Het Europa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland is niet alleen uitgeroepen tot beste attractiepark, het is ook, op Disneyland na, het best bezochte attractiepark van Europa en het grootste park ter wereld met een seizoenopenstelling. Bij een park van deze omvang mag een hotelresort niet missen.

Voor mij was het de eerste keer maar jaarlijks weten al 5 miljoen mensen de weg te vinden naar het eens zo rustige plaatsje, Rust, aan de rand van het Zwarte Woud.

Ontstaan Europa-Park

Ooit begonnen in 1780 als postkoetsbouwer, bouwde de familie Mack in 1920 de eerste houten achtbaan. In 1972 ontstonden er plannen voor een showroom van attractiebouwer MACK Rides en dit resulteerde in 1975 tot de opening van Europa-Park. Tot op de dag van vandaag worden alle nieuwe attracties eerst in het park geplaatst alvorens het wordt verkocht aan internationale partijen.

Europa-Park Duitsland

Hotelresort Europa-Park Duitsland

In mijn fotoblog van afgelopen zondag heb je kunnen zien hoe ontzettend veel attracties er zijn. Eén dag Europa-Park is niet genoeg met een oppervlakte van 178 voetbalvelden groot en méér dan 100 attracties en shows. Het leukste is om in het park te overnachten in één van de vijf themahotels, in een tipi tent, huifkar of gewoon met eigen zelf op de camping. Met een totaal van 5700 bedden is het het grootste hotelresort van Duitsland.

Panorama Hotel resort

Hotels by night

Themahotels Europa-Park Duitsland

Net zoals het park hebben ook de 4-sterren hotels verschillende thema’s. Van het Engelse en maritieme Bell Rock Hotel, tot het Spaande El Andaluz en Castillo Alcazar Hotel en het Italiaanse Colosseo hotel. Hotel Santa Isabel is geïnspireerd op een Portugees klooster.

Zelf heb ik twee nachten overnacht in het Bell Rock Hotel, zie de eerste foto hieronder.

Bell Rock Hotel

El Andaluz Hotel

Castello Alcazar

Santa Isabel

Colosseo Hotel

Met je eigen tent of caravan kan je op de camping overnachten of je kan logeren in het western Camp Resort in één van de tipi tenten, huifkarren of blokhutten.

Westernstijl          Westernstijl

Camp Resort          Tipi accomodatie

Voordelen hotelgast

Groot voordeel is dat je als hotelgast als eerste het park kan betreden en een aantal attracties al open zijn voordat het park voor iedereen open gaat. Daarnaast vind ik het een pluspunt dat je als gast van alle faciliteiten van alle hotels gebruik kan maken. Dus is bijvoorbeeld één van je vrienden of familieleden pretpark verslaafd dan kan een ander even gaan zwemmen of naar de wellness. Of misschien wil je wel shoppen in één van de 63 winkels of je conditie op peil houden in het fitness center.

Als het park gesloten is wordt er in de avonduren genoeg georganiseerd. In het Spaanse gedeelte is er elke avond iets te doen en bij het Bell Rock Hotel is er een “Rhode Island Waterfire”show. Op het Italiaanse piazza dat geïnspireerd is op de Toscaanse stad Lucca kan je een fonteinenshow bekijken en bij slecht weer kan je naar de bioscoop.

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar het park en vlak voor de ingang van het Bell Rock Hotel zit een Lidl supermarkt. Je kan kiezen uit maar liefst 40 restaurants.

Hou je van goed eten dan bof je helemaal want het fine dining restaurant Ammolite, gevestigd in de vuurtoren van themahotel “Bell Rock” telt 2 Michelin sterren. Het is daarmee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken.

 Zou jij kiezen voor een verblijf in één van de thema hotels?

Print Friendly, PDF & Email