Op zoek naar een uitgebreide en eerlijke Sunny Cars review? Ik hou van rondreizen met een huurauto, heerlijk die vrijheid! Daarom deel ik graag mijn Sunny Cars ervaringen met autohuur en al mijn tips zodat jij weet waar je aan toe bent en zonder zorgen een auto kan huren op vakantie. Ik heb alle voordelen voor je opgesomd, kan eerlijk zeggen dat je goed verzekerd bent en geen gezeur hebt ter plaatse zodat je snel ‘NEE’ kan zeggen bij aankomst tegen extra verzekeringen.

Sunny Cars ervaringen met autohuur

is het wel echt veilig en écht all-in als je een huurauto bij Sunny Cars boekt? In deze uitgebreide en eerlijke Sunny Cars review lees je waarom Sunny Cars een betrouwbare autoverhuur organisatie is en hoe jijzelf kan bepalen of het wel of niet de moeite waard is om je huurauto bij Sunny Cars te reserveren.

Er zijn zoveel mogelijkheden qua autohuur aanbieders dat ik mij kan voorstellen dat je je afvraagt wie er nou het beste is. De beste selecteren is een lastige opgave omdat het van zoveel factoren afhankelijk is en het ook maar net is wat jij belangrijk vind.

In dit artikel deel ik graag mijn Sunny Cars ervaringen omdat ik meestal bij deze organisatie een auto huur en ik Sunny Cars het fijnste vind om aan te raden aan mensen die niet vaak een auto huren in het buitenland.

Is Sunny Cars de goedkoopste optie? Nee! Waarom dan Sunny Cars aanbevelen aan Nederlanders die meestal juist van voordeel houden?

Als ex-werknemer bij een autohuurspecialist heb ik teveel ellende gezien bij autoverhuurders en kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat dit echt de voordelen van Sunny Cars zijn. Ben je benieuwd wat de meest voorkomende oplichting bij autohuur is en wat de meest gemaakte valkuilen zijn? Lees mijn artikel erover!

Waarom Sunny Cars?

 1. Gratis wijzigen van je autohuur reservering;
 2. Prijzen zijn inclusief schadeverzekering, glas-banden-bodem-dakschadedekking én diefstalverzekering;
 3. Extra bestuurder voor de huurauto is inbegrepen;
 4. Je kan all-in een auto huren en dus NEE zeggen tegen alle extra’s die ter plaatse worden aangeboden door de autoverhuurder;
  *Zeg geen ‘Nee’, tegen het huren van een tolkastje in Portugal, dat is handig!
 5. Er geldt een terugbetaling regeling qua eigen risico bij schade of diefstal, bewaar alle bonnen en schadepapieren goed;
 6. Ongelimiteerde kilometers, zoveel auto rijden als je wilt;
 7. Hopelijk heb je het niet nodig, maar er is 24/7 een noodnummer beschikbaar met Nederlands sprekende klantenservice;
 8. Ideaal voor je reisbudget planning, je ziet direct wat de waarborg kosten zijn die op je creditcard worden ingehouden;
 9. Heb je geen creditcard? Geen zorgen, je kan op bepaalde bestemmingen een auto huren zonder creditcard;
 10. Het is mogelijk om op een aantal bestemmingen een gegarandeerde huurauto categorie te kiezen;
 11. Vooraf online inchecken met de gratis online check-indat scheelt tijd bij het ophalen van je huurauto.
 12. Ga je in de winter een auto huren? Sunny Cars biedt in landen waar winterbanden verplicht zijn standaard het WT-pakket aan, (WT=Winter Tyres/Winterbanden). Dat betekent dat alle huurauto’s standaard winterbanden hebben en dat ook de verzekering is aangepast op winterse omstandigheden.

Vrijheid met huurauto

Dit vind Kassa van Sunny Cars

Wil je je besluit via wie je een auto huurt niet alleen op mijn autohuur tips baseren? De redactie van Kassa heeft uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit is naar voren gekomen dat Sunny Cars daadwerkelijk de goedkoopste autoverhuurder is én echt als enige all-inclusive.

Sunny Cars enige NL autoverhuurder SGR lid

Daarnaast is Sunny Cars ook de enige Nederlandse autoverhuurder die is aangesloten bij de SGR. Ben je op zoek naar meer ervaringen van klanten met Sunny Cars check dan ook de website: Vergelijkautoverhuurders.nl. Zie hieronder in een overzicht hoe Sunny Cars scoort ten opzichte van andere autoverhuurders.

Is Sunny Cars betrouwbaar en hoe werkt Sunny Cars?

Ja, ik vind dat Sunny Cars een betrouwbare autoverhuur organisatie is. Hou er wel rekening mee dat het geen garantie is dat er niets kan gebeuren onderweg.

Sunny Cars werkt ter plaatse samen met duizenden autoverhuur aanbieders over de hele wereld die betrouwbaar zijn maar er kan altijd iets gebeuren wat niet fijn is. Sunny Cars is een tussenpartij die met lokale autoverhuurders samenwerkt.

