Ben jij gek op Street Art en heb je plannen voor een dagje Den Haag? Doe dan de Street Art route in Den Haag en/of de Street Art route op de Binckhorst in Den Haag en ontdek de mooiste graffiti kunstwerken en muurschilderingen in Den Haag.

Street Art route Den Haag 

Hou je van Street Art? Dan kan je je hart ophalen in de Hofstad want er is een hele Street Art route in Den Haag die je kan volgen. The Hague Street Art heeft een handige plattegrond gemaakt met daarop alle locaties gemarkeerd waar je mooie graffiti kunstwerken en muurschilderingen in Den Haag kan vinden. Je kan onder andere een PDF downloaden en daarop alle street art locaties zien.

Nou ben ik alleen een enorme fan van Google Maps dus ik heb alle Street Art in Den Haag ‘gepind’ op de onderstaande persoonlijke Den Haag Street Art Map. Aan de hand van de streetart route op de onderstaande kaart kom je langs alle street art hoogtepunten op de Binckhorst en in Laakhaven. Daarnaast zie je in de legenda her en der een paar locaties waar ik ook Street Art in Den Haag heb gespot. Dit artikel wordt constant geupdate met elke graffiti kunstwerk locatie die ik spot. Heb jij nog een tip? Laat het mij weten in de comments.

Mijn tip? Ga goedkoop een fiets huren in Den Haag centrum en fiets binnen 10 minuten naar de Binckhorst voor het spotten van de eerste muurschilderingen in Den Haag. Je kan ook lopend gaan maar ze kunstwerken liggen soms aardig ver uit elkaar en het is niet zo dat je nou heel ‘leuk’ kan wandelen op de Binckhorst, dus pak lekker de fiets.

*Ontdek meer over The Hague Street Art, ontmoet de kunstenaars en download de PDF route!
*
Bij mij werkt het niet maag je kan de Street Art route ook via Issuu online vinden. 

*Tip, bekijk hier mijn gehele Street Art en muurschilderingen Scheveningen route!

**Ook leuk, dagje uit in Amsterdam naar grootste street art museum!

Street Art route Binckhorst Den Haag 

Welkom op de Binckhorst, wat mij betreft een mooi begin voor je Street Art Route op de Binckhorst. De Binckhorst en de Binkhaven is een industrieterrein in Den Haag waar tegenwoordig ook hele toffe horeca concepten te vinden zijn en een grote Escape Room, Amaze Escape. Ik heb een keer geprobeerd om eruit te komen dus vandaar de link, dan kan je lezen hoe het was. De tips voor leuke horeca waar je even moet pauzeren lees je onderaan dit artikel. Oh en er staat eigenlijk Binckhorst maar in april 2020 staat er voor ‘Horst’ net een grote container.

Dit zijn de straten op de Binckhorst waar je goed moet kijken naar de Street Art: Zonweg, Maanweg, Wegastraat Saturnusstraat, Mercuriusweg, in de Fokkerhaven en bij de Sint Barbara weg je gelooft het niet maar hier moet je de bidkapel in.

*Tip, download de Street Art Den Haag Binckhorst PDF route!

Street Art route Binckhorst Den Haag 

Op het parkeerterrein links van de Fokker Terminal zie je deze grote muurschildering, ‘The Flying Girl’. Rechts hiervan zie je nog een kleine muurschildering van The Hague Street Art. Alle foto’s kan je bekijken via de Google Map Street Art Den Haag Route die ik hierboven heb weergegeven.

Street Art Fokker Terminal

Op de gevel van Restaurant Glaswerk zit ook een mooie muurschildering. Dit restaurant ligt tegenover Capriole Café aan de Fokkerhaven.

Muurschildering Restaurant Glaswerk

Fiets terug naar de Binckhorstlaan en kijk omhoog want daar zie je dan dit lange kleurrijk beschilderde paneel.

Kleurrijk beschilderde paneel

Links van Restaurant Loïc staat een gedicht op de muur van Philibert van Borsselen uit 1613 afgebeeld. Het Hofdicht is in kalligrafie gemaakt door Rake Streken.

