Woon je in Den Haag en omgeving? Wees sportief én ontspan tijdens het suppen in Den Haag. Dit zijn de leukste plekken om te Suppen in Den Haag. Wat dacht je van suppen in de Haagse grachten met je eigen SUPboard, in het Westbroekpark of leren Suppen op zee in Scheveningen?

Suppen in Den Haag en Scheveningen

Op reis vind je mij vaak op een supboard, zo ging ik suppen in Finland, op Aruba en Suppen op Curaçao. Vrienden van mij hebben een Kiteschool en daar ben ik wel eens gaan suppen op zee in Rockanje. Een kennis woont in Den Haag centrum en gaat regelmatig suppen in Den Haag in de grachten. En ineens dacht ik, ik hou helemaal niet van sporten maar suppen vind ik wel leuk. Dus waarom geen supboard kopen en af en toe eens actief bezig zijn op het water.

Sporten is gezond voor je, suppen is een rustige bezigheid dus je wordt er ook nog eens zen van en er zijn allemaal mooie sup plekken in Den Haag. Bekijk op de kaart waar je allemaal kan Suppen in Den Haag. Ook leuk is deze Kanokaart die je ook als SUP kaart kan gebruiken. Er staan maar liefst meer dan 350 SUP- en kanoroutes vermeld op de plattegrond, goed voor ruim 7.000 kilometer aan mooie waterwegen om te Suppen!

Wil jij leren suppen in Den Haag of leren suppen in Scheveningen? Lees dan mijn uitgebreide artikel daarover. In het kort, kan je hier terecht voor SUP lessen en Sup verhuur.

 • Wave Up Surfschool Den Haag.
 • Volg Sup lessen bij Hart Beach in Scheveningen.
 • Leer suppen via de Kiteboardschool.nl in Kijkduin of Scheveningen.
 • Vanaf zondag 2 mei tot 1 november 2020 kan je Sup lessen volgen bij Suples Den Haag.

*Bekijk hier alle SUPS bij Isupcenter.
*Er bestaat geen SUP icoon, dus vandaar een kano icoontje;)
*Op zoek naar een goedkope parkeerplek in Den Haag? Ontdek Mobypark!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Suppen in de Haagse grachten

Hoe leuk is dat, ontdek Den Haag door te gaan Suppen in de Haagse grachten. Neem je eigen SUPboard onder je arm mee naar de gracht of trek je SUPboard voort op een speciale SUPboard kar. Suppen op de Haagse grachten in Den Haag kan er zo uitzien. Deze foto is gemaakt aan de Houtzagerssingel waar je in het centrum van Den Haag kan suppen op de gracht.

Heb je niet allemaal een SUP board? Kies voor een SUP huren in Den Haag centrum en daarna lekker uit eten bij Kaai 13 aan de Dunne Bierkade!

Suppen in de Haagse grachten

Suppen Westbroekpark Den Haag / Scheveningen

Ook het Westbroekpark, gelegen op de grens tussen Den Haag en Scheveningen is een fijne en rustgevende plek om te gaan suppen. Rondom het Westbroekpark zijn waterwegen waar je doorheen kan suppen.

Wil je even bijkomen van je SUP inspanning dan kan je na je work-out languit in het gras gaan liggen of een drankje doen bij ‘De Waterkant’. Leuk om te weten is dat je hier ook roeiboten kan huren bij ‘De Waterkant’.

Leuke plekken om te suppen

Suppen op zee in Scheveningen

Is het windstil of is er weinig wind? Dan is het tijd om te gaan suppen op zee! Ben je een ervaren suppen dan kan het ook met iets meer wind een leuke work-out zijn om te gaan suppen op zee. Het is wat lastiger om dan de balans te vinden maar dan kan ook een uitdaging zijn.

*De foto van het Suppen op zee hieronder is gemaakt op zee in Rockanje.

Suppen op zee in Rockanje

Wat is Suppen en wat is een Sup board?

Suppen wordt ook wel staand peddel surfen of in het Engels Stand Up Paddle genoemd. Suppen is een watersport activiteit waarbij je op een sup board staat en je jezelf voortbeweegt met een peddel. Een supboard lijkt op een surfboard waarbij het grote verschil is dat een Supboard stabieler op het water ligt zodat je er makkelijker op kan staan. Het doel van Suppen is namelijk om jezelf rustig voort te bewegen door het water met een peddel.

Suppen is goed voor je lichaam en een echte work-out want je gebruikt je buikspieren, armen en je oefent je balans. Uiteraard is het wel van belang dat je kan zwemmen want de mogelijkheid bestaat dat je in het water valt.

Wat is Suppen

Tips voor Suppen voor beginners

Ben jij nog nooit gaan suppen? Dan moet je deze tips even lezen voor suppen voor beginners.

