Stooopppp, I see a camel“, riep ik tegen de chauffeur. Ik reisde al 5 dagen rond door Tunesië maar had nog geen kameel of dromedaris gespot op de kamelen na die voor toeristen ritjes worden gebruikt op het strand van Djerba. Nu reden we over een lange weg in de middle of nowhere door de woestijn van Tunesië. Ik keek links uit het raam en zag ineens een lange nek boven de zandduinen uitsteken, dit was mijn kans…

Ik spotte een dromedaris

De chauffeur trapte de rem hard in, iedereen schuift naar voren en de gids begint te lachen. Het busje wordt in zijn achteruit gezet en met gierende banden rijdt hij terug. “Not more then 5 minutes girls” roept de gids. We stappen de airco bus uit en met een temperatuur van 45 graden en een warme wind rennen we alsof ons leven er van af hangt richting de dromedarissen. Oververhit komen we aan en de dromedaris boy begint hard te lachen. Gelukkig is hij zeer vriendelijk en mogen we foto’s maken. Hij blijkt zelf ook graag op de foto te gaan en hij geeft ons de mooiste beelden…kijk je mee?

Stop de auto!!! Ik zie een dromedaris

Stop de auto!!! Ik zie een dromedaris

Stop de auto!!! Ik zie een dromedaris

Baby dromedaris

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Denise van Fotograferen op reis

Stop de auto!!! Ik zie een dromedaris

Dromedaris spotting met fotografe Denise

Heb jij al eens een dromedaris gespot in de woestijn? Deel je foto hieronder…

Print Friendly, PDF & Email