Street Art The Hague

Aan de Binckhorstlaan 151 staat een groot pand van Anna Vastgoed en Cultuur, de Binck Base. Op de zijkant van het pand is een mega groot kunstwerk gecreëerd, heel gaaf om te zien! Het kunstwerk op het gebouw ANNA’s Binck Base is gemaakt door Collin van der Sluijs & mr.super_a, zij zijn geïnspireerd door de nieuwe Netflix serie The Umbrella Academy.

Street Art Anna's Base

Voor het MOOOF Gebouw staat een elektriciteitshuisje met daarop dit kunstwerk, Solex.

Street Art Den Haag

Street Art Route fietsen

Naast het MOOOF Gebouw staat dus het bovenstaande elektriciteitshuisje met daarop het kunstwerk, Solex. Ik fietste hier een tweede keer langs, om bovenstaande foto met fiets te maken. Toen ik er voor de tweede keer was viel mijn oog ineens op dit kunstwerk wat er pal naast staat. Zou ik het de vorige keer echt niet gezien hebben of is het net gemaakt?

Buitenkunst Den Haag

Ik moest even goed kijken maar je kijkt er dus zo over heen. Bij The Hague Teleport Hotel zijn de palen compleet met Street Art vormgegeven. Leuk zijn ook de groen-gele picknicktafels in de Haagse kleuren.

The Hague Teleport Hotel

Fiets een flink stuk rechtdoor en steek de Mercurius weg over. Eventueel kan je een omweg maken door naar links te fietsen richting de Goudriaankade voor nog een kunstwerk. Voor nu geef ik hier even aan om nadat je de weg bent over gestoken alsmaar rechtdoor te fietsen over de Binckhorstlaan.

Op een gegeven moment zie je aan de rechterkant van de weg Bink 36. Aan de linkerkant fiets je de straat in bij de Trekvlietweg. Hier is een hele wand vol kunstwerken.

Street Art Route in Den Haag

Stap daarna weer op je fiets en ga onder de tunnel door naar de overkant van de weg waar je Bink 36 ziet. Links van Bink 36 is een legale graffiti spuitplek. En rechts onder de tunnel zit ook een kunstwerk dat twee woorden laat zien waar de Binckhorst in Den Haag bekend om staat. Je moet even het goede kader vinden voordat je ziet wat er staat.

BINK36 - Graffiti spuitplek

BINK36 - Tunnel Street Art

BINK36 - Tunnel Street Art: Creative Industry

Fiets daarna weer terug aan de kant van de weg waar je nu bent. Over de Binckhorstlaan richting de Polluxstraat. Geen idee wat voor bedrijf hier nou zit, er staat ‘Pollux Studio’s’ op het gebouw. Maar als je Googeld kom ik bij Studio Piraat uit. Anyway je kan het terrein niet op want er staat een groot hek dus de volledige tijger heb ik niet kunnen spotten maar deze setting vond ik wel vet.

Graffiti Den Haag

Recht tegenover het bedrijf APK Oké en naast het Leger des Heils vind je een hele brede muurschildering van kunstenares Sophia den Breems. Het thema is: Leger des Heils.

Muurschildering kunstenares Sophia den Breems

Op de katholieke begraafplaats St. Barbara heeft kunstenaar Patrick Artdrenaline een mooie muurschildering gecreëerd in de bidkapel. Het is een prachtige begraafplaats waar ook een wandeling is uitgezet langs bijzondere graven.

Street Art Bidkapel St. Barbara

 

Iets voorbij DTF autoverhuur staat een elektriciteitshuisje met daarop deze muurschildering met de naam: ‘Angst’.

Street Art - Angst

Tegenover de KPN garage zie je de ‘High Tea Table’ van Daan den Houter. The High Tea Table staat op het vloerkunstwerk van Dario Goldbag. Schuin tegenover, naast de KPN parkeergarage staat het gebouw Apollo 14 gevuld met Street Art.

Verborgen plekje Den Haag

Naast de KPN garage zie je het gebouw Apollo 14 gevuld met Street Art.

Street Art op gebouw

Op het gebouw vóór ABS Den Elzen Den Haag en aan de achterkant van Kompaan staat heel groot: BINKHAVEN vermeld op het gebouw.

