Woww wat een jaar was het weer. Ergens ben ik blij dat het voorbij is en het weer tijd is voor een nieuw jaar met nieuwe kansen, dromen en doelen. Aan de andere kant wil ik weer terug naar het begin van 2014 en (bijna) alles nog een keer meemaken omdat ik zulke bijzondere dingen heb beleefd.

Mijn reisjaar van 2014

Het was een jaar met vele hoogtepunten maar helaas ook vele momenten waar ik liever niet aan terugdenk. Van beide dingen heb ik veel geleerd en mijzelf nog beter leren kennen. Hoewel reizen altijd één van mijn grootste passies is geweest is het ook een vlucht geworden. Een ontsnapping aan de werkelijkheid thuis. Mijn gedachten varen weg zodra ik richting Schiphol reis. Vervolgens ervaar ik ergens op de aardbol een paar geweldige dagen met gezellige en inspirerende mensen totdat de dag komt dat ik weer naar huis moet. “Het leuke van reizen is thuiskomen” hoor ik vaak, een opmerking die ik wegwuif en waarbij ik denk wanneer mag ik weer weg?

Ik blog vaak alleen maar over mijn reizen en de gave dingen die ik meemaak maar echt heel persoonlijk ben ik niet. Ergens wist ik het wel maar ik realiseerde het mij pas echt toen iemand tegen mij zei dat ze het leuk zou vinden als ik soms is wat persoonlijker zou zijn, wat meer zou vertellen over mijzelf en waarom ik zoveel reis.

Ik ben mij bewust van het feit dat iedereen dit kan lezen en daarnaast wil ik ook niet alles delen en dat hoeft ook niet. Maar de opmerking heeft mij wel gegrepen. Mijn doel voor 2015 is om alles wat ik heb meegemaakt en geleerd een plekje te geven en te knokken voor mijn dromen. Ik wil nog meer zien van de wereld en mijn reis passie delen met inspirerende mensen die elkaar versterken en er voor elkaar zijn. Maar ook nieuwe mensen leren kennen om je blikveld te verruimen en van te leren.

Het feit dat mijn blog, “onze laatste reis samen” één van mijn best gelezen blogs ooit is heeft mij aan het denken gezet dat ik op een bepaalde manier persoonlijker mag en kan zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Terugblik 2014

Er is weer een jaar voorbij en qua reizen was het mijn beste jaar ooit. Ik ben werkelijk de hele wereld overgevlogen voor diverse opdrachtgevers en heb ontzettend veel gave dingen mogen doen. Veel mensen leren kennen, gekke dingen ervaren, nieuwe dingen gedaan en dingen beleefd waar ik niet van had kunnen dromen. Kijk en lees je mee naar mijn belevenissen op reis?

Wintersport

Dit jaar ben ik maar liefst drie keer op wintersport geweest. In januari mocht ik het Franse skigebied Serre Chevalier ontdekken en nog geen twee weken geleden stond ik op de pistes in Alpe ‘d Huez en Les deux Alpes. Daar tussen in heb ik ook nog de Zwitserse sneeuwtoppen beklommen en afgedaald terwijl ik verbleef in de meeste luxueze resorts die ik mij maar kon bedenken.

Frankrijk Serre Chevalier

Special events op reis

Twee jaar geleden woonde ik in Italië en bezocht ik twee keer achter elkaar de Palio di Siena. Ik ben gegrepen door dit event dat gepaard gaat met zoveel passie en emotie. Dit jaar ben ik terug geweest om een week te werken als hostess voor PalioTours.

Terugblik: Mijn reisjaar 2014

Het Duitse Oktoberfest is wereldberoemd en hoewel ik dit jaar weer niet in Munchen ben geweest heb ik het mee mogen mogen in het beste attractiepark van Europa, Europapark. Wat een feest en wat een lol, echt dit jaar ga ik weer proberen om een groep bij elkaar te krijgen voor het echt werk, op naar Munchen dus.

Safari

Mijn 30e verjaardag heb ik wel heel bijzonder gevierd, ik maakte een safari door Pilanesberg National Park. Dit stond al zo lang op mijn bucketlist en ik vond het zo bijzonder. Dit is één van de dingen die ik dolgraag nog eens zou willen doen.

