Suppen, oftewel Stand Up Paddle Boarding is een super leuke watersport activiteit. In dit artikel lees je alles over suppen in de Caracasbaai op Curaçao. De ‘old way of surfing’, zoals de Hawaiaanse koningen vroeger de zeeën trotseerden. Wij gaan een sup tour maken op het Spaanse water in de Caracasbaai.

Suppen Caracasbaai Curaçao

Volgens guide Steffi is “suppen” een: “low-intensity work-out en goed voor je uithoudingsvermogen en hart”. Je gebruikt je rug, zij- en buikspieren en daarmee is het een allround workout. Naast het feit dat je vele spiergroepen gebruikt train je ook je balans- en coördinatie.

Wij gaan suppen in de Caracasbaai op Curaçao. Eerst stappen wij op een motorboot, waarvan de kapitein verteld dat het een oude drugsboot is. De boot werd gekocht op een veilig en vaart ons richting de mangrovebossen. Om de beurt kruipen we vanuit de boot op de planken en we zijn verbaasd als we binnen de kortste keren allemaal rechtop met de peddel in onze hand staan.

Steffi geeft aan waar we naar toe kunnen peddelen. Het voelt wat onwennig en aan het begin voelde ik mijn kuiten trekken omdat ik zo verkrampt stond. Hoe langer ik op het bord sta hoe beter ik mijn balans weet te houden en hoe relaxter ik ga staan. Dan kan ik ook eigenlijk pas genieten van deze sport en van de omgeving waar we peddelen.

*Bekijk hier alle reistips voor Curaçao.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Suppen op Spaanse water, Curacao

Wha’SUP? 

Al peddelend bewegen we langzaam langs de mangrovebossen en verteld Steffi over de natuur en het onderwaterleven. We hebben in het programma helaas geen tijd om door de ‘tunnel of love’ te suppen. Steffi roept ons weer bijeen en geeft aan dat we naar een onbewoond eilandje aan de overkant gaan peddelen omdat daar een lunch op ons wacht.

De wind steekt zijn kop op en het is best pittig om al peddelend de goede kant op te sturen. Maar ik vind het wel een leuke sportieve activiteit. Je bent sportief bezig, je kan gezellig kletsen met je mede suppers die in hetzelfde tempo peddelen en je wordt verrast door de mooie omgeving van het mangrovebos. Mijn tempo ligt op een gegeven moment toch wat hoger dan de rest en ik peddel alvast door. Ik knoop mijn board vast aan een stevige tak van de mangrove en kruip de rots op waar Charla, één van onze gidsen, al klaar staat met een heerlijke lunch.

Suppen op Spaanse water, Curacao

Meer informatie over Suppen in de Caracasbaai

Naast het Suppen kan je bij SUP Curaçao ook SUP fitness- of yoga lessen volgen. SUP Curaçao is gelegen op Caracasbaai eiland. Je kan ze bereiken via +5999 738 08 83.

Leuke plekken om te suppen in Nederland

Suppen kan overal! Op de mooiste bestemmingen ter wereld en dichtbij huis. Naast suppen in Curaçao ging ik suppen op zee in Aruba en in de zomer in Fins Lapland. Maar ook in Nederland heb ik de smaak te pakken. Dit zijn mijn persoonlijke tips voor Suppen in Nederland:

  1. Sup huren op Rockanje strand;
  2. Hier kan je leren suppen in Den Haag en Scheveningen;
  3. Dit zijn de leukste plekken in Den Haag en Scheveningen om te suppen

Leuke plekken om te suppen in Nederland

Reistips voor Curaçao

Er is zoveel te doen en te beleven op Curaçao, ik deel graag al mijn reistips voor Curaçao met je. Bezoek mijn Curaçao reispagina en zie in één oogopslag een overzicht van al mijn reisartikelen.

De ED-Kaart (Embarkation & Disembarkation Card) 

De ED-Kaart (Embarkation & Disembarkation Card) is een digitale immigratiekaart. Als je naar Curaçao op vakantie gaat dienen alle buitenlandse bezoekers een volledig ingevulde ED-kaart bij zich te dragen. Deze ED-Kaart zijn op alle vluchten naar Curaçao verkrijgbaar. Gemakkelijker is het om de ED-Kaart van te voren alvast online thuis in te vullen.

Dan hoef je dat in het vliegtuig niet te doen en omdat alles al digitaal is verwerkt zal het de tijd bij de immigratiebalie ter plaatse ook verkorten. De online invoering is namelijk gekoppeld aan het beveiligde Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst. Let op; ter plaatse wordt bepaald of u daadwerkelijk door de douane mag.

Auto huren op Curaçao zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard Curaçao

Eindelijk kan het ook op Curaçao, een auto huren voor vakantie zonder creditcard. Een auto huren zonder creditcard is hetzelfde als een auto huren zonder borg. De borg wordt namelijk ingehouden op een creditcard als je auto gaat huren op vakantie. Mocht je schade rijden dan wordt de borg namelijk ingehouden op je creditcard om de kosten te dekken.

Als je een auto wilt huren op Curaçao voor een roadtrip dan kan je via Sunny Cars een auto huren zonder creditcard. In dit geval staat Sunny Cars voor jouw garant mocht er iets gebeuren. Door het afsluiten van het “Geen waarborgservicepakket” teken jij hiervoor. Alleen als er sprake blijkt van schade door grove nalatigheid, zal Sunny Cars contact met je opnemen hierover.

*Bekijk de prijzen via Sunny Cars;
**Lees hier alles over een auto huren zonder creditcard op Curaçao.

Beste zonbestemmingen in februari  

Waar een auto huren op Curaçao?

Op Curaçao kan je een auto huren op de luchthaven Hato en in het centrum van Willemstad zit een autoverhuur locatie waar Sunny Cars mee samenwerkt.

*Bekijk hier alle mogelijkheden voor auto huren zonder creditcard op Curaçao.

Auto huren zonder creditcard

Ben jij wel eens gaan suppen in de Caracasbaai op Curaçao?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email