Luister jij al naar podcasts of nog niet? Wil je wat inspiratie en leuke tips voor podcasts over reizen en fotografie? Lees dan snel verder en ontdek deze leuke podcasts voor vrouwen en mannen die gek zijn op reizen en fotograferen.

Tips podcasts over reizen

Dolblij kom ik terug van een reis vol belevenissen. Die belevenissen vertel ik maar al te graag aan iedereen die het horen wil. Maar gezien ik voor mijn werk maandelijks op reis en soms nog vaker ben zit niet altijd iedereen te wachten op mijn reisavonturen.

Iedere reiziger ervaart en beleeft zoveel op reis en komt terug naar huis met een hoop ervaringen. Een aantal van die reizigers delen hun gesproken verhalen via podcasts over reizen. Leun achterover en droom weg, geniet van mooie verhalen onderweg of ga wandelen en luister naar een van de leuke tips voor podcasts over reizen.

 1. Voor avontuurlijke vrouwen
 2. De Spannendste Reisverhalen
 3. Travel Tales
 4. The Journey van KLM

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Podcast voor avontuurlijke vrouwen

In augustus 2019 lanceerde collega blogger Antonette de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen. Haar doel van de podcast over reizen is om meer vrouwen te motiveren op avontuur te gaan. Daarbij maakt het niet uit of dit nou een micro avontuur in eigen land is of een groot avontuur ver over de grenzen. In de podcast kan je luisteren naar interviews over vrouwen die voor een avontuurlijk leven gekozen hebben.

De Spannendste Reisverhalen

Tijdens mijn zoektocht naar meer leuke tips voor podcasts over reizen ontdekte ik De Spannendste Reisverhalen podcast. Het is een initiatief van reisorganisatie TUI en marketingbureau First. In de podcastserie De Spannendste Reisverhalen vertellen onder andere Katja Schuurman en Pauline Wingelaar over hun reisavonturen.

Travel Tales

Reizen is top, maar soms is het ook helemaal niet leuk. En dat kan Comedian Mike Siegel het beste vertellen in zijn podcasts over reizen, de Travel Tales. De leukste en ook de meest verschrikkelijke reisverhalen worden gedeeld.

The Journey, podcast van KLM

Zelfs luchtvaartmaatschappij KLM heeft een eigen podcast over reizen. De Engelse podcast The Journey gaat over waargebeurde verhalen van mensen van wie het leven is veranderd door een reis. Wil jij een mooi reisavontuur delen? Via de website van KLM kan je je daarvoor aanmelden.

Podcast over fotografie

Ik zit regelmatig uren alleen in de auto. Alle tijd om een podcast over fotografie te luisteren onderweg. Photo Stories is de eerste Nederlandstalige podcast over fotografie. Of je nou een amateur fotograaf of een professional bent, er zijn uiteenlopende podcasts over fotografie te beluisteren. Er zitten ook leuke podcasts tussen over fotograferen met je smartphone.

Podcast over fotografie

Handige en leuke apps voor onderweg

Er zijn zoveel apps op de markt dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Inmiddels heb ik een aantal categorieën op mijn telefoon gemaakt waarin ik de bijpassende apps heb geplaatst zodat mijn telefoon niet vol lijkt met allerlei apps en zodat ik snel kan vinden wat ik nodig heb.

De nieuwste app die ik onlangs heb ontdekt is de Sky View app. Daarmee kan je je telefoon in de lucht draaien en precies zien waar welke planeten zijn en welke sterrenstelsel je ziet. Die ga ik volop gebruiken als ik eind september in het Dark Sky Reserve zit in de Portugese regio Alentejo. Bekijk ook deze Dark Sky Parks in Europa.

 1. Leuke auto apps voor onderweg;
 2. Top 10 wintersport apps voor android;
 3. Foto’s maken met je smartphone doe je zo.

Leuke apps voor onderweg

Lees ook deze thuis vakantie tips

Het fijne van het luisteren naar een podcast is dat je dat overal kan doen. Je kan lekker in het hoekje van de bank gaan liggen en luisteren of pak een fijne tuinstoel en nestel je op het balkon of in je tuin. Ben je benieuwd wat je allemaal nog meer kan doen om de wereld in huis te halen? Bekijk dan ook mijn andere artikelen vol thuis vakantie tips.

 1. Ga virtueel op vakantie met deze tips
 2. Bekijk deze leuke reisspellen voor volwassenen
 3. Ontdek deze Netflix documentaires over reizen en deze Netflix series over reizen
 4. Lees deze boeken voor op vakantie en bekijk deze mooie koffietafelboeken over reizen
 5. Bekijk deze leuke tijdschriften voor op vakantie, van reistijdschriften tot mooie reismagazines.
 6. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Wat vind jij van deze leuke tips voor podcasts over reizen en fotografie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email