Heb je alle hoogtepunten en highlights van Istanbul gezien en heb je nog extra tijd? Ga op ontdekking en spot de mooiste street art in Istanbul.

Street art in Istanbul ontdekken

Lekker struinen door een stad en onderweg street art in Istanbul spotten. Terwijl je van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Istanbul wandelt zal je her en der al veel street art spotten. De meeste street art in Instanbul vind je rondom de Balat Street, nabij de Galata toren, in de gezellige en populaire havenwijk Karaköy en in de, aan de Aziatische kant van Istanbul gelegen, Kadiköy wijk.

In dit artikel laat ik je graag een paar van de street art kunstwerken in Istanbul zien rondom de Balat Street en in de havenwijk Karaköy omdat ik daar zelf ben geweest. Ben jij een echte street art fan? Ga dan op pad met een local en laat je rondleiden langs de meest bijzondere street art in Istanbul.

*Ontdek meer street art in Istanbul met een Graffiti & Urban Art Tour.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Street art Istanbul

Umbrella street & Street art ontdekken in Balat

De wijk Balat in Istanbul is de kleurrijkste wijk die ik heb gezien. De wijk Balat ligt aan de westkant van de Gouden Hoorn, dat is de uitloop van de Bosporus rivier. De wijk ligt verder weg dan de meeste bezienswaardigheden in Istanbul en de weg ernaar toe lopen is nogal saai. Het beste kan je een taxi naar Balat nemen of met de ferry reizen en uitstappen bij Fener.

Balat was een vervallen wijk maar mede door de investering van UNESCO is het nu een kleurrijke wijk in Istanbul waar steeds meer mensen de weg naar toe weten te vinden. Een van de redenen waarom de wijk Balat nu zo populair is met dank aan Instagram. Balat is de place to be voor mensen die op zoek zijn naar Instagrammable hotspots in Istanbul. Overal zie je straatkunst, van gekleurde trappen, tot regenboogstraten en veel street art.

*Laat je rondleiden door de wijk Balat.

Balat wijk Istanboel

Umbrella Street Istanbul

Straatkunst spotten in wijk Karaköy

De levendige havenwijk Karaköy is zowel overdag als in de avond een drukte van jewelste. Overdag word er lekker gewinkeld in de hoofdstraat en wordt er links en rechts op een terrasje genoten. En in de avond is het druk bij alle cafés en restaurants op de terrassen. Net als de wijk Balat is ook deze wijk een van de Instagram hotspots van Istanbul.

In de Karaköy wijk kan je lekker rondstruinen en kom je vanzelf overal street art en graffiti kunst tegen. Net als in de wijk Balat vind je ook hier weer een regenboogtrap maar die is op dit moment (april 2022) aardig afgebladderd. Voor een mooie regenboogtrap kan je beter naar de wijk Balat in Istanbul gaan. Wel is er aan de rand van de wijk Karaköy, tegenover de Galataport een trap met mooie street art in Istanbul.

Op de onderstaande foto, in de wijk Beyoglu dat grenst aan Karaköy zie je street art kunst van beroemde Turkse schilders. Het is een project dat de plaatselijke gemeente lanceerde in samenwerking met studenten van de  Mimar Sinan Fine Arts University uit Istanbul.

Street art Karaköy Istanbul

Street art Istanbul

Spot jij graag Street Art op reis?

Print Friendly, PDF & Email