De prijzen van huurauto’s rijzen de pan uit momenteel. Hoog tijd voor handige tips om te besparen op je huurauto kosten de komende tijd.

Handige tips voor besparen huurauto kosten

Genieten van de vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer je maar wilt, dat is wat een huurauto je geeft tijdens een vakantie. Helaas rijzen de prijzen momenteel de pan uit voor het huren van een auto op vakantie. Kon je vroeger, (lees voor corona) nog een week een auto huren voor een prijs van ongeveer €300,-, tegenwoordig betaal je het dubbele of zelfs nog veel meer.

De hoge prijzen zijn een combinatie van de sterk toegenomen vraag, de grote tekorten in het huurauto aanbod in de autoverhuurmarkt omdat veel autoverhuurders auto’s hebben verkocht en het wereldwijde chip tekort waardoor er ook minder auto’s kunnen worden gekocht. Helaas is er geen oplossing die de prijzen doen dalen dus kan je het beste heft in eigen hand nemen en zorgen dat je zelf zoveel mogelijk bespaard op je autohuur kosten door slim een auto te boeken.

Wat kan je zelf doen om extra geld te besparen? Dit artikel staat vol tips voor het besparen op huurauto kosten. Iets wat zeker nu meer dan relevant is maar eigenlijk altijd handig is. Goedkoop een auto huren klinkt aantrekkelijk maar kan uiteindelijk ook duurkoop zijn. Je leest het in het artikel hieronder en pas ook op voor deze veelvoorkomende valkuilen bij autohuur.

*Bekijk de prijzen bij Sunny Cars en EasyTerra.
**Ontdek hier alles over autohuur in het buitenland en goedkoop een auto huren

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips besparen huurauto kosten

Reserveer je huurauto op tijd

Op tijd je huurauto reserveren is nú belangrijker dan ooit! Weet jij nu al dat je bijvoorbeeld in oktober op reis gaat. Reserveer dan nu alvast je huurauto voor je vakantie. Bij een aantal verhuurders kan je ook nog last minute annuleren dus mochten je vakantieplannen dan veranderen kan je je reservering altijd nog wijzigen. Check hiervoor uiteraard wel de geldende voorwaarden. Bij Sunny Cars kun je je reservering tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Zo ben je verzekerd van een huurauto, maar kun je je plannen altijd nog wijzigen.

Als je op tijd je huurauto reserveert vermijd je eventuele verdere prijsstijgingen. Hoe populairder een locatie en hoe minder aanbod als de huurdatum nadert doen de autohuur prijzen verder stijgen.  Daarnaast heb je eerder ook meer keuze qua autohuur categorieën. Zeker de kleinere auto’s zijn erg gewild en het eerste weg.

Vergelijk goed de autohuur prijzen

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Het kost een berg met tijd maar het zal lonen. Het allerbelangrijkste is dat je goed kijkt naar wat je vergelijkt. Uiteraard zal de prijs bij de meeste mensen het belangrijkste zijn maar wat in eerste instantie goedkoper lijkt kan aan het einde van je reservering of ter plaatse ineens een stuk duurder zijn. Bekijk dus zeker even al mijn tips hieronder met de beste tips voor prijzen vergelijken voor autohuur op vakantie.

*Bekijk de prijzen bij Sunny Cars en EasyTerra.
**Alle tips voor prijzen vergelijken voor autohuur buitenland.

Controleer goed de kosten voor extra’s

Elk extraatje kost extra geld! De autoverhuurders zijn een ster in het berekenen van extra kosten. Een 2e bestuurder, zoveel extra per dag. Een navigatiesysteem in je auto, extra betalen per dag. Terwijl de meeste huurauto’s zo nieuw zijn dat er standaard een navigatiesysteem in de auto zit. Ben je jonger dan 25 jaar? Extra betalen! Wil je een kinderzitje in je auto, de kosten kunnen aardig oplopen per dag. Terwijl je een autozitje voor kinderen ook zelf zou kunnen meenemen. Bij de meeste vliegmaatschappijen kan je gratis een autostoeltje inchecken in de bagageruimte ter aanvulling op je bagagecapaciteit.

Let op je huurtermijn, je betaald altijd per 24 uur

Als je een auto huurt wordt er altijd gerekend in termijnen van 24 uur. Land jij om 13.00 uur in de middag en vlieg jij om 17.00 uur terug en wil je dan om 14.00 uur je huurauto inleveren? BAM, je betaald gelijk een dag extra. Kijk dus goed naar je aankomst- en vertrektijden en ga desnoods eerder naar het vliegveld of haal je huurauto later op zodat je extra kan besparen op de kosten van je huurauto.

Lees voorwaarden en kleine lettertjes, zeg nee tegen onnodige diensten

Welk contract je ook tekent, zorg er altijd voor dat je goed op de hoogte bent van wat je huurt en wat de autohuur voorwaarden zijn. Vraag om uitleg als je iets niet begrijpt. Als jij weet wat je huurt kan je ook “Nee” zeggen tegen onnodige diensten. Een van de grootste valkuilen die mensen maken bij autohuur is dat ze “Ja” zeggen tegen iets wat ze eigenlijk al verzekerd hebben. Dit is precies waar de autoverhuurder op in spelen.

Mooie autoroute Gran Canaria

Heb jij nog meer tips om te besparen op je huurauto?

Print Friendly, PDF & Email