Met regelmaat denk ik terug aan mijn roadtrip in Canada, fantastisch was het om van Vancouver naar Whistler te rijden en Vancouver Island te ontdekken. Alle tips voor auto huren in Canada heb ik op een rij gezet zodat jij goed voorbereid op reis gaat.

Tips auto huren Canada

Ben je van plan een rondreis te gaan maken in Canada? Dan zeg ik alleen maar, DOEN! Canada is dé ideale bestemming voor een roadtrip met een huurauto, waar je ook naar toe gaat. Of je nu direct vanaf één van de vliegvelden een auto wilt huren of eerst een van de Canadese steden wilt ontdekken en dan de natuur in wilt om de Nationale Parken te bewonderen. Of ben je van plan een rondreis door Amerika en Canada te maken? Ook daar zijn genoeg mogelijkheden voor. In dit artikel lees je alles tips voor auto huren in Canada. Wil je meer weten over autohuur in het buitenland in het algemeen? Ook daar heb ik uitgebreide info over.

 • Je mag nooit stilstaande schoolbussen met de knipperlichten aan inhalen;
 • Kies voor All-In autohuur via Sunny Cars, lees alles over mijn Sunny Cars ervaringen;
 • Sla je rechtsaf? Dan hoef je niet te wachten voor rood, tenzij er staat ‘no right turn on red’;
 • Rij je vanuit Canada met je huurauto over land naar Amerika? Dan heb je geen ESTA nodig;
 • Kies voor autohuur met onbeperkt aantal kilometers, in Canada rij je snel meer dan je verwacht;
 • Er zijn in Canada bijna geen tankstations langs de snelweg, meestal moet je de afrit af of een dorp inrijden;
 • Zorg ervoor dat je voldoende saldo op je creditcard hebt staan, denk er zelfs aan 2 als je een duurdere auto huurt.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips auto huren Canada

Auto huren Canada Vancouver Airport

Vlieg je naar Vancouver? Dan kan je gemakkelijk direct vanaf het vliegveld een auto huren. Toen ik van Vancouver Airport naar Whistler wilde reizen was het goedkoper en sneller om een auto te huren dan met de bus te gaan.

*Bekijk de beschikbaarheid voor Sunny Cars autoverhuur Vancouver en vergelijk de prijzen via EasyTerra.

Autohuur op Vancouver Island

Wil je Vancouver Island ontdekken en vlieg je bijvoorbeeld vanaf Vancouver naar Vancouver Island? Dan kan je eenmaal op Vancouver Island prima een auto huren voor een rondreis. Check hieronder direct wat de kosten zijn voor autohuur op Vancouver Island en waar je allemaal een auto kan huren.

 • Autohuur Duncan – Vancouver Island
 • Huurauto Victoria – Vancouver Island
 • Auto huren Courtenay – Vancouver Island
 • Campbell River luchthaven  – Vancouver Island

*Bekijk alle autoverhuurlocaties op Vancouver Island!

Populaire bestemmingen autohuur Canada

Uiteraard maakt het niet uit waar jij een auto wilt huren in Canada. Doe vooral waar jij zelf zin in hebt. Maar als je benieuwd bent wat andere reizigers vaak doen, dan weet je bij deze dat de onderstaande bestemmingen de meest populaire bestemmingen zijn voor autohuur in Canada.

 • Calgary;
 • Toronto;
 • Vancouver;
 • Edmonton luchthaven;
 • Montréal Trudeau luchthaven.

*Bekijk alle autoverhuurlocaties in Canada voor Sunny Cars en hier voor EasyTerra Canada

Populaire bestemmingen autohuur Canada

SUV huren in Canada

Wil jij een mooie auto onder je kont die lekker ruim is? Huur dan een SUV in Canada. Je betaald er meer voor maar je zit dan ook als een Koning of Koningin achter het stuur. Denk eraan dat een SUV huren in Canada duurder is dan een Economy auto en dat je wel genoeg saldo op je creditcard hebt staan.

