Inspirerende verhalen vertellen en delen van vrouwen die ‘bergen verzetten’. Daar gaat de campagne van The North Face Nederland over. The North Face wil vieren dat elke vrouw bergen verzet en dat vrouwen inspireren om te genieten van wat Moeder Natuur te bieden heeft. Van  wereld(klim)records tot het ontdekken van het onbekende.

The North Face Nederland, ‘bergen verzetten’

Move Mountains’, een wereldwijde beweging die het imago van ontdekkingsreizen moet veranderen door de verhalen van avontuurlijke en moedige vrouwen te eren en te delen. Zo hoopt The North Face de inspiratie te zijn voor een nieuwe generatie van krachtige en zelfverzekerde vrouwen.

The North Face nodigde mij uit om een vrouw in mijn leven uit te kiezen die voor mijn gevoel elke dag bergen verzet. De eerste vrouw die in mij opkwam was mijn lieve omi. Zij is voor mij het toonbeeld van een vrouw met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Ik zou haar dolgraag in het zonnetje zetten met #SheMovesMountains als ze nog bij mij was geweest. Ik ben benieuwd welke vrouw in jouw leven je trots maakt?

Wat betekent ‘She Moves Mountains’ voor mij?

Ik heb niet echt één voorbeeld van een vrouw die ik als rolmodel of voorbeeld zie. Ik vind het wel mooi om aan dit initiatief bij te dragen door te verwijzen naar vrouwen die in mijn ogen bergen kunnen en hebben verzet. Zo heb ik bijvoorbeeld de Nederlandse Brenda die in Jordanië woont nog nooit ontmoet. Ik ken haar via internet en ik heb haar geïnterviewd over haar leven in de woestijn. Zij is wat mij betreft een vrouw die haar gevoel heeft gevolgd.

Net als Marijke, haar ontmoette ik onlangs tijdens een midweek coachen met paarden op de Veluwe. In mijn ogen is zij iemand die kan helpen om ‘bergen te verzetten’ qua persoonlijke ontwikkeling. Het She Moves Mountain shirt had ik graag aan één van deze vrouwen gegeven, maar gezien ze er niet meer zijn, ik vergeten was het shirt mee te nemen of in het buitenland wonen heb ik hem zelf maar aangetrokken.

Persoonlijk durf ik te zeggen dat ik bijdraag aan het inspireren van onder andere vrouwen de wereld te ontdekken door dagelijks content te creëren. Ik inspireer graag meer vrouwen om grenzen te verleggen en onbereikbaar geachte doelen te behalen.

The North Face en ik

Ik doe mee aan dit initiatief omdat ik The North Face een mooi merk vind dat ik graag draag en andere aanraad. Eerder schreef ik deze artikelen over The North Face:

  1. The North Face Mountain Festival
  2. Review: The North Face hoodie
  3. Review: The North Face regenjack

The North Face over ‘Move Mountains’

‘Move Mountains’ is het eerste wereldwijde initiatief dat volledig is gericht op vrouwen en draait om het delen van hun ontdekkingsverhalen. Het initiatief omvat diverse acties om de volgende generatie ontdekkers te creëren. En er is een zakelijk commitment van The North Face® om het initiatief mee te nemen in marketingcampagnes en productontwerpen. The North Face® streeft naar gelijke representatie van vrouwen in alle advertenties, socialmediaposts en content. Verder moedigt het merk met deze beweging anderen aan om de verhalen van inspirerende vrouwen te delen op social media via de hashtag #SheMovesMountains. Deze verhalen verzamelt The North Face® op thenorthface.com/shemovesmountains, waarna ze deze zomer worden omgezet in publieke kunst in New York City en vanaf deze lente in The North Face®-winkels in Londen. 

Aan de basis van ‘Move Mountains’ ligt het eren van verhalen van vrouwen die grenzen verleggen, onder wie de The North Face®-atleten: alpiniste Hilaree Nelson, klimlegendes Ashima Shiraishi en Margo Hayes, en ultrarunner en activiste Fernanda Maciel. Rondom hen is een serie van korte films gemaakt, waarin andere rolmodellen vertellen waarom ze hen bewonderen. The North Face® zet ook vrouwen in de schijnwerpers die rolmodellen zijn op gebieden die niet per se iets met fysieke ontdekkingstochten te maken hebben, zoals voorvechter van vrouwenrechten America Ferrera, NASA-wetenschapper Tierra Guinn Fletcher en muzikante en activiste Madame Gandhi.

The North Face Nederland

Ik ben benieuwd welke vrouw in jouw leven je trots maakt?

Print Friendly, PDF & Email