Mijn Reis C.V.

Citytrips

Ik heb weer vele steden aan mijn lijstje kunnen toevoegen dit jaar. De Schotse steden Glasgow en Edinburgh kunnen van mijn bucketlist en het Duitse Hamburg heb ik ook gezien.

In februari was ik in Newcastle voor Traverse en in het najaar was ik in Athene voor het TBEX travelbloggers event. In beide steden had ik gelukkig genoeg vrije tijd om alles te ontdekken.

Fotoblog over Akropolis in Athene

De laatste citytrip was naar Londen. Ik heb niets gezien van de stad maar twee dagen lang over de WTM gestruind, veel genetwerkt en veel geborreld.

Verre reizen

Ik maakte maar liefst drie verre reizen dit jaar. De eerste was naar Zuid Afrika waar ik één van de drie bloggers was die mee was op de eerste blogreis naar Zuid Afrika. In 9 dagen bracht ik een bezoek aan Johannesburg, Durban en Kaapstad.

Een maand later zat ik alweer in het vliegtuig voor de volgende verre reis. De bestemming was niet alleen bijzonder dit was ook de eerste keer dat ik op pad ging voor een magazine. Een wellness roadtrip door Texas was het thema en uiteindelijk is er een 7 pagina tellende reisreportage verschenen in Wellness Magazine.

Twee maanden daarna kreeg ik een telefoontje of ik op de korte termijn beschikbaar was voor een reis naar Thailand. Korte termijn was het zeker want 10 dagen later zat ik in het vliegtuig voor een een 6 daagse trip naar Azië. Ik was er nog nooit geweest maar wil zeker nog eens terug.

Moment van vrijlaten

Roadtrips

Mijn eerste roadtrip dit jaar was met chauffeur door Israël. Vanuit Tel Aviv reden we acht dagen lang langs de kust en door de binnenlanden in het noorden om te eindigen in Jeruzalem. Een maand later werd ik vervoerd in een enorme Amerikaanse bus door Texas voor Wellness Magazine.

In september maakte ik mijn laatste roadtrip, ik reed een week alleen langs de kust van Kroatië waarin ik ook de twee eilanden Hvar en Dogi Otok bezocht. Niet te vergelijken maar allebei de eilanden hebben haar eigen charme en uniekheid.

Belangrijke voorwaarden huurauto op reis

Outdoor adventures

Een micro outdoor adventure beleefde ik toen ik vanuit Edinburgh door reisde naar Perth voor een avontuur in de natuur. Mountainbiken door de bossen en canyoning door een waterval. Rotsklimmen deed ik voor het eerst in het Engelse Lake District en daar heb ik ook mijn eerste paardrijd tocht gemaakt op Shires over het strand.

Abseilen van een waterval

In september was ik voor de eerste keer in de bergen zonder sneeuw. In Zuid Tirol wandelde ik door de bergen nabij Ortisei en kwam ik tot rust in Hotel Angelo. Daar kan ik echt van genieten, de frisse berglucht, bubbelen met vergezichten en in de avond wijntjes drinken in een knusse bar in het dorp.

Terugblik: Mijn reisjaar 2014

Fotoreportage

Ik heb acht maanden in Italië gewoond en gewerkt voor Roan Camping Holidays. Dit jaar ben ik teruggegaan naar Italië om in twee weken langs 18 campings te reizen aan het Lago Maggiore en het Gardameer voor een fotoreportage voor de nieuwe brochures.

Mijn reis C.V.

Nog meer bestemmingen

Terwijl ik schrijf schieten er steeds meer bestemmingen naar boven. Ik begon het jaar met een “cruise naar nergens”, ik vaarde een weekend mee op het nieuwe schip van Norwegian Cruiselines, de Getaway die een paar dagen aan de Rotterdamse kade lag. Het Meetjesland in België is een omgeving waar ik niet gauw naar zal terug keren maar waar ik wel van een paar dagen samen met mijn zusje en moeder genoot. Een paar maanden later was ik weer in België waar ik twee paard gerelateerde events vastlegede, de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke en de Oostende Koerse in Oostende.

