringen Supboard kopen Groupon

SUP board kopen ervaringen 

Een vriendin had al een SUP Board en een aantal vrienden waren zo enthousiast dat ze inmiddels een SUP Board hebben gekocht. Ik heb ze allemaal dezelfde vragen voorgelegd en wie weet heb jij iets aan hun antwoorden over hun SUP Board kopen en ervaringen.

SUP board kopen ervaringen Moai 

Melissa, waarom wilde je een supboard kopen?
Ik wilde graag meer buiten activiteiten en meer tijd op het water spenderen. Ik heb vier jaar geleden al een SUP Board gekocht, zie de foto’s hieronder van de Aqua Marina versie. Dat SUP Board vond ik toen prettig en was betaalbaar voor mij. Deze keer wilde ik een nieuw SUP Board kopen dat beter past bij mijn doelstellingen en ik wilde investeren in een goede kwaliteit.

Hoe heb jij je onderzoek gedaan naar welk supboard bij je past? En wat was daarin belangrijk?
Ik heb heel veel research gedaan op internet en proef gevaren op SUP boards van collega’s. In eerste instantie keek ik bij de aanschaf van mijn eerste sup board vooral naar de prijs omdat het een dure aanschaf is. Naar stabiliteit voor beginners recensies en of het een mooi ontwerp had. Nu is het vier jaar later en ben ik kritischer gaan kijken naar een nieuwe supboard en is hoogwaardig kwaliteit van materiaal en de capaciteiten van het type board het belangrijkste.

Ben je er blij mee?
Ik ben heel blij met mijn nieuwe supboard en zit zo vaak als mogelijk op het water.

Heb je nog anders tips voor toekomstige sup board kopers?
Doe goeie research. Laat je niet leiden door prijs maar kijk vooral naar de soort materiaal, kwaliteit en techniek. En lees of bekijk de vele review (filmpjes).

SUP board kopen ervaringen

SUP board kopen ervaringen – Wakestore

Sheelagh, waarom wilde je een supboard kopen?
Ik huurde zo af en toe een supboard en vond het zo leuk dat ik er zelf ook een wilde. De komende tijd ben ik veel in Nederland en ik woon vlakbij het water. Op den duur scheelt het ook een hoop in de kosten als je je eigen SUP Board hebt in plaats van steeds een SUP huren.

Hoe heb jij je onderzoek gedaan naar welk supboard bij je past? En wat was daarin belangrijk?
Voor mij waren er meerdere dingen belangrijk bij het uitkiezen van mijn eigen supboard. Ik keek vooral naar de garantie periode, zit er een elastiek op de voorkant zodat ik spullen kan meenemen, hoe is de stabiliteit en kan je met twee mensen op het SUP board staan. Ik heb urenlang gegoogled en gepraat met mensen praten die al een sup board hadden gekocht.

Waarom heb je gekozen voor dit board en waarom bij deze Wakestore?
Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om een supboard bij Wakestore te kopen. Allereerst omdat zij het supboard verkochten dat aan al mijn wensen voldeed en daarnaast omdat het een gespecialiseerde winkel is en ik er goede verhalen over hoorde. De sup kwam ook goed uit de test dus dat leek mij top.

Ben je er blij mee?
Ja, ik ben super blij met mijn eigen sup board! Ik heb er in één week tijd al 5 keer mee gesupt waaronder 1 sup tocht van 10 kilometer.

Heb je nog anders tips voor toekomstige sup board kopers?
Google is je beste vriend. Speur net zolang totdat jij het JAAA, die wil ik hebben gevoel krijgt bij het sup board. Kijk goed wat je belangrijk vindt en check of het supboard dat heeft en overleg met mensen die je goed kent en die al een sup board hebben gekocht.

Supboard kopen ervaringen Wakestore

SUP board kopen ervaringen Bol.com

Marieke, waarom wilde je een supboard kopen?
Op reis heb ik een aantal keer gesupt en dat vond ik iedere keer erg leuk. Ik vind het dan ook fijn om zelf een sup board te hebben zodat ik kan suppen waar en wanneer ik maar wil. Het is actief bezig zijn buiten en je kunt het zo sportief maken als je zelf wilt. Zoveel ontspanning als inspanning dus. Een leuke manier om buiten te zijn en mooie plekken zo te ontdekken.

Hoe heb jij je onderzoek gedaan naar welk supboard bij je past? En wat was daarin belangrijk?
Ik heb rondgevraagd bij mensen die ik ken die al een supboard hebben en daarna ben ik online gaan kijken.

Waarom heb je gekozen voor dit board en waarom bij Bol.com?
Ik heb gekozen voor een supboard kopen bij Bol.com omdat ik daar regelmatig iets koop en dat zo lekker makkelijk is. Voor mij was de prijs belangrijk, omdat ik niet al te veel geld uit wilde geven, aangezien ik niet verwacht zo frequent te gaan suppen. Ik wilde ook graag een bestelling plaatsen waarbij ik een pakket had waar alles direct in zat en ik niet nog allerlei accessoires erbij moest zoeken.

Ben je er blij mee?
Ja. Het opblazen en leeg laten lopen van de sup is simpel en duurt niet lang. De tas is handig en alles past er makkelijk in. Het board zelf vind ik ook prima suppen.

Heb je nog anders tips voor toekomstige sup board kopers?
Indien je kiest voor een lichte kleur sup dan wordt je board heel snel vies. Ik heb daarom voor een zwart met blauw board gekozen en dan hoef ik hem niet zo te poetsen na gebruik. Dus ik zou aanraden om geen wit supboard te kopen!

