Ik hou van rondreizen met een huurauto, heerlijk die vrijheid! Daarom deel ik graag mijn Sunny Cars ervaringen omdat ik meestal een auto all inclusive huur via Sunny Cars.

Sunny Cars ervaringen met autohuur

Er zijn zoveel mogelijkheden qua autohuur aanbieders dat ik mij kan voorstellen dat je je afvraagt wie er nou het beste is. De beste selecteren is een lastige opgave omdat het van zoveel factoren afhankelijk is en het ook maar net is wat jij belangrijk vind. In dit artikel deel ik graag mijn Sunny Cars ervaringen omdat ik meestal deze organisatie een auto huur. Waarom? Wat mij betreft zijn dit de voordelen van Sunny Cars:

 1. Gratis wijzigen van je autohuur reservering;
 2. Prijzen zijn inclusief schadeverzekering, glas-banden-bodem-dakschadedekking én diefstalverzekering;
 3. Extra bestuurder voor de huurauto is inbegrepen;
 4. Je kan all-in een auto huren en dus NEE zeggen tegen alle extra’s die ter plaatse worden aangeboden door de autoverhuurder;
  *Zeg geen ‘Nee’, tegen het huren van een tolkastje in Portugal, dat is handig!
 5. Er geldt een terugbetaling regeling qua eigen risico bij schade of diefstal, bewaar alle bonnen en schadepapieren goed;
 6. Ongelimiteerde kilometers, zoveel auto rijden als je wilt;
 7. Hopelijk heb je het niet nodig, maar er is 24/7 een noodnummer beschikbaar met Nederlands sprekende klantenservice;
 8. Ideaal voor je reisbudget planning, je ziet direct wat de waarborg kosten zijn die op je creditcard worden ingehouden;
 9. Heb je geen creditcard? Geen zorgen, je kan op bepaalde bestemmingen een auto huren zonder creditcard;
 10. Sinds juni 2019 is het mogelijk om op een aantal bestemmingen een gegarandeerde huurauto categorie te kiezen;
 11. Vooraf online inchecken met de gratis online check-indat scheelt tijd bij het ophalen van je huurauto.
 12. Ga je in de winter een auto huren? Sunny Cars biedt in landen waar winterbanden verplicht zijn standaard het WT-pakket aan, (WT=Winter Tyres/Winterbanden). Dat betekent dat alle huurauto’s standaard winterbanden hebben en dat ook de verzekering is aangepast op winterse omstandigheden.

Wil je je besluit via wie je een auto huurt niet alleen op mijn autohuur tips baseren? De redactie van Kassa heeft uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit is naar voren gekomen dat Sunny Cars daadwerkelijk de goedkoopste autoverhuurder is én echt als enige all-inclusive. Daarnaast is Sunny Cars ook de enige Nederlandse autoverhuurder die is aangesloten bij de SGR. Ben je op zoek naar meer ervaringen van klanten met Sunny Cars check dan ook de website: Vergelijkautoverhuurders.nl. Zie hieronder in een overzicht hoe Sunny Cars scoort ten opzichte van andere autoverhuurders.

Nieuwe maatregelen en handige tips: 

Een auto huren is één van de veiligste manieren om nu te gaan reizen. Je stapt met je eigen huishouden in de huurauto en reist naar je vakantiebestemming. Met een huurauto kan je gaan en staan waar je wilt, reis je eenvoudig naar afgelegen plekken en je hebt ‘geen last’ van andere mensen zoals in een bus, trein of vliegtuig. Tip > bekijk eens deze fijne wellness vakantiehuizen.

 1. Alle lokale hygiëne maatregelen zijn in kaart gebracht en toegevoegd aan de huurvoorwaarden.
 2. Snel en veilig de huurauto ophalen, vink de optie online check-in aan. Dit betekent dat je voor vertrek alle benodigde gegevens doorgeeft zodat op de vakantie bestemming het autohuur contract klaarligt en je niet langer dan nodig bij de verhuurbalie hoeft te staan. Je kan ook kiezen voor de ‘Fastlane optie‘, dat betekent dat je sneller aan de beurt bent en sneller in je huurauto kan stappen. Deze extra opties kunnen worden toegevoegd tijdens het maken van de autohuur reservering.

Worden de huurauto’s goed schoongemaakt?

Zoals altijd worden alle huurauto’s van de partners van Sunny Cars goed schoongemaakt. De zogeheten high touchpoints, de grepen die je vaak aanraakt zoals het stuur, de versnellingspook, de deurhendel en de autosleutel worden extra goed gedesinfecteerd.

