Zo weinig mogelijk brandstof gebruiken is goed voor de portemonnee én goed voor het milieu! Met deze tips om zuiniger te rijden bespaar je en kan je genieten van het voordeel dat je behaalt.

12 Tips om zuiniger te rijden

Als ik op reis ga en ik huur een auto, dan doe ik dat vaak via Sunny Cars omdat zij een All-in autoverhuurbedrijf zijn. Meer weten? Hier kan je alles lezen over mijn ervaringen met Sunny Cars. Zij deden een onderzoek en doken in de tricks en tips om zuiniger te rijden. Handig, want zo kan ik deze zuiniger rijden tips weer met jullie delen om te besparen tijdens je vakantie en in het dagelijks leven.

Wist jij bijvoorbeeld dat je tot 10% brandstof bespaart als je op cruise control rijdt? En dat je zelfs tot 25% kan besparen als je kiest voor een snelheid van 100 kilometer per uur in plaats van 130 kilometer per uur. Ook het uitzetten van de motor als je langer dan 1 minuut stilstaat en het laten uitrollen van de auto bij bijvoorbeeld het stoplicht in plaats van hard af remmen bespaart al. Duurzamer rijden is zo ingewikkeld dus niet!

 1. Trek rustig op;
 2. Rij niet te hard;
 3. Gebruik cruise control;
 4. Kies voor een automaat;
 5. Let op je bandenspanning;
 6. Laad de auto niet te zwaar;
 7. Sta je stil? Zet de motor uit;
 8. Ken de weg en vermijd files;
 9. Schakel niet terug met remmen;
 10. Trap zo min mogelijk op de rem;
 11. Laat de airco zo veel mogelijk uit;
 12. Schakel snel over naar hoge versnelling.

*Bekijk hier al mijn tips voor duurzaam reizen;
**Bekijk de beschikbaarheid van Sunny Cars huurauto’s op jouw reisbestemming!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Ervaringen met EasyTerra autohuur vergelijken

Duurzame roadtrip tips

Of je nu kiest voor een autovakantie in Spanje, een rondreis door Finland of een weekje vakantie en een roadtrip op Sardinië, een auto is altijd handig en op vrijwel alle bestemmingen kun je kiezen voor een duurzame huurauto’s. Dit kan nog niet bij alle autoverhuurmaatschappijen, maar bijvoorbeeld wel bij Sunny Cars.

*Lees hier meer over duurzame kilometers rijden in een Sunny Cars huurauto

Duurzaam reizen tips

Een duurzame huurauto huren

De meest efficiënte manier om groener, duurzamer en zuiniger te rijden is door een duurzame huurauto te huren. Er zijn steeds meer reisbestemmingen waar je bijvoorbeeld een hybride huurauto kan huren. Zo kan je een deel van je rondreis elektrisch rijden en het voordeel is dat je de huurauto niet gelijk hoeft op te laden omdat zodra de accu leeg is de hybride auto automatisch op het verbruik van benzine overgaat.

Overal ter wereld, vooral in steden, komen steeds meer milieu zones voor. Het voordeel van een elektrische auto of een hybride auto is dat je hiermee wel een mileu zone rondom een stad in kan rijden. Hier kan je meer lezen over een elektrische auto opladen in het buitenland.

Bij het reserveren van je huurauto kun je bepalen welke categorie huurauto past bij jouw reis en wensen. Ga je een roadtrip maken waarbij je van plan bent om door de bergen te rijden, huur dan geen categorie A auto. Huur je een auto voor korte, recht toe recht aan stukken en wil je veel dorpjes en steden bezoeken? Dan is een kleine huurauto, zoals een Opel Corsa aan te raden.

 1. Kies bewust voor een ‘jonge huurauto‘;
 2. Een Jeep en een stationwagen stoten meer CO2 uit dan bijvoorbeeld een Opel Corsa.

Auto huren op de Faeröer Eilanden

Compenseer je uitstoot

Net zoals met vliegen kan je ook je autorondreis compenseren. Ben jij van plan om je huurauto via Sunny Cars te reserveren, dan is het mogelijk om tijdens het boekingsproces aan te geven dat je de CO2 uitstoot wilt compenseren. Sunny Cars werkt hiervoor samen met GreenSeat, een organisatie die de CO2 van reizen compenseer, net zoals met vliegen dus.

*Hier kan je meer lezen over Sunny Cars en GreenSeat

Auto huren in Zweden leeftijd

Heb jij nog meer tips om zuiniger te rijden?

Print Friendly, PDF & Email