 1. Huur een supboard en ga zelf oefenen;
 2. Pak je peddel en beweeg jezelf rustig voort;
 3. Kies voor een sup les zodat je leert hoe je moet suppen;
 4. Ga rustig zitten totdat je zeker weet dat je de balans hebt gevonden;
 5. Last but not least, smeer je goed in, op het water verbrand je altijd sneller;
 6. Je kan ook vanuit het water, in de zee of op een meer op je sup board proberen te kruipen;
 7. Vanaf een steiger of langs de kant van het water is het eenvoudig om op je supboard plaats te nemen;
 8. Maak het touw van je Supboard vast aan je enkel zodat je je supboard niet kwijt raakt mocht je eraf vallen;
 9. Heb je moeite met de balans? Kijk naar de voorkant van je supboard of naar een vaste plek op de horizon;
 10. Heb je nog nooit gekanood of ge-kayakd? Probeer het eens, dan weet je hoe je een peddel moet gebruiken. Met een peddel geef je sturing aan je supboard;
 11. Heb je het gevoel dat je je balans gevonden hebt? Probeer dan te gaan staan. Zet je benen op schouderbreedte uit elkaar in het midden van je supboard.

Tips voor Suppen voor beginners

Wat trek je aan als je gaat Suppen?

Wat je aantrekt als je gaat suppen is natuurlijk afhankelijk van het weer. Ga je in de winter suppen op het water dan moet je een warme wetsuit aantrekken. Ga je in de lente suppen bij een graad of 15 á 20 dan kan je een dunnere wetsuit aantrekken of een Suplegging met Supshirt. Gezien de kans aanwezig is dat je omvalt is het wel zo handig om onder je kleding badkleding te dragen.

Denk nou niet dat overkomt mij niet, ik was in Finland ook hoogmoedig en stapte met kleren aan op een Supboard om ‘even een foto te maken’. Je raad het al, ik bleef met de haak onder het Supboard in de modder langs de kant vastzitten, ik verloor mijn evenwicht door het ineens tot stilstand komen en ik plonsde in het water.

 • Suppen op zee? Kan prima in bikini of zwembroek;
 • Suppen in de grachten of in een park? Draag iets ‘netjes’, suplegging of korte broek en een sup T-shirt;
 • Je kan met blote voeten suppen of je gebruikt of koopt je surf- of duikschoenen. Zeker als je altijd koude voeten hebt;
 • Is het super mooi weer? Neem dan een pet mee om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon en vergeet je zonnebrand niet.

Wat trek je aan als je gaat Suppen?

Wanneer ga je Suppen?

Vind jij Suppen helemaal fantastisch en woon je in de buurt van het water? Dan is het tijd om je eigen Sup board te kopen. Ik heb het geluk dat ik in Scheveningen woon en kan vanuit huis zo met mijn Supboard over straat in nog geen 10 minuten naar het strand lopen.

Loop ik de andere kant op, dan sta ik in 10 minuten in het Westbroekpark in Scheveningen waar ik kan gaan Suppen. En ik heb een auto, dus mijn Supboard kan ook mee in de auto en dan kan ik gaan suppen door de Haagse grachten of ergens anders in Nederland.

Bekijk hier de leukste plekken in Nederland om te gaan suppen.

Je kan gaan Suppen wanneer jij dat wilt als je eigen Supboard hebt. Heb je dat niet dan kan je alleen gaan leren Suppen in Den Haag als er een Supboard verhuurder open is. Suppen met mooi weer vind ik persoonlijk het fijnste. Als je dan in het water valt is het ook minder erg.

Wanneer je gaat Suppen moet je eigenlijk van de wind af laten hangen. De beste omstandigheden om te gaan Suppen zijn bij weinig wind want als er geen wind is, zijn er ook geen golfjes in het water en bij vlak water is Suppen veel leuker, makkelijker, en rustgevend.

Leren Suppen in Den Haag

Opblaasbaar sup of niet? 

Wil jij een opblaasbaar sup board of niet? Als je denkt dat een hard sup board stabieler en steviger is, dat kan maar een opblaasbare sup doet daar niet voor onder. Mijn vraag zou eerder zijn waar woon je en waar wil je gaan suppen? Kan jij vanuit huis naar het water lopen met je sup board onder je arm en ben je alleen maar van plan om in de buurt te gaan suppen. Dan kan een hard sup board wellicht de beste optie voor jou zijn.

Ik ben alleen maar gaan suppen op opblaasbare boarden. Voor mij persoonlijk is het vooral praktisch. Je kan een opblaasbare sup eenvoudig overal mee naar toe nemen. Alle spullen (board, peddel en pomp) passen in een rugzak.

Verschillen opblaasbare sup en hard board sup:

 • Een opblaasbaar sup board is goedkoper dan een hard board sup;
 • Het is makkelijker voor beginners om op een opblaasbare sup te staan en balans te houden;
 • Wil je voornamelijk op zee gaan suppen? Dan is een hard board sup sneller en wendbaarder.

Opblaasbare sup of niet

Tips voor een Sup board kopen

Heb jij besloten om een sup board te gaan kopen? Leuk, gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om er een uit te zoeken. De startprijs kan al liggen rond de €200,- en prijzen kunnen oplopen tot €1500,- of zelfs €2500,- voor een elektrisch sup board. Wil je een SUP board vooral recreatief gebruiken en lekker ontspannen op het water met mooi weer dan heb je al een supboard vanaf €275,-.