Wordt er rekening gehouden met de afstandsregel?

Ook bij het ophalen en terugbrengen van je huurauto worden alle afstandsregels aangehouden. Alle lokale autoverhuurders gaan serieus met de nieuwe maatregelen om. Bij de verhuurbalie hangen schermen, je houdt in de wachtrij voldoende afstand en een medewerker komt niet te dichtbij. Heb je niet gekozen voor online check-in? Neem dan je eigen pen mee voor extra veiligheid bijvoorbeeld.

Moet ik een mondkapje op in de huurauto?

Net zoals met verkeersregels is ook het dragen van mondkapjes in ieder land verschillend. Reis jij met één huishouden in één huurauto dan is het in de huurauto zelf niet nodig om een mondkapje te dragen. Reis je met meerdere personen in één huurauto en kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan is het in een aantal landen aan te raden om wel een mondkapje te dragen.

Autoverhuurders vergelijken

All-Inclusive auto huren bij Sunny Cars

Geen zorgen bij het ophalen van je huurauto, via Sunny Cars kan je all-inclusive een auto huren. All-Inclusive auto huren bestaat uit:

 • 14 dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen (tenzij huur eerder aanvangt en op basis van beschikbaarheid)
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • WA-dekking volgens wettelijk geldende standaard
 • Aanvullende WA verzekering van € 7,5 miljoen, als lokale dekking onvoldoende is
 • Schadeverzekering (CDW),  (schade aan de huurauto) met terugbetaling van het eigen risico, ook bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem;
 • Diefstalverzekering (TP) met terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
 • Glas, banden, bodem (incl. oliecarter en koppeling) en dak van de huurauto dekking en terugbetaling indien schade
 • Lokale belasting en Luchthaven afleveringskosten
 • Vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval
 • Vergoeding van de kosten voor verlies en beschadiging van de autosleutel en/of autopapieren
 • Terugbetaling dossierkosten indien schadeafhandeling
 • Vol-vol tankregeling
 • 24/7 Nederland noodnummer

All-Inclusive auto huren

Auto huren zonder creditcard kan alleen via Sunny Cars

Met het “Geen waarborg servicepakket” kan je via Sunny Cars een huurauto reserveren zonder in het bezit te zijn van een creditcard. Check het complete overzicht in dit artikel; ‘een auto huren zonder creditcard‘ om alle Sunny Cars bestemmingen te zien waar je een auto kan huren zonder een creditcard. Let op: een auto huren zonder creditcard is alleen mogelijk bij bepaalde type auto’s en er gelden een aantal voorwaarden.

Landen                                                                   Bestemmingen

Auto huren op de Balearen                              Mallorca, Menorca en Ibiza
Auto huren op de Canarische Eilanden    Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote
Auto huren in Griekenland                             Griekenland vasteland en op eilanden Kreta, Kos, Rhodos & Corfu
Auto huren in Kroatië                                        Alle verhuurlocaties
Auto huren in Portugal                                      Madeira, Faro luchthaven, Lissabon luchthaven en Porto luchthaven
Auto huren in Spanje                                          Gibraltar, La linea de la Conception, Malaga luchthaven
Auto huren in Curaçao                                      Curaçao-Hato luchthaven en Willemstad

Zo reserveer je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard

Contact gegevens Sunny Cars

Wil je om wat voor reden dan ook contact opnemen met Sunny Cars? Sunny Cars is van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 – 20.00 uur bereikbaar. Op zaterdag zijn ze bereikbaar van 09.00- 17.30 uur. Bel naar 023 – 5 699 696.

 • In noodgevallen kan je 24/7 contact opnemen met Sunny Cars via: 0031 23 – 5699690 en word je geholpen in het Nederlands.

Auto huren zonder creditcard kan alleen via Sunny Cars

Sunny Cars ervaringen per land

Ga je een roadtrip maken in IJsland? Wil je genieten van een rondreis in Zuid Afrika? Wil je 3 weken roadtrippen in Florida, een luxe auto huren in Spanje of in een Jeep Tenerife verkennen? Travel around with me en lees meer over auto’s huren in de onderstaande landen.

Auto huren Europa ervaringen en tips

Sunny Cars ervaringen

Auto huren buiten Europa tips en ervaringen

Sunny Cars ervaringen

Wat zijn jouw Sunny Cars ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email