SUP board kopen ervaringen Groupon

Sophie, waarom wilde je een supboard kopen?
Nadat ik door Henriette aangestoken ben met suppen, besloot ik zelf ook een SUP board aan te schaffen. Aangezien op reis gaan er nu toch niet in zit (ik zou naar Mexico gaan, balen!) leek mij dit een mooie investering voor vermaak in eigen wateren die Den Haag rijk is. Wel even een beetje zeuren thuis bij vriendlief, maar hij wist eigenlijk vrij snel dat hij maar beter toe kon geven.

De zoektocht naar de juiste SUP kon beginnen. Ik was niet van plan gelijk van wal te gaan door een zeer professionele alles-erop-en-eraan en nieuwste dure board aan te schaffen (al zeg ik geen nee natuurlijk als Brunotti of O’Neill voor de deur staat) maar ik wil wel goeie kwaliteit, goedkoop is uiteindelijk altijd duurkoop niet waar? Daarnaast wil ik wel een beetje de blits maken op het water dus het design stond ook hoog in het wensenlijstje. Ook heb ik gekeken wat de functies van SUP boards zijn, ga ik er mee de golven van de zee in (ohhh no!) ga ik er een beetje op recreatief dobberen (mwah af en toe) of ga ik de avonturen van de grachten en plassen ontdekken en ook nog een beetje sportief bezig zijn (Yess here I come)

Hoe heb jij je onderzoek gedaan naar welk supboard bij je past? En wat was daarin belangrijk?
Oke check.. ik heb dus een board nodig die tegen stroming kan en makkelijk te sturen is, die een beetje snelheid kan maken en niet te breed maar wel stabiel en wendbaar is. Daarnaast had ik een ingeving; ik heb dus ook een waterdicht tasje voor mijn telefoon en sleutels nodig voor onderweg.

Ik bedacht dat op Groupon je vaak wel aanbiedingen hebt van producten die van een seizoen ervoor zijn, kan mij het schelen als het een goed merk is en hij is lekker in prijs waarom niet! En ja hoor ik trof daar een aanbieding van Adrenalin uit Frankrijk met verschillende type boards uit 2019. De boards staan nog gewoon als huidig assortiment op de site van Adrenalin, niet dat het hele gedateerde boards zijn dus. Verder komt de site van Adrenalin over als een professionele en hippe frisse SUP board brand, ze geven complete en duidelijke uitleg en je hoeft niet helemaal in je beste parlé Francais modus te schieten, gewoon even je Chrome browser op Nederlands vertalen zetten.

Waarom heb je gekozen voor dit board en waarom bij Groupon?
Mijn oog viel gelijk op de Spiral (dikke plus voor goed design!) maar naast het mooie jasje moet het natuurlijk ook voldoen aan de wensen die ik heb, dus ik heb de andere boards ook bekeken en kwam ook uit op de Liner. En dan krijg ik dus keuzestress (o jee o jee). Ik besloot er een nachtje over te slapen en de andere SUP meiden ook hun mening te vragen. Uiteindelijk is daaruit gekomen dat de Spiral de voorkeur had omdat dit board voor de beginnende gracht avonturier meer stabiliteit geeft doordat deze langer en breder is dan de Liner.

Bestellen maar! Groupon vond me blijkbaar een hele betrouwbare klant want ik kreeg ook nog eens extra korting op de aanschaf daar kon ik dus mooi mijn waterdichte tasje bij Decathlon voor halen. Vervolgens werd de Spiral helemaal vanuit Frankrijk per DPD naar Nederland verstuurd (voelt toch speciaal).

*Bekijk hier de SUP sets bij Groupon.

Ben je er blij mee?
Ik ben helemaal blij met mijn board, de kwaliteit is goed, hij heeft dus een hoge voorkant waarmee het Spiral supboard de golven onder zich laat, het is een licht board op het water waar je eerst een beetje aan moet wennen maar daardoor heel wendbaar. Je kan er ook een kayakstoeltje op bevestigen. De Spiral is makkelijk op te rollen en overal mee naartoe te nemen in een opvallend compacte blitse rugtas in vergelijking bij de andere SUP tassen (je pomp en peddel kan er ook gewoon in), hier ga ik nog veel avonturen mee beleven deze zomer!

Heb je nog anders tips voor toekomstige sup board kopers?
Bedenk goed voor jezelf waarom je een SUPboard wilt kopen en wat je er mee wilt gaan doen. Vraag na bij mensen in je omgeving en snuffel zelf goed rond op het internet. Ik heb er zeker een dag uitzoekwerk inzetten en een paar nachtjes erover slapen voordat ik het zeker wist welk sup board ik wilde kopen bij Groupon.

Tips en ervaringen Supboard kopen Groupon

SUP Yoga

Beoefen jij graag yoga in de buitenlucht? Wat dacht je van suppen en yoga op een SUP board? Er zijn speciale SUP yoga Boards te koop die extra breed en stabiel zijn waardoor je niet alleen kan suppen maar ook beter op het water ligt om rustig je yoga oefeningen op een SUB Board te kunnen uitvoeren.

Tips voor yoga op een SUP Board

 1. Blijf laag bij je supboard;
 2. Niet nadenken, gewoon doen!
 3. Kijk altijd recht vooruit, focus je op de horizon;
 4. Wees niet bang dat je omvalt (want dan val je juist om:);
 5. Focus op jezelf en op de yoga oefening die je wilt uitvoeren en niet op de omgeving.

*Bekijk hier alle SUPS bij Isupcenter.
**Je kan het Aqua Marina Yoga SUP Board ook kopen bij Bol.com.

Tips voor yoga op een SUP Board

SUP Yoga oefeningen

Wat vind jij van onze tips voor een SUP Board kopen en onze ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email