BINKHAVEN op de Binckhorst

Op het parkeerterrein bij de Caballero Fabriek zijn 2 kunstwerken te bewonderen. Het elektriciteitshuisje in compleet omgetoverd met een kunstwerk van Tobias Becker Hoff. Bij het water ligt een Street Art Schip van @sogoshow voor het schip van het Zeekadetkorps.

Caballero Fabriek Den Haag

Street Art Den Haag Binckhorst

Aan de achterkant van Zalencentrum Kristal en aan de zijkant vind je twee mega grote muurschilderingen. Wat mij betreft de twee mooiste Street Art van Den Haag. De Spaanse kunstenares Lily Brik schilderde op de zijwand van het transformator-gebouw van Stedin in de Wegastraat het onderstaande.

Mooiste Street Art van Den Haag

Leuke tips voor op de Binckhorst

Geniet van de mooie muurschilderingen in Den Haag en maak er gelijk een leuke fietstour van in combinatie met een proeverij of je eigen picknick.

  1. Proef het Haagse bier bij Kompaan.
  2. Neem zelf wat lekkers mee en nestel je op de High Tea Table.
  3. Geniet van een lunch of diner bij Capriole Café, Loïc of bij Glaswerk aan de Fokkerhaven.

Verborgen plekje Den Haag

Street Art in Den Haag Centrum en omgeving

Kan je er geen genoeg van krijgen? Bekijk dan ook de andere locaties in Den Haag waar je street art kan bewonderen. Zoals de onderstaande foto die ik gemaakt heb op de Calandkade, in de buurt (10 minuten lopen) van de Verheeskade waar Koffiehuis De Laak zit.

Street Art Den Haag - Laakhaven

De ooievaar is het symbool van Den Haag. Een geweldige muurschildering van de artiesten Karski & Beyond op de hoek van de Goudriaankade en de Rijswijkseweg in de wijk Schipperskwartier. De muurschildering in Den Haag werd gemaakt in opdracht van Staedion. Bekijk ook de locaties van deze Street Art artiesten op de Binckhorst.

Street Art op Goudriaankade

Het is even gluren door het hek heen maar dan zie je deze enorme muurschildering. Fiets naar de 1e Lulofsdwarsstraat vlakbij de Calandkade.

Street Art 1e Lulofsdwarsstraat - Den Haag

Street Art Den Haag Station Laan van NOI

Ook tegenover Station Den Haag Laan van NOI, om precies te zien aan de Wilhelmina van Pruisenweg vind je Street Art. Zowel schuin tegenover de ingang van het station aan de voorkant als om de hoek. Ook leuk zijn de diverse mozaïek creaties op het gebouw rondom.

Street Art Den Haag Station Laan van NOI

Den Haag Station Laan van NOI

Overal is Street Art in Den Haag 

Inmiddels zijn er heel veel plekken in Den Haag met mooie Street Art. Voor een compleet overzicht van alle kunstwerken die er te bewonderen zijn in de Hofstad check de onderstaande link die verwijst naar de projecten van The Hague Street Art.

Op de Daal en Bergselaan, grenzend aan de Sportlaan vind je dit transformatorhuisje dat helemaal beschilderd is met pauwen. Je kan hier even uitrusten op het bankje na een wandeling door de Bosjes van Pex. Zie ook mijn tips voor wandelen in Den Haag door de natuur.

Street Art Daal en Bergselaan

Op de hoek bij het stoplicht aan de Drapeniersgaarde 141, vlakbij het Revalidatiecentrum Basalt is een kunstwerk gecreëerd op de blinde muur van een flatgebouw.

Street Art Drapeniersgaarde

Street Art tour Den Haag

Vind je het leuk om mee te gaan met een Street Art tour door Den Haag? Neem dan contact op met The Hague Street Art. Je kan kiezen uit drie tours:

  1. In 1 uur bekijk je 32 locaties.
  2. In 1 uur bekijk je 60 locaties.
  3. In 1 uur bekijk je 81 locaties.

The Hague Street Art

Wat vind jij de mooiste Street Art in Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email