De laatste dagen van 2017 zijn aangebroken en dat betekent dat het tijd is om terug te denken aan alle reizen die ik gemaakt heb in 2017. Het waren weer bijzondere reizen, hele diverse en uiteenlopende bestemmingen en bijzondere events die ik van dichtbij heb meegemaakt. Mijn terugblik op het reisjaar 2017 bestaat uit 15 reizen.

Terugblik op het reisjaar 2017

Eerlijk is eerlijk, persoonlijk gezien heb ik niet veel zin om terug te blikken op 2017. Het was een rotjaar dat ik het liefste zo gauw mogelijk vergeet. Een terugblik op mijn reisjaar schrijven, daar had ik in eerste instantie dan ook helemaal geen zin in totdat een vriendin zei; “maar meid, van die reisjes heb je juist energie gekregen en het heeft je geholpen het jaar door te komen”. True en door aan mijn reizen terug te denken zit ik nu toch met een glimlach op mijn gezicht dit artikel te schrijven.

Hoewel ik voor mijn gevoel helemaal niet veel heb gereisd blijk ik toch weer aardig wat te hebben ondernomen en beleefd nu ik alles op een rij zet. Ten opzichte van andere jaren ben ik minder vaak op reis geweest, maar ik heb alsnog 14 reizen mogen maken dit jaar en dat is toch een aantal om trots op te zijn en ik ben blij dat ik het weer allemaal heb mogen beleven. Er zaten tenslotte weer onvergetelijke momenten tussen. Op sommige dingen blik ik dus toch graag terug. Allereerst even kort het reisoverzicht van 2017:

 1. Tomaten gooien tijdens La Tomatina + roadtrip Costa Blanca
 2. Bier drinken op het Oktoberfest in München
 3. Aanwezig bij de premieré van Gaia in Stubai
 4. Skiën in Kaprun-Zell am See
 5. Roadtrip langs de Tunesische kust
 6. Citytrip naar Brno
 7. Super de luxe all in genieten bij Ikos Resort Olivia in Griekenland
 8. Winterzon reis naar Gambia
 9. Mini break naar Macedonië
 10. Winters weekend Middelburg
 11. Op ontdekking in Zuid-Limburg
 12. Parkstad Nacht beleven
 13. Dinner in the Sky, dineren ‘hangend’ aan een hijskraan
 14. Roadtrip met Mitsubische ASX
 15. Op ontdekking in de Algarve

Deelnemen aan lokale tradities

Ik zat er goed bij dit jaar en heb mijzelf twee keer laten onderdompelen in lokale events en ik mocht aanwezig zijn tijdens een uniek event.

Oktoberfest München
In München heb ik liters bier gedronken, een paar halve kippen verslonden (uiteindelijk dus een hele) en ‘gehoempa-pa-paaat’ op Duitse muziek. Wat een feest! Wil je weten hoe je je het beste kan voorbereiden op een reis naar het Oktoberfest? Check dan zeker even het uitgebreide artikel dat ik hierover schreef.

Munich Oktoberfest

La Tomatina
Wat echt fantastisch was om mee te maken was het Spaanse feest, ‘La Tomatina’. Eén keer per jaar veranderen de straten van het slaperige Spaanse dorpje Bunol in een rode tomatensmurrie. Ook dit jaren waren er weer 23.000 mensen die het leuk vinden om een uur lang met tomaten te smijten. Het is een hilarische, smerige en pijnlijke bedoeling maar ik heb zo gelachen. Wat een belevenis, kijk je mee?

Dinner in the Sky Nederland
Een dinner in the sky? Ja hoor, Henriëtte kan je overal voor porren. Zo reed ik op een zonnige vrije middag naar Wassenaar om daar in de tuin van een kasteel mijnplek in te nemen aan de tafel. Even later werden wij aan de hijskraan omhoog getrokken voor een spectaculaire High Wine in de lucht. Dat noem ik nog eens een vrijdagmiddagborrel.

Unieke belevenis; Dinner in the Sky - Nederland

Op ontdekking in Nederland

2017 Was voor mij een jaar waarin ik veel thuis ben geweest vanwege privé omstandigheden. Af en toe kon ik even een break nemen van alle zorgen en ging ik op pad in Nederland. Van de regio Parkstad in Limburg had ik nog nooit gehoord maar ik werd verrast door de streetart in Heerlen en ik ging slapen bij SnowWorld Landgraaf. Deze trip was onderdeel van de #DitisParkstadNacht campagne. Een nacht waarin er allerlei mogelijkheden worden aangeboden om de Parkstad regio te ontdekken met avonturen die je anders alleen overdag kan beleven. Omdat ik toch al in Limburg was reed ik daarna door naar Zuid-Limburg om te gaan wandelen met ezels en te gaan rodelen in Valkenburg.

Ik sloot het reisjaar ook af in Nederland tijdens een winterse trip naar Middelburg. Wat een leuke plaats is dat, het was veel te lang geleden dat ik daar was. Als ik ooit mijn huisje ga inrichten ga ik sowieso nog eens terug, wat een toffe interieur hotspots heb je daar.

Uitzichtpunt Heerlen

Middelburg

Wintersport in Oostenrijk, Stubai en Kitzsteinhorn

Begin van het jaar mocht ik aanwezig zijn bij de premieré van het dans & ski spektakel Gaia in de Stubai vallei. Het unieke optreden aan de voet van de piste was bijzonder en zo’n succes dat het in 2018 weer word georganiseerd. Ik verbleef tijdens mijn reis in Innsbruck en dat is de ideale bestemming voor een combi citytrip en wintersport in Stubai regio. Na Stubai ben ik met de trein doorgereisd naar Kaprun want daar woont een vriendin van mij in de buurt. We zijn samen gaan skiën in het skigebied Kitzsteinhorn en hebben genoten van een relax moment in de Tauern Spa.

