Wil jij thuis volop nagenieten van al die fijne reisherinneringen? Wellicht was er wel een moment tijdens de reis waarvan je nu denkt, die foto wil ik uitvergroten en ophangen. Gebruik deze handige tips voor mooie vakantiefoto’s maken en je komt thuis met de mooiste zelfgemaakte vakantiefoto’s waar je de de rest van je leven naar kan kijken.

Handige tips voor mooie vakantiefoto’s maken

Heb jij een bijzondere outdoor belevenis gepland naar een mooie bestemming? Ga je samen ergens romantisch in een boomhut slapen? Ben je van plan om op safari te gaan en wil je zoveel wilde dieren spotten als mogelijk?

Zorg dan dat je weer uit het vliegtuig stapt met een uitgebreide collectie aan leuke vakantiefoto’s. Op die manier wordt de reis letterlijk onvergetelijk, want de vakantiefoto’s geven je de mogelijkheid de reis opnieuw te beleven, zo vaak als jij wilt. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je je goed voorbereid op de reis en dat kan met deze handige tips voor mooie vakantiefoto’s maken.

📸Wat te doen met al je vakantiefoto’s? Dit!
📸Handige tips voor foto’s maken met je smartphone;
📸Leuk! Dit kan je ook doen met je mooiste vakantiefoto’s;

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Thule Paramount review ervaringen

Fotografeer tijdens het ‘Golden hour’

Fris je op tijd op onder de douche zodat je niet te laat bent voor het beroemde golden hour. Het ‘golden hour’ is dé tijd om de mooiste vakantiefoto’s te maken. De zachte gloed van de zonnestralen valt mooi over het landschap net voor de zon opkomt of net voor de zon ondergaat.

Maar wanneer is het ‘Golden Hour? De hoofregel voor fotografen is dat het Golden Hour één uur na zonsopkomst start en één uur voor zonsondergang begint. Check dus altijd ter plaatse op je vakantieadres hoe laat en waar de zon opkomt en ondergaat. Het resultaat? Mooie beelden met mooie kleuren die een speciale, natuurlijke filter vormen.

Herfstarrangement bij Kasteel Mittersill

Maak gebruik van lokale elementen

Wil je net iets andere vakantiefoto’s maken die ook nog eens leuk zijn om thuis te laten zien? Denk tijdens het fotograferen er dan aan om gebruik te maken van wat je onderweg ziet. Fotografeer de lokale cultuur, kijk naar de mooie kramen, wat dragen de mensen ter plaatse. Belangrijk is wel om altijd te onthouden met respect mensen te fotograferen. Zoals deze foto hieronder, fotografeer een dame altijd van achteren en nooit van voren.

Andere lokale elementen die je bestemming benadrukken zijn bijvoorbeeld gerechten, architectuur of andere unieke kenmerken die de vakantiebestemming typeren. Zonder deze aspecten kunnen bepaalde vakantiefoto’s lijken alsof ze op iedere bestemming gemaakt zijn.

Reistips vakantie Dubai

Bewegingsonscherpte

Wil je iets vastleggen dat beweegt? Neem dan de tijd en stel je camera in op wat je wilt fotograferen. Je kan bijvoorbeeld de sportstand gebruiken, die meer dere foto’s achter elkaar maakt. Daarnaast kan je de sluitertijd instellen om andere effecten te creëren zoals bijvoorbeeld stromend water vastleggen of je reisgenoot die passeert met haar weekendtas. Deze techniek voegt een dynamisch element toe aan je beelden en maakt ze op die manier interessanter.

Zorg er wel voor dat je techniek voldoende onder controle hebt, anders loop je het risico dat je foto’s wazig zijn. Je wilt niet een rennend paard door een vallei fotograferen en later op je hotelkamer erachter komen dat op elke foto het paard onscherp is.

Thule handbagage koffer op 4 wielen

Vertel een verhaal over je reis

Vroeger liet je aan iedereen je mooiste vakantiefoto’s zien. Toen was het ook nog leuk om af te wachten wat voor foto’s er ontwikkeld zouden worden als je je rolletje hebt weggebracht. Tegenwoordig kan je zonder gedoe duizenden foto’s maken en ze al direct delen met het thuisfront via WhatsApp en/of social media.

Niet iedereen heeft zin en tijd om je mooie vakantiefoto’s te bekijken die je hebt gemaakt met deze tips. Zorg er dus voor dat je een reden hebt om mensen echt je foto’s van de reis te laten zien. Vertel een verhaal, laat meerdere beelden achter elkaar zien om je reisverhaal te duiden. Daarbij maakt een reisverhaal in beeld het ook leuker voor jezelf om de reis te herbeleven.

Tips La Dune du Pilat bezoeken

Is het La Dune du Pilat of is het Dune de Pyla?

Maak gebruik van elementen op de voorgrond

Landschapsfoto’s mogen zeker niet ontbreken in je collectie, maar leg ook enkele beelden vast met een element op de voorgrond. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande setting, er gebeurd van alles op de foto. Waar kijk jij als eerste naar, wat trekt je aandacht, wat doet deze foto met je? Wat zie jij op de foto? Een warm vuur, een Samsonite koffer, een winterse omgeving, iets warms in haar handen. Eenmaal thuis na je vakantie, zullen deze plaatjes extra leuk zijn om te bekijken.

De waarde van jouw reisbagage

Review Thule collectie ervaringen

 

Wij zijn benieuwd! Heb je wat gehad aan deze tips voor mooie vakantiefoto’s maken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email