Zodra je dus je auto gaat afhalen heb je met een lokale autoverhuurder te maken die een contract heeft met Sunny Cars. Dit houdt in dat de kwaliteit van de verhuurders kan verschillen op elke bestemming, maar de service van Sunny Cars hetzelfde is. Voordeel is wel dat je dan contact kan opnemen met de Nederlandse Sunny Cars klantenservice.

De vijf meest voorkomende klachten bij Sunny Cars

Heb ik wel eens problemen gehad met autohuur in het buitenland? Jazeker! Ik reis zoveel dat de kans ook groter is dat er wat gebeurd. Ingebroken in de auto, lekke band, iemand die mijn spiegel eraf heeft gereden, never a dull moment als ik op reis ga. Voordeel is dat je in het Nederlands Sunny Cars kan bellen voor advies.

 1. Sunny Cars was veel duurder dan ter plekke reserveren.
  Klopt! Sunny Cars en ik beweren ook niet dat Sunny Cars het goedkoopste is, mogelijk wel de beste want je weet precies waarvoor je betaald.
 2. Geld afgeschreven bij thuiskomst i.v.m. schade.
  Moet er iets gerepareerd worden aan de huurauto? De kans is groot dat het van je eigen creditcard wordt afgeschreven door de lokale autoverhuurpartij. Logisch, want die creditcard is je waarborg en die heb je zelf opgegeven bij je reservering. In dat het geval dan declareer je die kosten bij Sunny Cars en die krijg je 100% vergoed want je hebt immers de All Inclusive service van Sunny Cars geboekt. Bij schade betaalt Sunny Cars ook het eigen risico terug. Zelfs schade aan glas-banden-bodem en dak betalen ze uit. Zorg dat er altijd voldoende saldo op je creditcard staat. Niet dat je een reparatie aan de auto niet kan betalen omdat de rest van je credit in vooruit betaalde hotelovernachtingen zit.
 3. Geld afgeschreven bij thuiskomst i.v.m. niet goed aftanken.
  Huur je een auto via Sunny Cars dan is meestal van te voren bekend hoe je de auto moet aftanken. Check het ter plaatse ook nog even bij de lokale verhuurder of je de auto weer vol moet inleveren of niet. Gaat er niemand mee van de autoverhuur receptie maak dan altijd foto’s van de auto hoe je de huurauto aantreft en aan het einde hoe je hem zelf achterlaat.
 4. Kleinere auto categorie dan geboekt.
  Helaas, soms gaat er wel eens iets mis bij een reservering of er zijn ter plaatse onvoorziene omstandigheden. De ene auto categorie is populairder dan de andere en daar zijn er dan juist minder of meer van beschikbaar. Hoe vervelend ook het kan voorkomen dat je geboekte huurauto categorie niet beschikbaar is. Heb je problemen bij het ophalen van de auto? Bel Sunny Cars (24/7 mogelijk) en ze proberen bij de lokale verhuurder toch de afgesproken auto te regelen. Mocht dit echt niet lukken, dan krijg je het verschil terugbetaald.
 5. Er wordt niet direct hulp geregeld.
  Helaas, soms is het niet mogelijk om direct hulp te regelen. In Nederland staat de ANWB dag en nacht voor je klaar maar dat is niet in elk land mogelijk. Misschien sta je op een hele verlaten plek in de middle of nowhere en is er gewoon geen andere huurauto beschikbaar. Of de garage ter plekke is op zondag gesloten. Heel vervelend maar probeer rustig te blijven en contact op te nemen met de klantenservice en samen naar een oplossing te kijken. Wie weet kan je ongenoten vakantiedagen door schade aan huurauto ook claimen bij je reisverzekering.

Tips autohuur buitenland 

Verdien ik geld door Sunny Cars aan te beleven?

En ja, ik verdien een commissie als jij boekt via Sunny Cars maar dat verdien ik ook als jij boekt via elke andere autoverhuurder. Eerlijk is eerlijk, Sunny Cars is niet altijd de voordeligste aanbieder maar wel de meest betrouwbare en eenvoudigste voor mensen die niet vaak een auto huren.

Daarom raad ik Sunny Cars aan, zodat je zonder zorgen de weg op kan. Uiteraard kan er altijd iets gebeuren onderweg maar de meeste mensen vinden het wel fijn als ze in het Nederlands contact op kunnen nemen.

handige en beste auto apps

Nieuwe maatregelen en handige tips: 

Een auto huren is één van de veiligste manieren om nu te gaan reizen. Je stapt met je eigen huishouden in de huurauto en reist naar je vakantiebestemming. Met een huurauto kan je gaan en staan waar je wilt, reis je eenvoudig naar afgelegen plekken en je hebt ‘geen last’ van andere mensen zoals in een bus, trein of vliegtuig. Tip > bekijk eens deze fijne wellness vakantiehuizen.

