Ga jij op vakantie en baal je er ook altijd zo van dat je telefoon zo snel leeg is? Ik deel graag een aantal handige tips met je om de batterij van je telefoon te besparen. En wat je ook kan doen, ga eens lang bij een lokale telecom winkel voor persoonlijk advies met betrekking tot jouw telefoon model. Ik stapte naar binnen bij ThePhoneLab aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag, een van de leukste winkelstraten in Den Haag.

Handig!

Ohh woow kijk die zee! Ohhh wat een leuk straatje daar. Kijk nou eens, die schattige kat op die trap. Je reispartner tikt op je schouder en wijst naar een uitzichtpunt waar je een mooi filmpje kan maken met je telefoon.

Even later rust je uit op een terras, plan je de rest van je reisroute via Google Maps, reserveer je nog een hotelkamer via de booking.com app en je laat je vrienden en familie via Facebook nog even weten dat alles goed gaat met een aantal mooie foto’s erbij. En dan…wordt je scherm zwart! Batterij leeg! Herkenbaar? Doe je voordeel met deze tips om je telefoon batterij te besparen:

  1. Laad je telefoon nooit helemaal op tot 100%;
  2. Laat je telefoon ook nooit helemaal leeglopen totdat die uitvalt;
  3. Je batterij slijt minder snel als je zoveel mogelijk tussen de 20 á 80% laadt;
  4. Gebruik je veel apps? Check eens welke apps de meeste batterij gebruiken;
  5. Loopt je mobiele telefoon snel leeg? Gebruik dan de energiebesparende stand;
  6. Wees lief voor je telefoon! Maak regelmatig je oplaadpoort schoon met bijvoorbeeld een tandenborstel;
  7. Heb je een iPhone? Gebruik dan de functie geoptimaliseerd opladen! Die functie houdt jouw oplaadroutine bij en laadt pas verder dan 80% wanneer je die extra energie echt nodig hebt. Ligt je iPhone op je nachtkastje aan de oplader? Dan gaat je iPhone net voordat je wakker wordt verder opladen vanaf 80%.
  8. Hoe warmer en hoe kouder het is, hoe sneller je batterij slijt. Laat hem dus niet tijdens de wintersport op de tafel buiten liggen bij de aprés ski en leg je telefoon ook niet in de volle zon op het terras.
  9. Gebruik altijd een officiële oplader voor je telefoon. Goedkopere opladers hebben soms geen chip die de veiligheid waarborgt en daardoor kan je oplader te lang doorladen of te hoge spanningen afgeven aan je mobiele telefoon.

Als ik net een nieuwe telefoon heb dan ben ik er extreem zuinig op en zorg ik er goed voor. Maar eerlijk is eerlijk, naarmate de tijd verstrijkt verzorg ik mijn telefoon niet meer zo goed. Dat schoonmaken zou ik best regelmatiger kunnen doen met al mijn strandbezoekjes.

En inderdaad, de reden dat mijn Samsung telefoon batterij snel leeg gaat is omdat die vaak zijn dagen in de zon en in de sneeuw doorbrengt. Daar moet ik dus iets beter op gaan letten! Daarbij gaat een groot gedeelte van mijn werkzaamheden via mijn telefoon. Foto’s en video’s maken, social media updates plaatsen, reageren op reacties van lezers. De beste tip die er voor mij écht uitspringt is wat betreft het laden. Ik laad altijd mijn telefoon tot 100% op en laat hem ook juist uitvallen omdat ik dacht dat mijn telefoon batterij dan langer meer zou gaan. Niet dus!

Als jij binnenkort weer eens de stad in gaat denk er dan eens aan om bij een telecom winkel naar binnen te stappen. Daar staan de specialisten voor je klaar die je van de beste adviezen kunnen voorzien.

Zelf woon ik in Den Haag en ben ik regelmatig in de gezellige winkelstraat “De Fred” te vinden. Bij ThePhoneLab aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag kan je onder andere kosteloos je telefoon laten schoonmaken en allerlei andere handige tips voor je telefoon ontvangen. Niet alleen voor je telefoon trouwens, de specialisten weten ook raad met tablets en laptops. Het maakt ook niet uit wat je favoriete merk is. De specialisten weten raad met het repareren van allerlei merken, van Samsung, Nokia, Huawei en Apple tot OPPO, Xiaomi en OnePlus.

Heb jij je telefoon ook niet zo goed verzorgd en ben je nu al toe aan een nieuwe telefoon batterij, wil je je iPhone batterij of telefoon accu laten vervangen? ThePhoneLab maakt het voor jou! Heb jij een ander probleem? Ook dan kun je bij hen langs. Bij ThePhoneLab in Den Haag kan het allemaal en zijn de mogelijkheden oneindig.

Zo kun je langskomen met een gebarsten scherm voor een scherm reparatie, maar ook voor het vervangen van je achterkant, een camera reparatie, een connector reparatie, een Face-ID reparatie en een moederbord reparatie. ThePhoneLab belooft jou een 30 minuten service bij de meest voorkomende reparaties, levenslange garantie, zeker van je data, no cure no pay en als je een iPhone hebt, de laagsteprijsgarantie voor iPhone schermen.

Ohja en je kan gewoon even binnenlopen zonder afspraak! Laat je verrassen door de mogelijkheden van deze specialisten die echt voor je klaar staan zonder addertje onder het gras. Als je Googled naar reviews, dan hebben ze een 9,5 ontvangen van de meer dan 7500 reviews, dat belooft wat. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips telefoon batterij besparen

Tips batterij telefoon besparen

Kende jij al deze tips voor batterij besparen voor je telefoon al?

Print Friendly, PDF & Email