TAG: vijftien reisdilemma’s

Er gaat weer een TAG rond in reisbloggers land dat is gestart door Chantal van Reisdoc. Deze keer kon ik het niet aan mij voorbij laten gaan want ik vind 15 reis dilemma’s een hele uitdaging. Als ik ergens slecht in ben is het wel in keuzes maken. Ik heb mijn best gedaan zoals je kan lezen hieronder…

1. Zonvakantie/wintersport

De eerste is gelijk al aan lastige keuze want ik vind beiden geweldig. Al jaren ga ik regelmatig op wintersport omdat een vriendin van mij werkzaam is in de grootste skigebieden overal ter wereld. Ik ben haar al achterna gereisd naar Oostenrijk en zelfs naar Canada. Qua persreizen heb ik de pistes van Frankrijk en Zwitserland al mogen ontdekken.

Maar goed ik moet kiezen en dan kies ik toch voor een zonvakantie. Ik heb het gewoon nodig om dagen in de warmte door te brengen. Ik weet zeker dat ik in het verkeerde land ben geboren, het is voor mij pas echt vakantie als de zon schijnt.

Zomer of wintersport?

2. Vakantie aan de kust/vakantie aan het binnenland

Ik ben zo reis verslaafd dat ik overal geweest wil zijn en naar toe wil. Toch kies ik er het meest voor om ergens aan de kust te verblijven. Als ik al ergens naar het binnenland ga dan is het vaak wel in de buurt van een meer. Ik kan gewoon niet zonder water in de buurt.

Binnenland of aan de kust

3. Europees eten/Aziatisch eten

Ik wil alles proberen op reis behalve de lokale keuken. Ik ben gewoon geen alles eter en eet dan ook het liefst gewoon Europees eten.

4. Weg met vriendinnen/weg met partner

Dit is de eerste vraag die makkelijk is voor mij. Ik ga het liefste op reis met vriendinnen. Nu ben ik ook vrijgezel dus is de vraag misschien niet zo moeilijk maar als ik terugkijk heb ik de leukste reizen altijd met mijn zusje en met vriendinnen gemaakt.

Een reis met een partner is heel anders als met vriendinnen. Mocht ik ooit een leuke reisgrage vent tegenkomen dan ben ik benieuwd. Maar vriendinnen vakanties zal ik altijd blijven doen.

Op reis met vriendinnen

5. Actieve vakantie/luiervakantie

Ik ga absoluut voor een actieve vakantie. Ik wil alles uit de reis halen wat erin zit en uitrusten doe ik thuis wel. Mijn vrienden noemen mij niet voor niets een Duracell konijn, ik ga maar door volgens hen. Maar een dagje strand tussendoor of relaxen bij een zwembad sla ik niet over.

6. Azië/Afrika

Ik ben dit jaar voor het eerst in Azië en in Afrika geweest. Thailand en Zuid Afrika om precies te zijn. Hoewel beide reizen fantastisch waren kies ik op dit moment toch voor Azië. Het heeft iets waar ik door gegrepen ben. Ik wil dolgraag de rest van Azië ontdekken want voor mij biedt het alles waar ik naar op zoek ben. Cultuur, natuur, vriendelijke mensen, goed eten en er is veel te zien en te doen.

Naar Afrika of Azië?

7. Barcelona/Rome

Kiezen tussen twee mooie steden, weer een lastige. Maar ik ga voor Italië. Vorig jaar heb ik acht maanden in Italië gewoond en gewerkt en inmiddels ben ik al twee keer in Rome geweest. Ik vind het een geweldige stad waar ik niet raak uitgekeken.

8. Drie weken kamperen/1 week luxehotel

Het leuke aan reizen vind ik onder andere om steeds weer iets anders te doen. Van kamperen, tot hostels, en van knusse boetiek hotels tot aan luxe appartementen of resorts. Als ik moet kiezen dan ga ik voor drie weken kamperen, hoe langer op reis hoe beter!

9. Citytrip/natuurvakantie

Ook dit is weer een vreselijk reis dilemma. Het is allebei zo leuk maar ik ga voor een natuurvakantie. Te paard een mooi natuurgebied doorkruisen en elke dag weer iets nieuws ontdekken, geweldig!

Citytrip of natuur vakantie?

10. Wereldreis/de wereld zien in meerdere keren

De wereld zien in meerdere keren is fantastisch. Per keer kan je je richten op een bepaalde bestemming en alles doen wat je wilt zien in dat land. Ik ben nu meerdere keren voor een langere periode in het buitenland geweest maar een echte wereldreis heb ik nog nooit gemaakt, dus daar kies ik voor.

11. Nooit meer reizen/nooit meer je vrienden zien

Zeg nooit, nooit is mijn motto en ik vind dit eigenlijk een rare keuze om te moeten maken. Maar reizen gaat voor mij boven alles en vrienden kan ik ook zien via Skype.

12. Weg met de auto/weg met het vliegtuig

Met het vliegtuig ben je gelijk op de plaats van bestemming maar met de auto op reis zie ik als een direct begin van de reis. Mag ik ook kiezen voor weg met het vliegtuig en ter plaatse een auto huren? Dat is de ultieme reismogelijkheid, zo kan ik zelfstandig op pad gaan om een land te verkennen en heb ik alle vrijheid.

Met de auto of het vliegtuig op reis?

13. Backpacken/cruisen

Dit jaar heb ik mijn eerste cruise ervaring mogen beleven. Het was weliswaar een “Cruise to nowhere” van een weekend op de Noordzee maar toch. Echt cruisen lijkt mij alleen leuk als het schip elke dag op een andere plek aanlegt zodat ik van boord kan. Ik moet er niet aan denken dat ik een week op zee zou zitten en er niet af kan.

Dus ik kies voor backpacken. Dan heb ik pas echt alle vrijheid om te doen en laten wat ik wil.

14. Alles regelen/op de bonnefooi

Vroeger wilde ik alles geregeld hebben van te voren maar tegenwoordig doe ik eigenlijk alles op de bonnefooi. Een paar dingen regel ik van te voren maar het leuke van reizen zijn juist de onverwachte dingen en ontmoetingen. Als je dan vast zit aan een reisschema kan dat soms jammer zijn. Ik probeer me nu meestal in het moment zelf te laten meevoeren en te kijken waar ik uit kom.

Het ligt natuurlijk wel een beetje aan de bestemming en de tijd die ik heb. Een citytrip bijvoorbeeld regel ik meestal van tevoren maar ik kijk ter plaatse wat ik ga doen.

15. Roadtrip/op 1 plek blijven

Definitly de Roadtrip! Ik sluit deze reis dilemma’s met een makkelijke keuze:)
Tijdens een roadtrip kan je zoveel zien en doen en dat is wat ik wil op reis.

Print Friendly, PDF & Email