Het Europa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland is het best bezochte attractiepark van Europa en het grootste park ter wereld met een seizoenopenstelling. Ontdek alle leuke themahotels in Europapark Duitsland.

Bezoek Europa-Park in Zwarte Woud – Duitsland

Het Europa-Park in het Zwarte Woud in Duitsland is niet alleen uitgeroepen tot beste attractiepark, het is ook, op Disneyland na, het best bezochte attractiepark van Europa en het grootste park ter wereld met een seizoenopenstelling. Bij een park van deze omvang mag een hotelresort niet missen.

Voor mij was het de eerste keer maar jaarlijks weten al 5 miljoen mensen de weg te vinden naar het eens zo rustige plaatsje, Rust, aan de rand van het Zwarte Woud.

Ooit begonnen in 1780 als postkoetsbouwer, bouwde de familie Mack in 1920 de eerste houten achtbaan. In 1972 ontstonden er plannen voor een showroom van attractiebouwer MACK Rides en dit resulteerde in 1975 tot de opening van Europa-Park. Tot op de dag van vandaag worden alle nieuwe attracties eerst in het park geplaatst alvorens het wordt verkocht aan internationale partijen.

*Bekijk deze TUI reis naar Europa Park;
**Alles wat je wilt weten over Europapark Duitsland;

***Spannend! Beleef de Horror Nights in Europapark Duitsland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Europa-Park Duitsland

Ontdek Themahotels EuropaPark Duitsland

Eén dag Europa-Park is niet genoeg met een oppervlakte van 178 voetbalvelden groot en méér dan 100 attracties en shows. Met je eigen tent of caravan kan je op de camping overnachten of je kan logeren in het western Camp Resort in één van de tipi tenten, huifkarren of blokhutten. Met een totaal van 5700 bedden is het het grootste hotelresort van Duitsland.

Ook leuk en bijzonder is overnachten in één van de vijf themahotels van Europapark in Duitsland. Net zoals het park hebben ook de 4-sterren hotels verschillende thema’s. Van het Engelse en maritieme Bell Rock Hotel, tot het Spaanse El Andaluz en Castillo Alcazar Hotel en het Italiaanse Colosseo hotel. Hotel Santa Isabel is geïnspireerd op een Portugees klooster. Zelf heb ik twee nachten overnacht in het Bell Rock Hotel.

*Bekijk deze TUI reis naar Europa Park;
**Ook een idee, ontdek kamperen bij Europpark;

***Of kies jij voor een van deze themahotels: Bell Rock Hotel, tot het Spaanse El Andaluz Hotel en Castillo Alcazar Hotel en het Italiaanse Colosseo Hotel

Panorama Hotel resort

Hotels by night

Bell Rock Hotel

El Andaluz Hotel

Castello Alcazar

Santa Isabel

Colosseo Hotel

Westernstijl          Westernstijl

Camp Resort          Tipi accomodatie

Voordelen hotelgast Europapark

Groot voordeel is dat je als hotelgast als eerste het park kan betreden en een aantal attracties al open zijn voordat het park voor iedereen open gaat. Daarnaast vind ik het een pluspunt dat je als gast van alle faciliteiten van alle hotels gebruik kan maken. Dus is bijvoorbeeld één van je vrienden of familieleden pretpark verslaafd dan kan een ander even gaan zwemmen of naar de wellness. Of misschien wil je wel shoppen in één van de 63 winkels of je conditie op peil houden in het fitness center.

Als het park gesloten is wordt er in de avonduren genoeg georganiseerd. In het Spaanse gedeelte is er elke avond iets te doen en bij het Bell Rock Hotel is er een “Rhode Island Waterfire”show. Op het Italiaanse piazza dat geïnspireerd is op de Toscaanse stad Lucca kan je een fonteinenshow bekijken en bij slecht weer kan je naar de bioscoop.

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar het park en vlak voor de ingang van het Bell Rock Hotel zit een Lidl supermarkt. Je kan kiezen uit maar liefst 40 restaurants.

Hou je van goed eten dan bof je helemaal want het fine dining restaurant Ammolite, gevestigd in de vuurtoren van themahotel “Bell Rock” telt 2 Michelin sterren. Het is daarmee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken.

 Zou jij kiezen voor een verblijf in één van de themahotels van Europapark in Duitsland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email