Ben je op zoek naar tips om mensen te ontmoeten op reis omdat je alleen op reis gaat of omdat je zin hebt om iets met iemand anders te gaan ondernemen? Of misschien ben je als stel op vakantie en wil je andere stellen ontmoeten? Wat voor reden je ook hebt soms is het gewoon leuk om ook andere reizigers te ontmoeten. Ik deel graag mijn tips hoe ik met andere mensen in contact kom on the road…

Tips om mensen te ontmoeten op reis

Ik ben regelmatig alleen op vakantie geweest. Vroeger durfde ik niet zo goed alleen te reizen, het leek mij voornamelijk erg ongezellig en ik dacht wat moet ik dan de hele dag doen. Gekkigheid natuurlijk want als je alleen op reis gaat kan je precies dezelfde dingen doen als dat je met iemand op reis gaat.

Ook ik heb wel eens momenten gehad dat ik even alleen was en soms moest ik mij ook, en nog steeds wel eens, even over een drempel heen zetten. Maar met deze tips om mensen te ontmoeten op reis kom je een heel eind. En in the end is het gewoon een kwestie van DOEN. Wat is er nou het ergste wat er kan gebeuren?

Ga mee met een gratis tocht of reserveer excursie

De makkelijkste manier om mensen te leren kennen is meegaan met een groepsexcursie. In elke stad zijn er excursiebureaus waar vast wel iets leuks tussen zit. Daarnaast heb je in steeds meer steden ook bijvoorbeeld gratis wandelingen waar je aan deel kan nemen.

Uiteraard moet je wel zelf zo spontaan en open zijn om mensen ook aan te spreken in de groep. MeetUp is bijvoorbeeld een hele handige website waar MeetUps over de hele wereld worden gedeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het buitenland nog geen gebruik van heb gemaakt maar in Nederland gebruik ik het wel om te netwerken.

Hou je van lokaal eten? Check dan de website Eat With en ga eten bij een local. Via Couchsurfing kan je slapen bij locals, wie weet hebben ze ook wel tijd en zin om je de omgeving te laten zien. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee, staat nog steeds op mijn bucketlist.

Segway tour Jeruzalem

Overnacht in een hostel

In hostels is het mij altijd gemakkelijk afgegaan om contact te leggen. De meeste mensen reizen alleen en in de gemeenschappelijk woonkamer of in de bar ontmoet je in no time andere reizigers. Vaak worden er ook tours door hostels georganiseerd en als je je daarvoor inschrijft weet ik zeker dat je zo contact legt.

Hou je er nou niet van om in een hostel te slapen? Slaap dan gewoon lekker in een hotel of appartement en ga gewoon een drankje doen in het hostel. Dat heb ik tijdens mijn roadtrip alleen door Kroatië ook gedaan.

Schrijf je in op diverse reizigersfora en check social media

Ga jij alleen naar een bepaalde bestemming en wil je toch iemand ontmoeten? Schrijf je dan in op online reizigers community. Misschien is er wel iemand die ook alleen reist en in de buurt is of nog makkelijker, misschien is er wel iemand ter plaatsen. Check ook je social media.

Toeval bestaat zeker en wie weet is er wel een vriend of kennis aanwezig. Als je single bent kan je natuurlijk ook gaan Tinderen. Dit hoeft niets te betekenen. Veel reizigers, waaronder ik, gebruiken het ook om contact te leggen.

Ga naar een bar

Je moet je zelf er even toe zetten maar stap gewoon een café in en ga aan de bar zitten. Zeker als vrouw alleen heb je binnen no time aanspraak. Je moet wel stevig in je schoenen staan om het allereerst te doen en daarna eventuele te veel geïnteresseerde mensen, (lees; voornamelijk mannen) uit de buurt te houden.

Tenzij hij leuk is natuurlijk. In Kroatië duurde het even voordat ik het deed maar toen ik het eenmaal had gedaan was ik zo blij en heb ik een super leuke avond gehad met andere reizigers.

Partytime in St. Moritz

Ga ergens werken of een cursus volgen

Heb je alle tijd ga dan ergens werken in het buitenland of een cursus volgen. Zo ontmoet je zeker weten snel andere mensen. Soms kan je al voor een paar dagen ergens aan de slag. Ik heb nog steeds contact met een aantal mensen die ik in Spanje en Italië ontmoette.

Duikcursus Tenerife

Wat doe jij als je mensen wilt ontmoeten op reis?

Print Friendly, PDF & Email