Ik was bijna mijn trip naar Malta en Gozo vergeten. Vijf dagen lang verbleef ik in een farmhouse met drie andere bloggers en mocht ik zelf weten wat ik die dagen ging doen en waar ik over wilde schrijven.

Reisdoelen 2014

Stuk voor stuk waren het geweldige reizen. Geen van de genoemde reizen kwamen voor in mijn reisdoelen voor 2014. Zo zie je maar weer hoe het kan lopen. De plekken en bestemmingen die ik in mijn hoofd had en met wie ik daar graag naar toe wilde waren;

 • Vrienden bezoeken in Londen
 • Met vrienden een citytrip naar Riga
 • Vriendinnenweekend naar België
 • Naar St. Patrick’s Day in Ierland
 • Met collega reisbloggers naar de reisbeurs “ITB” in Berlijn
 • Op reis met mijn zusje naar een nog onbekende bestemming
 • Eindelijk eens naar Jordanië om te slapen in de woestijn

Ik heb mijn vrienden bezocht, niet in Londen maar in het het Lake District want daar verhuisde ze in de tussentijd naar toe. In Londen ben ik wel geweest maar dan voor de WTM. Riga staat nog op de verlanglijst, hopelijk wordt het waarheid in april dit jaar.

Een vriendinnenweekend naar België is het niet geworden maar wel een weekend weg naar België met mijn zusje en nog een weekend apart met mijn zusje en moeder. St. Patricks day staat nog steeds op mijn bucketlist en de ITB in Berlijn ook. Al ben ik dit jaar wel naar Traverse en TBEX geweest. En die onbekende bestemming met mijn zusje moet er in 2015 maar weer van komen.

Op naar 2015

Tijdens al mijn reizen heb ik tientallen mensen leren kennen. Met iedereen beleef je ergens op de wereld een paar intense dagen samen en daarna zie je elkaar soms nooit meer. Bijzonder maar zo gaat dat. Nog mooier is het dat je de meeste mensen pas op het vliegveld leert kennen en je in een korte tijd zon bepaalde band opbouwt dat je vrienden voor het leven wordt. Dat is me nu al een paar keer overkomen en daar krijg ik een lach van op mijn gezicht. Andere mensen heb ik  online leren kennen en zijn in mijn offline leven dierbare vrienden geworden. Dat vind ik zo speciaal en dat zijn momenten die ik koester.

Terugblik: Mijn reisjaar 2014       Terugblik: Mijn reisjaar 2014

Terugblik: Mijn reisjaar 2014          Terugblik: Mijn reisjaar 2014

Terugblik: Mijn reisjaar 2014          Canyoning avontuur Schotland

Die mensen hoop ik in 2015 alemaal weer te zien. Ondanks dat ik vele plannen en dromen heb wil ik ook ruimte maken om de dingen op zijn beloop te laten en te kijken wat er op mij afkomt. Voor nu in elk geval nog geen (reis)plannen behalve dat ik uitkijk naar de Vakantiebeurs.

Privé denk ik aan de geweldige vrienden om mij heen, die er in goede en slechte tijden voor mij zijn. Aan hun heb ik een grote steun en ik hoop dat we in 2015 weer vele momenten samen gaan delen.

Bedankt

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de steun en de support om mijn dromen waar te maken. Al mijn opdrachtgevers en samenwerkingspartners wil ik bedanken voor de geweldige dingen die we samen hebben mogen opzetten. En als laatste wil ik jullie bedanken, mijn lezers die ik meeneem op reis om te laten zien wat er allemaal te ontdekken valt. TOP schrijf ik hier met een grote smile op mijn gezicht. Ik hoop dat ik dit nog lang mag doen…en dat ik jullie daarmee blijf inspireren.

Nieuwe jaaroverzichten 2015 – 2022

 1. Jaaroverzicht 2022
 2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 4. Alle mooie reis momenten van 2019
 5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 6. Alle reis avonturen van 2017
 7. De belevenissen in 2016
 8. De reizen van 2015

Wat vind je van mijn reisjaar 2014 en hoe was jouw reisjaar?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email