Reizen in het algemeen en roadtrips ook, het wordt allemaal steeds duurder. Rijd slim en goedkoper en kies tijdens een roadtrip voor tanken bij een onbemand tankstation, zoals bij een Tango tankstation waar je kan tanken met korting. Zorg dat besparen op tanken leuk wordt voor jezelf.

Roadtrip? Tank & Go tanken met korting

Ben jij dol op leuke autoroutes in Nederland volgen, wil je een autovakantie plannen, een dagje weg met de auto, een weekendje touren door Nederland, een roadtrip in Nederland langs vreemde plaatsnamen rijden, de mooiste tulpenroutes in Nederland met de auto bezoeken in het voorjaar of wil je een roadtrip maken door Europa?

Het is zo fijn om onbezorgd in de auto te stappen en te genieten van de vrijheid en de flexibiliteit die het autorijden geeft zodat je kan gaan en staan waar je wilt. Helaas zijn de brandstof prijzen enorm gestegen waardoor je een paar keer extra nadenkt of je wel of niet in de auto stapt. Zonde, want er is zoveel moois te ontdekken in eigen land!

Als je kiest voor een tankstation waar je kan tanken met korting dan kan je jezelf een mooi percentage aan benzine of dieselkosten besparen. Want waarom zou je meer betalen als het goedkoper kan? Het enige wat besparen op tanken van je vraagt is je eigen inzet, iets meer extra tijd en slim plannen.

Vroeger had je nog wel eens een service tankstation. Dan stond er iemand buiten die je auto vol tankte. Dat zie je bijna nergens meer in Nederland, alleen nog wel eens in het buitenland. Tanken bij een onbemand tankstation kan een boel geld besparen. Soms moet je iets verder rijden maar als je een autoroute plant die langs een onbemand tankstation loopt dan hoef je geen extra kilometers te rijden om voordeliger te tanken. Ben je op zoek naar het goedkoopste tankstation in de buurt? Dan ben je bijna altijd voordeliger uit bij een onbemand tankstation, zoals Tango bijvoorbeeld.

En een handige tip van Tango wat ik nog niet wist. Het blijkt dat tanken in de middag, in de avond of nacht meestal voordeliger is dan in de ochtend! De brandstofprijzen liggen in de ochtend namelijk meestal hoger. Dit komt omdat de prijzen voor brandstof op ieder moment van de dag kunnen veranderen, omdat ze gebruik maken van dynamic pricing op basis van vraag en aanbod. In de ochtend is het vaak drukker bij tankstations, waardoor de prijzen hoger liggen. In de nacht is het weer rustiger, waardoor de prijzen lager kunnen uitvallen.

Wat vaak ook voordeliger is, is tanken met korting in het weekend. Op rustige dagen liggen de brandstofprijzen vaak een stuk lager. Het kan dus nóg goedkoper zijn om in het weekend te tanken bij een onbemand tankstation. Wat je niet moet doen is tanken op maandag, dan zijn de prijzen meestal het hoogst!

Nog meer benzine of diesel besparen kan ook door regelmatig je banden op te pompen. Bij de meeste tankstations betaal je een klein bedrag voor het oppompen van je auto banden, meestal zo tussen de €0,50 en €2,-. Bij de meeste Tango tankstations in Nederland kan je gratis je banden oppompen. Van de 199 Tango tankstations zijn er minder dan 20 tankstations uitgesloten, je kan dus bijna overal je banden gratis oppompen wat je ook weer geld bespaard. Als je de Tango app download zie je alle tankstation locaties inclusief de informatie over banden oppompen.

En wil je ook nog iets verdienen in deze barre financiële tijd? Denk er dan eens over na of je het interessant zou vinden om je auto te verhuren. Tango werkt hiervoor samen met Snappcar en Snappcar werkt weer samen met de ANWB. Verduurzamen en slimme mobiliteit staan hierbij centraal. Meer informatie hierover vind je op de website.

*Check hier al mijn persoonlijke roadtrip tips.
**Ontdek deze tips voor een wellness roadtrip.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Beparen met tanken

Wat doe jij om meer te besparen tijdens het tanken?

Print Friendly, PDF & Email