Gaia Stubai

Kaprun - Oostenrijk

Roadtrips Brussel, Spanje en Tunesië

Brussel met Mitsubischi ASX
Begin van het jaar mocht ik op uitnodiging van Mitsubische het nieuwste type ASX testen. Samen met een paar blogmeiden zijn wij naar Brussel gereden voor een bloggersconferentie. Wat een fantastische auto is het, je zit lekker hoog, de auto is ruim en het glazen dak is ideaal tijdens een citytrip. We hebben door het dak het Atomium kunnen spotten, hoe cool is dat?

Mitsubisch ASX

Roadtrip Costa Blanca
Ik was in Spanje voor ‘La Tomatina’ en verbleef op dat moment in een vakantiehuis nabij Javea. Met onze huurauto die wij hadden opgehaald op het vliegveld van Valencia hebben wij ook een roadtrip gemaakt door de Costa Blanca en langs de Spaanse kust. De gehele route die wij hebben gereden staat in het artikel vermeld.

Guadelest - Spanje

Roadtrip Tunesische kust
Nadat Tunesië twee jaar even van de radar was bij de Nederlandse reisorganisaties is het sinds de nazomer van 2017 weer mogelijk om reizen te boeken naar Tunesië. Ik was terug om te kijken hoe het er nu gaat, hoe het land langzaam opkrabbelt na de aanslagen en om tips te verzamelen voor een uitgebreid artikel om jullie erover te vertellen. Gezien er veel gebeurd is heb ik een extra artikel gewijd aan het thema; “Kan het weer op vakantie naar Tunesië“?

Sidi bou Said - Tunesie

Winterzon, luxe reis, citytrip en een mini break

Mijn zusje en ik hadden echt even een break nodig en zin in zon, tijd voor een winterzonvakantie dus. Het werd een week samen op reis naar Gambia. Heerlijk even weg en wat is Gambia verassend leuk. Fijne lange brede zandstranden waar wij ook konden paardrijden, we hebben gorilla’s gesport, een roadtrip gemaakt en genoten van de zon. Een paar weken later mocht ik genieten op een zonbestemming waar het helaas alleen maar regende. Ikos Resort in Griekenland betekende all inclusive genieten op een luxe manier. Wil je de fles wijn op je kamer drinken die je net aan de bar had besteld? Dan komt de butler die fles wijn gewoon even naar je kamer brengen. Fantastisch! Begin van de zomer waren mijn zusje en ik weer toe aan een break (het was een heftig jaar), het werd Macedonië. Betaalbaar genieten aan het Meer van Ohrid. Rond de Pasen was ik met Denise van Inhetvliegtuig.nl een weekend in Brno. De tweede stad na Praag is makkelijk te voet te verkennen en ligt vlakbij een natuurgebied. Zeker rondom Pasen houdt men er hier bijzondere tradities op na. Oh en het bier smaakt goed en is heel betaalbaar. In Juni genoot ik ook nog van een paar zomerse dagen in Portugese Algarve waar ik vele mooie stranden mocht ontdekken.

Brno - Tsjeschie

Gambia, winterzonvakantie

Ikos Resort

Doelen voor 2018
Met een big smile denk ik terug aan alle reis belevenissen van dit jaar. Die waren fantastisch en overgetelijk! Vorig schreef ik bij mijn doelen; “In elk geval kijk ik er naar uit dat ik in januari eindelijk weer eens de wereld ga ontdekken samen met mijn zusje“. We heben niet de reis gemaakt die we zouden gaan maken naar Jamaica maar wij hebben wel hele toffe andere dingen gedaan en beleefd. Voor 2018 heb ik geen reisdoelen, wel reiswensen die door mijn hoofd dwalen. Wat het concreet gaat worden weet ik nog niet. Ik laat alles even op zijn beloop en kijk wat er op mijn pad komt.

Bedankt voor de fantastische support!

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de steun en de support om mijn dromen waar te maken en mijn passie van reizen te kunnen delen. Ik wil jullie bedanken, mijn lezers, die enthousiast meereizen. Ik vind het zo gaaf dat jullie wel eens mailen met vragen of opmerkingen of reageren op artikelen. Daar doe ik het voor, dat iedereen de wereld gaat ontdekken waar zoveel te beleven valt. Daarnaast bedank ik graag al mijn opdrachtgevers en samenwerkingspartners voor alle geweldige dingen die ik heb mogen doen dit jaar. Niet te vergeten, de gastvrije mensen die mij overal ontvangen, de chauffeurs en de gidsen. Bari, de gids uit Gambia heeft een speciale plaats gekregen op mijn blog. Ik vind het zo tof dat hij al zes Nederlanders en 4 Belgische gasten heeft mogen ontvangen naar aanleiding van het lezen van mijn blog. Ik hou van mijn blog, het brengt mij zoveel moois. Naast reizen en alle belevenissen heeft het mij ook vriendschappen voor het leven gegeven. En misschien wel het allerbelangrijkste, mijn blog is een passie waar ik enorm blij van wordt. Dat neemt niemand mij af!

Nieuwe en oude jaaroverzichten 2014 – 2022

 1. Jaaroverzicht 2022
 2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 4. Alle mooie reis momenten van 2019
 5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 6. Alle reis avonturen van 2017
 7. De belevenissen in 2016
 8. De reizen van 2015
 9. Terugblik op reisjaar 2014

2018, bring it on and let’s travel the world…

Print Friendly, PDF & Email