Dan moet je wel goed zoeken naar SUP Board aanbiedingen. De meest complete SUP Sets die wij zagen kosten tussen de €300,- en €500,-. Kijk goed of de prijs voor alleen een SUP Board is of voor een complete SUP Board set. Het beste kan je gelijk een hele Sup Set kopen, oftewel een supboard inclusief sup-paddle, sup pomp en lijm-set. Dan heb je in één keer alles wat je nodig hebt.

 1. Woon je vlakbij het water? Dan is het zeker een aanrader om een Supboard te kopen;
 2. Heb je vervoer nodig om naar het water toe te gaan? Kies dan voor een ‘inflatable supboard’ dat je ter plaatse kan opblazen;
 3. Vind je een Supboard te zwaar om te dragen? Dan kan je ook een Supboard kar kopen en je supboard naar je sup locatie trekken.

Persoonlijk vind ik de investering van een sup board kopen echt de moeite waard. Ik hou helemaal niet van sporten in een sportschool maar ik ben wel een waterrat. Huur je nu regelmatig een sup board dan kan zelf een sup board kopen uiteindelijk goedkoper zijn. Daarbij ben je dan zo vrij als een vogel en kan je overal gaan suppen waar je maar wilt. Momenteel SUP ik op een SUP board van Decathlon. Waarom? Dat lees je hier bij mijn ervaringen van een opblaasbaar Sup board van Decathlon.

Tips voor een complete sup set kopen:

Als je voor de eerste keer besluit om een sup board te kopen, dan kan dat best een zoektocht zijn. Mijn vrienden werden zo enthousiast van het suppen dat ze inmiddels alle vier een sup-board hebben gekocht.

Dat betekent dat wij samen een overvloed aan informatie hebben waar je op moet letten als je een sup board gaat kopen. Binnenkort verschijnt er dan ook een uitgebreid artikel met tips voor een opblaasbaar sup board kopen maar voor nu kan ik je de onderstaande informatie geven.

 1. Bij Bol.com kan je een overzicht aan SUP boards bekijken.
 2. Kijk eens bij Isupcenter voor mooie en goede kwaliteit SUP boarden in allerlei ranges.
  *Persoonlijk vind ik het Moai Supboard heel mooi!

 

 

Tips voor een Sup board kopen

Meer leuke plekken om te suppen 

Suppen kan overal! Op de mooiste bestemmingen ter wereld en dichtbij huis. Naast suppen in Curaçao ging ik suppen op zee in Aruba en aan het begin van de herfst in Fins Lapland. Ook in Nederland heb ik de smaak te pakken en trek ik er inmiddels regelmatig op uit met mijn eigen SUP board.  Dit zijn mijn persoonlijke tips voor leuke plekken om te suppen overal ter wereld:

 1. Sup huren op Rockanje strand;
 2. Suppen in Caracasbaai, Curaçao; 
 3. Hier kan je leren suppen in Den Haag en Scheveningen

Wat is Suppen

Belangrijke vaarregels voor SUPPERS

Als je gaat suppen op het water is het belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt die gelden voor watersporters. Net zoals op de weg gelden er ook regels voor Suppers op het water. De vaarregels voor suppers houden het volgende in:

 • Daarentegen heeft een Supper altijd voorrang op een gemotoriseerde boot;
 • Een zeilboot varend met het zeil omhoog heeft altijd voorrang op een Supper;
 • Een SUPboard valt onder de regels van ‘door spierkracht aangedreven vaartuig’;
 • Waar je ook gaat suppen, als supper ben je te gast in het water, dus hou rekening met dieren en blijf op afstand.

Suppen op zee: Ga niet te ver de zee op met je Supboard. Op zee kan je verrast worden door de stroming en je mag niet in vaargeulen suppen.

Suppen in Haagse grachten: Je bent niet de enige in het grachtenwater. Hou rekening met de overige watergebruikers, zoals kanoërs, kayakkers en alle boten die er varen.

Suppen in Westbroekpark: Hou rekening met de andere watergebruikers in de waterwegen in het Westbroekpark als je gaat suppen, zoals kanoërs, kayakkers en alle boten die er varen.

Suppen op een meer of vijver: Pas op voor zwemmers, boten, surfers en alle andere watersporters.

*Navraag bij de Gemeente Den Haag doet mij vertellen dat: Er zijn geen restricties wat betreft suppen in de Haagse wateren. Net als kanovaren is dit toegestaan. Wel zijn er natuurlijk bijzondere plekken waar andere regels gelden, zoals op de Hofvijver. Hier mag je niet SUPPEN!  

Belangrijke vaarregels voor SUPPERS

Zou willen leren Suppen in Den Haag?
Of wil je eens zelf gaan suppen op de Haagse
grachten of in het Westbroekpark suppen?

 

*M.b.t. de regels van Suppen in Den Haag is Travelaroundwithme.com niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het beleid. 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder of locatie dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email