Tijd voor een strandvakantie of een dagje naar een sauna tijdens badkleding dag? Hoog tijd om je badpak of bikini weer uit de kast te halen. Is het tijd voor een nieuwe bikini voor je vakantie? Dit zijn mijn tips voor online een bikini kopen, de voor- en nadelen op een rij.

Handige tips voor online een bikini kopen

Online shoppen, je houdt ervan of niet. Eerlijk is eerlijk, ik koop het liefste in een winkel omdat je het dan gelijk kan passen, voelen hoe het zit en zien hoe het staat. Maar ik ben wel fan van een aantal merken die online meer keuze aanbieden qua soorten kleding. En je hebt vaak een unieker exemplaar te pakken dan in de winkel.

Daarbij is online shoppen wel eens handig als je geen tijd hebt om naar de stad te gaan. Dus ja, ook ik shop wel eens online. Onlangs heb ik weer eens mijn maten laten opmeten bij een gerenommeerde lingeriewinkel, een handige tip wat mij betreft, want zo weet ik precies naar welke maat ik moet kijken als ik online een bikini ga kopen. De voordelen van een leuke bikini online kopen zijn wat mij betreft:

  1. Geen gedoe in krappe pashokjes;
  2. Lekker makkelijk: je hoeft niet naar de stad of het winkelcentrum;
  3. Als je kiest voor online een bikini kopen heb je vaak meer keuze dan in de winkel.
    *Let wel op de voorwaarden voor ruilen en retourneren.

Er zitten natuurlijk ook een aantal nadelen aan online een bikini kopen. Je kan niet goed inschatten hoe bepaalde bikini modellen vallen, hoe de bikini staat als je deze aanhebt en de kleur van een bikini kan er online iets anders uitzien dan in het echt. Check dus altijd goed de voorwaarden voor online ruilen en retourneren zodat je weet wat je rechten zijn als consument.

Het is natuurlijk belangrijk dat je je eigen bikini maten goed kent, zowel van je heupen als je borstomvang. Alleen zo kan je een leuke en goed passende bikini online kopen. Hou er wel altijd rekening mee dat als een bikini nat wordt het altijd iets losser kan gaan zitten. Dan kan je beter een iets strakker model kopen, zodat je niet steeds je bikinibroekje moet optrekken naarmate je de bikini langer draagt.

En dan de soort bikini, ook dat is vaak nog een hele keuze om de juiste bikini te vinden. Het belangrijkste is dat je de bikini die je online gaat kopen mooi vindt. Daarnaast is het belangrijk dat je het doel van de bikini voor ogen hebt. Wil je de hele dag zonnebaden aan het zwembad of op het strand of ben je van plan om te gaan volleyballen op het strand in je bikini? Wil je graag wat meer ondersteuning, dan kan je beter kijken naar een beugelbikini dan een triangel bikini. Door een bikini met touwtjes te dragen accentueer je je figuur. Wil je dat juist niet, dan kan je beter online kijken naar een andere soort bikini.

*Handig! Bekijk hier een overzicht van sauna’s met badkledingdagen.
**Zo lang mogelijk genieten van je badkleding? Check deze tips voor badkleding zo lang mogelijk mooi houden.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bikini kopen online tips

Tips online bikini kopen

Heb jij nog meer tips voor online een bikini kopen voor vakantie?

Print Friendly, PDF & Email