Hou jij van Street Art en muurschilderingen en heb je plannen voor een dagje Scheveningen? Volg dan deze Street Art Scheveningen route die ik zelf heb gemaakt en wandel of fiets langs alle mooie muurschilderingen en straatkunst in Scheveningen.

Street Art Scheveningen

Ben je gek op Street Art, creatieve muurschilderingen en straatkunst? Dan kan je wel een heel weekend in Den Haag en Scheveningen vertoeven op zoek naar de mooiste kunst creaties. Onlangs ging ik alle Street Art in Den Haag en alle muurschilderingen op de Binckhorst bekijken en nu is het tijd voor een overzicht van alle Street Art in Scheveningen aan de hand van een door mijzelf samengestelde route. Dit artikel wordt regelmatig ge-update met elke graffiti kunstwerk locatie die ik spot. Heb jij nog een tip? Laat het mij weten in de comments.

Tip: Ga goedkoop een fiets huren in Scheveningen en fiets de gehele Street Art Scheveningen route. Wil je ook de Street Art in Den Haag ontdekken op de Binckhorst bijvoorbeeld je kan ook een fiets huren in Den Haag centrum. De tips die ik geef voor het huren van een fiets zijn ideaal omdat er zowel een ophaal- als terugbreng locatie is in Scheveningen als in Den Haag centrum. Als je niet wilt hoef je dus nooit heen- en weer te fietsen. Uiteraard kan je ook alle muurschilderingen in Scheveningen te voet ontdekken.

*Ontdek meer over Stichting Straatkunst Scheveningen en over The Hague Street Art.
**
Op de website van Straatkunst Scheveningen staan nog veel meer tips. Dit artikel is een selectie daarvan, op de routekaart zie je wel de overige locaties waar ook straatkunst te vinden is. Dit artikel zal blijvend worden aangevuld.

*Als iemand dit leest en ik 1 plek mag nomineren voor straatkunst in Scheveningen dan is dat wel de donkere tunnel bij de Utrechtsestraat. Als tweede nomineer ik de trappen naar het strand bij de Zeekant. Daar kan je een hele mooie kunst entree naar zee maken denk ik.

*Bekijk hier mijn persoonlijke Street Art Den Haag Route!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wandelroute Scheveningen

Muurschilderingen Scheveningen route 

Ik ben een fan van Google Maps dus ik heb alle Street Art in Scheveningen die ik tijdens mijn loop route tegen kwam ‘gepind’ op de onderstaande persoonlijke Street Art Scheveningen Map. Als je de ‘gepinde’ locaties volgt dan kom je vanzelf langs alle locaties met muurschilderingen in Scheveningen die ik hier benoem. Daarnaast zie je in de legenda ook de rest van de Street Art locaties in Den Haag, zoals je ziet hangt Den Haag en de badplaats Scheveningen vol met mooie creaties.

Wil je ook al deze mooie muurschilderingen in Scheveningen ontdekken? Open deze handige Google Maps kaart waarop alle locaties zijn gemarkeerd. Zo zie je gelijk waar ze liggen en kan je met je smartphone ernaar toe navigeren. Deze straatkunst in Scheveningen route is samengesteld met als startpunt het plein voor het Kurhaus Hotel in Scheveningen.

Je loopt er zo voorbij, straatkunst n.a.v. een prentbriefkaart

Loop vanaf het Kurhaus over de Gevers Deynootweg naar nummer 39 in de richting van het Badhotel. Halverwege, tegenover Hotel De Stern, zie je een smal straatje waarin deze Street Art is gecreëerd. Dit project is tot stand gebracht op verzoek van Mevr. Knier Taal om de vervuilde muur op te knappen met mooie graffitig.

Kinderen van basisschool “De Kubus” hebben het keramiek gemaakt en Claudette Keuls leidde het initiatief met de hulp van een aantal vrijwilligers. Het schilderwerk is bedacht op basis van een prentbriefkaart van een niet goed leesbaar gesigneerd schilderij van het Seinpost.

