De reiswereld is een ongoing business waarin naast de huidige partijen vele initiatieven worden ontplooid. Sommige gaan na een tijdje weer ten onder en andere start-ups zijn op een gegeven moment niet meer weg te denken. Hellotrip is een van die nieuwe startups in de reisbranche waarmee ik je graag kennis laat maken. Hellotrip.com is namelijk de eerste Europese website met een prijsvoorspellingsalgoritme!

Startup Hellotrip voorspelt toekomstige vliegticketprijzen

Voormalige techneuten van TomTom zijn het brein achter deze reis start-up. Het doel van Hellotrip is om websites te ontwikkelen die de moderne reiziger helpt bij het maken van slimmere keuzes, zoals in dit geval inzage bieden in mogelijke prijsveranderingen van vliegtickets in de komende veertien dagen.

Het is een technisch hoogstandje van waar ik totaal geen verstand van heb. “Hellotrip.com schotelt prognoses voor op basis van miljarden historische prijsmetingen en machine learning technieken“. Ik weet wel dat de startup werd gekozen tot winnaar van ‘The Microsoft Pitch Battle’, tijdens het afgelopen Uprise Startup Festival in Amsterdam en dat zegt wel iets.

Voordelen gebruik Hellotrip.com

De tool adviseert je om een bepaald ticket direct te kopen omdat er een hoge kans is op een stijging of je wordt geadviseerd om juist te wachten omdat de prijs waarschijnlijk zal zakken.

Nieuwe reis startup; Hellotrip voorspelt toekomstige vliegticketprijzen

Vooralsnog beperkt Hellotrip.com zich tot prijsadviezen van de meest populaire vliegroutes vanuit Amsterdam en sinds kort ook vanuit Parijs. Er wordt gewerkt aan een volledige dekking van alle grote Europese steden, de huidige dekking wordt hier bijgehouden en men kan zien welke nieuwe routes in de komende weken uitgerold worden.

Wat ik het aller tofste aan deze startup vind is dat je ook op basis van budget en reisdata een wereldkaart ziet met vlieg mogelijkheden. Stel dat ik eens een weekend weg wil en een bepaald bedrag te besteden heb weet ik precies waar ik naar toe. De “Inspire Me” me tool heeft mijn zegen wat dat betreft.

Wat vind jij van de startup Hellotrip?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post