One Way auto huren Canada

One Way een auto huren in Canada is in de meeste gevallen mogelijk en ideaal als dat past in je reisplanning. Zo heb ik zelf een auto gehuurd vanaf het vliegveld van Vancouver om naar Whistler te rijden. In Whistler heb ik de auto ingeleverd omdat ik daar een paar dagen bij een vriendin bleef. Daarna heb ik opnieuw een auto gehuurd en ben ik vanaf Whistler naar Vancouver Island gereden. Na een rondreis over het eiland heb ik de huurauto weer ingeleverd op het vliegveld van Vancouver. Het enige is dat je meestal een toeslag betaald voor one-way autohuur. Controleer goed bij de autoverhuurder of jouw one way route is toegestaan en wat de kosten zijn.

 • One way autohuur in Alaska of ernaar toe of terug is niet toegestaan;
 • Ophalen op de luchthaven van Vancouver en inleveren op de luchthaven van Calgary is kosteloos toegestaan;

Leeftijd auto huren Canada

Super leuk dat je reisplannen hebt voor autohuur in Canada. Denk er alleen wel even aan dat je minimaal 21 jaar moet zijn om een auto te kunnen huren in Canada. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan kan je dus wel een auto huren in Canada maar autohuur in de leeftijd van 21 tot en met 24 jaar brengt altijd extra kosten met zich mee. Als jonge bestuurder betaal je namelijk een toeslag voor autohuur. Dus als je kosten wilt besparen kan je beter zorgen dat de hoofdbestuurder minimaal 25 jaar oud is.

Wil je een auto huren uit een duurdere categorie? Dan moet je bijna altijd 25 jaar of ouder zijn. Bijvoorbeeld als je een SUV wilt huren in Canada. Sunny Cars speelt daar handig op in, met het speciale  “Under Age” pakket kan je al vanaf 21 jaar een auto huren. Je betaald dan wel nog steeds een extra toeslag en in sommige gevallen is het niet altijd mogelijk om elke gewenste autocategorie te huren.

Tips auto huren Canada

Auto huren Canada inleveren in Amerika, one way auto huren 

Vlieg jij naar Canada en wil jij je huurauto inleveren in Amerika? Dan maak je dus een internationale one way reis met je huurauto. Omdat het een populaire reisroute is, is grensoverschrijding in de meeste gevallen toegestaan. Je bent wel verplicht om dit altijd door te geven aan de autoverhuurder. Er geldt wel een toeslag voor one-way autohuur over de grens. Wat die toeslag is, is afhankelijk van de autoverhuurder en de route. Dit kan je nalezen in de huurvoorwaarden.

De meest voorkomende internationale one ways auto routes zijn:

 • Vancouver – Seattle;
 • Toronto Airport – Buffalo Airport;
 • Toronto Airport – Boston Airport zijn erg in trek bij autohuurders.

Wat is een choice location bij autohuur Canada?

Net als in Amerika kennen bijna alle autoverhuurders in Canada de zogenoemde choice location. Dat betekent dat je ter plaatse zelf je huurauto mag uitzoeken binnen de autoklasse waarin jij geboekt hebt. Alle huurauto’s staan per categorie opgesteld en je kiest gewoon zelf de leukste uit. Ik werd er helemaal blij van dat ik de deuren mocht openen van een stoere zwarte Dodge Caliber.

Meer reistips voor Canada

Ben je op zoek naar reistips voor de westkust van Canada? Check dan mijn artikelen hieronder.

 1. Beren spotten in Whistler, Canada;
 2. Paardrijden in de buurt van Whistler;
 3. Outdoor avonturen in Edmonton en Jasper.

Reistips Canada

Denk aan je eTA als je naar Canada reist

Heb jij reisplannen naar Canada denk er dan aan dat je ook een aanvraagformulier moet invullen om toegelaten te worden tot Canada. Sinds eind 2016 is het verplicht om voor reizen naar Canada een eTA, oftewel een Electronic Travel Authorization aan te vragen.

Een eTA is een toelatingseis waarbij na aanvraag de Canadese overheid reistoestemming geeft zodat jij als reiziger het lang mag betreden. Voor iedere reis naar Canada waarbij je korter dan 6 maanden in Canada verblijft heb je een eTA nodig. Blijf je langer dan dan 6 maanden in Canada dan moet je wel een visum aanvragen.

Heb jij nog meer tips voor auto huren Canada?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email