Street Art Gevers Deynootweg

Vuurtoren Badhotel Scheveningen

Aan de zijkant van het Badhotel Scheveningen, gelegen aan de Gevers Deynootweg op loopafstand van het strand, zie je deze mooie grote blauwe vuurtoren! De echte vuurtoren van Scheveningen is natuurlijk rood, maar gezien de huisstijl van het Badhotel blauw is, past blauw beter in de omgeving. Tenminste dat is mijn intepretatie.

Badhotel Scheveningen

Transformatorhuisje Havenkade

Sla na het Badhotel Scheveningen linksaf de Havenkade op. Het Transformatorhuisje aan de rechterkant van de Havenkade, aan de rand van het Skatepark Badhuiskade, is beschilderd. Niet de mooiste street art in Scheveningen, wel leuk voor de looproute want hierna loop je langs Stadsboerderij ’t Waaygat.

Straatkunst Scheveningen

Muzee Scheveningen – Schevenings straatje

Vanaf Stadsboerderij ’t Waaygat loop je links de Neptunesstraat in richting Muzee Scheveningen. Hier leer je meer over de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van de inwoners van Scheveningen. Omdat het een badplaats is zal het je niet verbazen dat het veelal over de zee en de visserij gaat.

Links van de ingang is een klein gebouw omgetoverd tot een Schevenings straatje. Het ontwerp en de realisatie ervan is gedaan onder leiding van Claudette Keuls. Er is onder andere medewerking verleend voor het kunstwerk door kinderen (groep 8) van de toenmalige Koningin Emmaschool, zij maakte een deel van het keramiek. Het project is officieel opgeleverd op 22 mei 1997.

Straatkunst Scheveningen

Muzee Scheveningen

Stuurmanstraat Scheveningen

Daarna loop je weer langs Stadsboerderij ’t Waaygat richting de Badhuiskade. Op de kruising ga je naar links de Haringkade op. Vervolgens sla je de eerste straat rechts, de Stuurmanstraat in. Aan het einde vind je een kunstwerk genaamd ‘De Franse Poort’. Ik heb een foto gemaakt van de beschrijving die kan je hieronder lezen.

Straatkunst Scheveningen

Doen in Scheveningen

Boegstraat Scheveningen

Je staat nu op de hoek bij de Noordzee Boardstore (toffe winkel trouwens en als je wil leren surfen, loop dan gelijk even binnen en vraag naar Wouter). Loop langs de winkel rechtdoor en sla na enkelen tientallen meters de Boegstraat in aan de linkerkant. Een knus smal straatje die begint in de winkelstraat, Badhuisstraat.  Je vind de tekening naast de Red Hot Tattoo Shop. Loop de straat uit de Marcellisstraat in en je staat in een mooie tunnel met aan weerszijden straatkunst.

muurschildering Scheveningen

Visserij van Scheveningen

In de tunnel tussen de Jurriaan Kokstraat en Marcelisstraat vind je aan beide kanten deze mooie Street Art in Scheveningen. De muurschildering is een initiatief van de Vereniging van eigenaren van mensen uit de buurt. Het muurschilderij de ‘Visserij van Scheveningen’ heeft deze tunnel in een heel ander daglicht gesteld.

De muurschildering is gemaakt door de Scheveningse kunstschilder Kees van der Vlies. Bekijk Seinpostduin in het echt, in de duinen aan de boulevard van Scheveningen, op loopafstand van deze muurschildering.

Mooie Street Art in Scheveningen

Heemraadstraat Scheveningen

Loop onder de tunnel door en sla linksaf de Jurriaan Kokstraat op. Na enkele tientallen meters zie je aan de linkerkant de Heemraadstraat. Loop onder het tunneltje door en je ziet gelijk links op de muur de onderstaande muurschildering.

