Een stedentrip naar Rome in Italië, dat is iets wat je minimaal één keer in je leven moet doen. Ben je eenmaal geweest en heb je ontdekt wat je allemaal kan zien en doen in Rome, dan is de kans groot dat je nog een terug gaat, want op Rome raak je nooit uitgekeken.

Stedentrip Rome, je raakt niet uitgekeken

De geijkte uitdrukking is ‘Napels zien en dan sterven’. Goethe bedoelde dat niet letterlijk, maar het is wel een mooie duiding. Wat mij betreft geldt het ook voor Rome, de hoofdstad van Italië die je toch minstens één keer in je leven moet bezocht hebben. De stad heeft zoveel geschiedenis waarvan de restanten nog steeds kunnen gezien worden.

Hoe lang bestaat Rome al niet? Volgens de overlevering is de stad Rome in 753 voor Christus ontstaan. Dat betekent dat een stedentrip Rome ideaal is voor geschiedenis liefhebbers. En niet allen dat, Rome is voor iedereen een bezoek waard.

Voor een weekendtrip Rome kun je zowel een goedkope reis naar Rome boeken, als een all-in pakketreis naar Rome waarbij de vluchten, hotel en transfer zijn inbegrepen. Maar het kan ook voor een langere vakantie natuurlijk. Combineer een stedentrip Rome met de omgeving en geniet zolang als je kan van een vakantie in Italië.

*Bekijk hier meer reistips voor Italië.
**Ontdek hier de excursies en tours in Rome via Viator

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

 

De highlights van Rome in vogelvlucht

Start je stedentrip naar Rome na aankomst met een stadswandeling. Als je te voet de stad verkent heb je alle tijd om langs alle mooie bezienswaardigheden in Rome te lopen. Neem er de tijd voor want wellicht wil je het Collosseum en het Pantheon ook wel bezoekers.

Start je wandeling door Rome bijvoorbeeld bij de brug over de Tiber dan kom je op het Piazza Del Popolo uit. Een prachtig plein aangelegd rond de obelisk van Ramses II.

Vandaar wandel je een mooie winkelstraat in. Hier zijn het de wereldberoemde couturiers die de etalages vullen. Vervolgens kom je al direct langs een andere top bezienswaardigheid in Rome, de beroemde Spaanse Trappen. De Spaanse Trappen werden in de 18de eeuw gebouwd. Het dankt zijn naam aan de Spaanse Ambassade die daar gehuisvest was.

Achter de trappen ligt Villa Borghese, de woonplaats van een van de meest beroemde Romeinse families, die zelfs een paus hebben geleverd in de 16e eeuw.

Ga een zijstraat in aan de overkant van de Spaanse Trappen en loop naar het Piazza Navona. Een van de gezelligste pleinen van Rome! Hier vind je veel typische Italiaanse restaurants en barretjes. In het midden staat een Oud Egyptische obelisk. Er is ook een fontein die door velen als nog mooier dan de beroemde Trevi fontein wordt beschouwd. Die laatste is vooral bekend dankzij de cultfilm ‘La Dolce Vita’ van Fellini. De legende gaat dat wanneer je hier een muntje ingooit, je wensen in vervulling gaan.

Stedentrip Rome

Het oude Rome te voet ontdekken 

Van het Piazza Navone is het maar een kleine wandeling naar het Pantheon. Deze tempel is gewijd aan de Romeinse oppergod Jupiter. Het licht valt binnen via een opening in het dak. Ook het Pantheon is echt een bezoek waard, zo bijzonder hoe dat toen is gebouwd. Je kon het Pantheon in Rome altijd gratis bezoeken maar vanaf nu wordt er een entreeprijs geheven voor toeristische bezoekers.

Je kunt Rome niet bezoeken zonder het Forum Romanum en het Colosseum te bezoeken. Met een beetje goede wil zie je hier in je verbeelding de Romeinse burgers hun dagelijkse bezigheden doen.

*Bekijk hier alle Colosseum Tours via Viator;
**Bestel hier je Fast Track Tickets online voor het Collosseum via GetYourGuide.

 

Collosseum bezoeken

Bezoek Vaticaanstad

De kleinste onafhankelijke natie ter wereld wordt helemaal omsloten door de stad Rome. Vaticaanstad is de zetel van de katholieke kerk. Hier zetelt de paus en worden alle kerkelijke beslissingen genomen. Wie Vaticaanstad bezoekt wil de Sint-Pietersbasiliek zien. Dit is de plek waar de paus duizenden gelovigen toespreekt op de belangrijke katholieke feestdagen.

Een tweede hoogtepunt in Vaticaanstad is de Sixtijnse Kapel. Dagelijks schuiven duizenden toeristen aan om de plafondschilderingen van Raphael te bewonderen. Maar ook de weg er naar toe langs de oude pauselijke vertrekken is de moeite waard.

Vlak naast Vaticaanstad ligt de Engelenburcht. Het kasteel werd tijdens de tweede eeuw oorspronkelijk gebouwd als ontsnappingsweg voor de kerkvaders.

Bezoek Vaticaanstad

De eeuwige stad verveelt nooit

Ik heb maar enkele highlights die je kan doen tijdens een stedentrip Rome besproken. Maar er zijn nog honderden andere bijzonderheden te ontdekken in Rome. De Via Apia, de meer dan 2000 jaar oude weg die Rome verbindt met de havenstad Brindisi.

Het Circus Maximus, de catacomben en het Joodse Getto zijn er maar enkele. Ook al ben je het gewend om te reizen. Rome zal je keer op keer verbazen en wat mij betreft raak je er nooit op uitgekeken.

Ben jij al eens tijdens een stedentrip in Rome geweest?

Print Friendly, PDF & Email