Mijn eerste wintersport reis was een studiereis met mijn klasgenoten van de MTRO in Groningen. We gingen met de bus vijf dagen naar Oostenrijk. In de jaren daarna leerde ik Linda kennen, verslaafd aan alles wat met buitensporten te maken heeft. De afgelopen jaren reisde ze de wereld af naar allerlei wintersportgebieden. Ik zocht haar op in Oostenrijk en zelfs in Whistler in Canada. Vorig jaar mocht ik met een persreis de Zwitserse bergen trotseren in de regio Flims – Laax – Falera in Graubünden.

De Franse wintersport mogelijkheden heb ik nog nooit zelf kunnen ontdekken maar vanaf morgen komt daar verandering in. Ik ga op persreis naar het gebied Serre Chevalier in de Franse Alpen. Ik vlieg vanaf Schiphol met Transavia naar Turijn. Vanaf daar hebben we een transfer naar Serre Chevalier.

Wintersport - Whistler     Wintersport - Whistler

Inhoudsopgave

Serre Chevalier

Met 250 kilometer aan pistes behoort dit gebied tot de top van de grote skigebieden in Europa is mij verteld. Serre Chevalier is gelegen in het zuidelijk deel van de Franse Alpen en herbergt de dorpen Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains.

Op dit moment ligt er 95 centimeter sneeuw in het dal en 200 centimeter op de top. Dus die pistes testen moet wel goed komen. Nu alleen nog een lekker zonnetje erbij.

Wat maakt Serre Chevalier bijzonder? Wat zijn de wintersportmogelijkheden? Hoe is het uitgaan? Wat is een leuke verblijfplaats? Waar kan je lekker eten of wat drinken? Ik ga het allemaal uitzoeken in de komende dagen. Ik ben benieuwd of één van jullie al eens in dit gebied is geweest, of heb je plannen om er naar toe te gaan? Laat het mij weten in een reactie.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie het Frankrijk travel webazine, (mix tussen website en een magazine): frankrijk.nl

 

© Alle foto´s in dit artikel zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email