Kunst Heemraadstraat Scheveningen

Muurschildering ‘Ze benne er weer’

Loop weer terug naar de tunnel waar je net was op de kruising bij de Marcelisstraat en Jurriaan Kokstraat. Steek de weg over en vervolg de Marcelisstraat die hier doorloopt. Aan de linkerkant zie je dan vanzelf deze muurschildering van de portretschilder Sandra Thie. Het is een ode aan de haringvisserij op Scheveningen. Bekijk de tweede foto hieronder voor meer informatie over het schilderij.

Muurschildering Scheveningen

Muurschildering haringvisserij op Scheveningen

Een zee vol vissen

Vervolg je route door de Marcelisstraat in de richting van de Keizerstraat. Voorbij viswinkel De Lange vind je deze straatkunst van een zee vol vissen en een zeepaardje.

Een zee vol vissen

KNRM – De Reddingsboot

Als je na de ‘zee vol vissen’ de Marcelisstraat uitloopt sta je in de Keizerstraat. Sla rechtsaf, wandel langs de Hema en ga voor de Snoeshaan (leuk café trouwens) links de Jan Kistenstraat in. Daar vind je het kunstwerk ter ere van de KNRM, de Reddingsboot die helaas regelmatig uitvaart in Scheveningen.

Deze muurschildering in Scheveningen is gemaakt door de Scheveningse kunstenaars Kees van der Vlies en Marianne van den Berg. Het kunstwerk is te zien sinds 2016.

Graffiti Scheveningen

Wanddecoratie met gedicht

Loop dezelfde weg terug of loop een blokje om en ga weer terug naar de Keizerstraat. Aan het einde van de Keizerstraat vind je de Oude Kerk. Loop er omheen de Wassenaarsestraat in. Bijna aan het einde van deze straat vind je een gedicht op de muur, genaamd: ‘Mijn Dorp Scheveningen’.

In 2017 is deze wanddecoratie onthuld naar aan leiding van het gedicht; ‘Men Durrep Scheveninge’ van E.S.L. Moen-Knoester (Immetje). Ze heeft ook een boek uitgegeven over Scheveningse Sprookjes. Bekijk de tweede foto voor meer informatie.

Wanddecoratie met gedicht

Scheveningen dorp buitenkunst

Kruising Harstenhoekstraat en Utrechtsestraat

Als je de straat uitloopt sta je weer bij het Badhotel. Vanaf hier zou je nog verder kunnen lopen naar de kruising tussen de Harstenhoekstraat en de Utrechtsestraat waar je deze muurschildering op de gevel van een woning vind. Niet de mooiste meer dus je kan ook lekker naar het strand wandelen.

Street Art Scheveningen

Drankje drinken en foto’s maken bij Strandclub WIJ

Bij Strandclub WIJ, de laatste strandtent voor de haven in Scheveningen heeft de allernieuwste muurschildering in Scheveningen. Poseer tussen de flamingovleugels op de WIJ wall waar mooi omschreven staat: ‘Minder ik, meer wij’. Nicolette Krul van strandclub WIJ bedacht het art-project en kunstenares Eveline Linche maakte het.

Street Art Scheveningen route

Kompasstraat Scheveningen, richting Haven

Wandel of fiets je richting de haven in Scheveningen? Loop dan vanaf de boulevard even naar links naar de Kompasstraat, daar vind je dit mooie gedicht van Liliane Spier op de zijgevel van een woning.

Street Art Scheveningen route

Tunnel bij Madurodam

Reis je weer naar huis of ben je op de fiets, stop dan ook even bij het George Maduroplein. Ook in de tunnel nabij de ingang van Madurodam is straatkunst te zien. Een paar meeuwen en een paar vissen kijken je aan terwijl je op de andere panelen de duinen ziet.

*Bestel hier je tickets met korting voor Madurodam

Straatkunst Madurodam

Wat vind jij van deze mooie Street Art in Scheveningen route?

En wat vind jij de mooiste muurschildering in Scheveningen?

Print Friendly, PDF & Email