Ga je voor een stedentrip naar Athene? Bestel alvast online je tickets voor een bezoek aan Akropolis Athene. Een van mijn hoogtepunten en tevens de bekendste toeristische hotspot van de stad is de beroemde Akropolis. Wie je ook vraagt naar Athene, men zal dat als eerste herkenningspunt noemen.

Online tickets Akropolis Athene

Nadat ik mijn spullen in het hotel had gedropt ben ik gelijk naar Akropolis gegaan. De stadsburcht werd gebouwd op het hoogste punt van de stad en dat wordt in het Grieks Akropolis genoemd. Het is een samenvoeging van de woorden acro en polis, dat vertaald “boven” en “stad” betekent. Op een hoogte van 156 meter lag de nederzetting zeer strategisch.

Vanaf de stad ziet de Akropolis er machtig uit, zo boven op de berg. De weg ernaar toe is even een klim maar biedt spectaculaire uitzichten over de stad. Onderweg naar boven loop je langs het Dionysus theater, het oudste theatergebouw van Europa. Ik ging blanco naar Athene maar werd overdonderd door het immense uitzicht en de grootte van de stad. Vanaf de top heb je een fantastisch 360 graden uitzicht.

Bestel online je tickets voor bezoek Akropolis Athene.

Akropolis Athene

Akropolis Athene

Theater Akropolis

Uitzicht vanaf Akropolis

Ingang Akropolis Athene

Oude Athenatempel

Voor godin Athena Polias werd de Oude Athenatempel gebouwd. Het was de belangrijkste tempel in Athene totdat het in de 5e eeuw voor Christus werd overgenomen door onder andere het Parthenon.

Athenatempel

Parthenon Athene

Het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst is het Parthenon, de tempel van Athena Parthenos, de Maagd en de beschermgodin van Athene.

Parthenon - Akropolis

Athene- Parthenon

Areopaag Athene

Akropolis is het hoogste punt en Areopaag is de 19 meter lager gelegen rotsheuvel. In het oude Athene was hier de hoogste rechtbank gevestigd. Geschiedenis is niet mijn sterkste kant maar ik vind het ongelooflijk om te bedenken hoe men hier vroeger geleefd heeft en hoe dat eruit moet hebben gezien.

De rots biedt aan de ene kant een top uitzicht op de groene heuvel en Akroplis en aan de andere kant de stad en bij goed weer zelfs de zee.

Athene - Areopaag

Best cityview - Akropolis

Akropolis

Agora van Athene

De Agora van Athene is een van de oudste monumenten van de stad en werd vroeger gebruikt als verzamelplaats.

Agora - Akropolis

Akropolis - Agora - Athene

Akropolis by night

Voor een top uitzicht op Akropolis in de avond moet je naar de top van de Lykavittos heuvel. Check voor je weggaat even hoe laat het treintje op- en neer gaat naar boven of neem de tijd om de route naar boven te lopen. Ga niet zoals ik op het laatste moment er naar toe dat resulteerde in een run naar boven voor de zonsondergang. Daarover later meer maar hierbij de foto die ik maakte met in de verte de verlichte Akropolis.

Bestel online je tickets voor bezoek Akropolis Athene.

Stadsuitzicht Akropolis

Bestel online je tickets voor Akropolis Athene zodat je niet in de rij hoeft te staan! 

Print Friendly, PDF & Email