 1. Alle lokale hygiëne maatregelen zijn in kaart gebracht en toegevoegd aan de huurvoorwaarden.
 2. Snel en veilig de huurauto ophalen, vink de optie online check-in aan. Dit betekent dat je voor vertrek alle benodigde gegevens doorgeeft zodat op de vakantie bestemming het autohuur contract klaarligt en je niet langer dan nodig bij de verhuurbalie hoeft te staan. Je kan ook kiezen voor de ‘Fastlane optie‘, dat betekent dat je sneller aan de beurt bent en sneller in je huurauto kan stappen. Deze extra opties kunnen worden toegevoegd tijdens het maken van de autohuur reservering.

Worden de huurauto’s goed schoongemaakt?

Zoals altijd worden alle huurauto’s van de partners van Sunny Cars goed schoongemaakt. De zogeheten high touchpoints, de grepen die je vaak aanraakt zoals het stuur, de versnellingspook, de deurhendel en de autosleutel worden extra goed gedesinfecteerd.

Wordt er rekening gehouden met de afstandsregel?

Ook bij het ophalen en terugbrengen van je huurauto worden alle afstandsregels aangehouden. Alle lokale autoverhuurders gaan serieus met de nieuwe maatregelen om. Bij de verhuurbalie hangen schermen, je houdt in de wachtrij voldoende afstand en een medewerker komt niet te dichtbij. Heb je niet gekozen voor online check-in? Neem dan je eigen pen mee voor extra veiligheid bijvoorbeeld.

Moet ik een mondkapje op in de huurauto?

Net zoals met verkeersregels is ook het dragen van mondkapjes in ieder land verschillend. Reis jij met één huishouden in één huurauto dan is het in de huurauto zelf niet nodig om een mondkapje te dragen. Reis je met meerdere personen in één huurauto en kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan is het in een aantal landen aan te raden om wel een mondkapje te dragen.

Autoverhuurders vergelijken

All-Inclusive auto huren bij Sunny Cars

Geen zorgen bij het ophalen van je huurauto, via Sunny Cars kan je all-inclusive een auto huren. All-Inclusive auto huren bestaat uit:

 • 14 dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen (tenzij huur eerder aanvangt en op basis van beschikbaarheid)
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • WA-dekking volgens wettelijk geldende standaard
 • Aanvullende WA verzekering van € 7,5 miljoen, als lokale dekking onvoldoende is
 • Schadeverzekering (CDW),  (schade aan de huurauto) met terugbetaling van het eigen risico, ook bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem;
 • Diefstalverzekering (TP) met terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
 • Glas, banden, bodem (incl. oliecarter en koppeling) en dak van de huurauto dekking en terugbetaling indien schade
 • Lokale belasting en Luchthaven afleveringskosten
 • Vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval
 • Vergoeding van de kosten voor verlies en beschadiging van de autosleutel en/of autopapieren
 • Terugbetaling dossierkosten indien schadeafhandeling
 • Vol-vol tankregeling
 • 24/7 Nederland noodnummer

All-Inclusive auto huren

Auto huren zonder creditcard alleen via Sunny Cars

Met het “Geen waarborg servicepakket” kan je via Sunny Cars een huurauto reserveren zonder in het bezit te zijn van een creditcard. Check het complete overzicht in dit artikel; ‘een auto huren zonder creditcard‘ om alle Sunny Cars bestemmingen te zien waar je een auto kan huren zonder een creditcard. Let op: een auto huren zonder creditcard is alleen mogelijk bij bepaalde type auto’s en er gelden een aantal voorwaarden.

Landen                                                                   Bestemmingen

Auto huren op de Balearen                              Mallorca, Menorca en Ibiza
Auto huren op de Canarische Eilanden    Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote
Auto huren in Griekenland                             Griekenland vasteland en eilanden Kreta, Kos, Rhodos & Corfu
Auto huren in Kroatië                                        Alle verhuurlocaties
Auto huren in Portugal                                      Madeira, Faro luchthaven, Lissabon en Porto luchthaven
Auto huren in Spanje                                          Gibraltar, La linea de la Conception, Malaga luchthaven
Auto huren in Curaçao                                      Curaçao-Hato luchthaven en Willemstad

Zo reserveer je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard

Contact gegevens Sunny Cars

Wil je om wat voor reden dan ook contact opnemen met Sunny Cars? Sunny Cars is van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 – 20.00 uur bereikbaar. Op zaterdag zijn ze bereikbaar van 09.00- 17.30 uur. Bel naar 023 – 5 699 696.

 • In noodgevallen kan je 24/7 contact opnemen met Sunny Cars via: 0031 23 – 5699690 en word je geholpen in het Nederlands.

Auto huren zonder creditcard kan alleen via Sunny Cars

Sunny Cars ervaringen per land

Ga je een roadtrip maken in IJsland? Wil je genieten van een rondreis in Zuid Afrika? Wil je 3 weken roadtrippen in Florida, een luxe auto huren in Spanje of in een Jeep Tenerife verkennen? Travel around with me en lees meer over auto’s huren in de onderstaande landen.

Auto huren Europa ervaringen en tips

Sunny Cars ervaringen

Auto huren buiten Europa tips en ervaringen

Sunny Cars ervaringen

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn eerlijke Sunny Cars review!
Wat zijn jouw Sunny Cars ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email