Alle Star Wars en filmlocatie spotters opgelet, Tunesië it is! Tijdens mijn reis door Tunesië heb ik twee locaties gespot. Mijn vader en de broer van een goede vriendin zouden dit geweldig hebben gevonden en mede voor hen deel ik het. Persoonlijk vind ik alle Star Wars films vreselijk, ik heb helemaal niets met dit genre. Wat ik wel gaaf vind is om te zien waar bepaalde films zijn opgenomen.

Star Wars filmlocaties in Tunesië

Alle planeten van Star Wars zijn gebaseerd op locaties ergens op onze aardbol. Maar liefst vier Star Wars films zijn gedeeltelijk opgenomen in Tunesië en deze locaties kan je nog steeds bezoeken. De scènes waarin Anakin Skywalker en zijn zoon Luke Skywalker opgroeien spelen zich in de film af op de afgelegen planeet “Tatooine“. De naam is door regisseur, George Lucasm vernoemd naar de Tunesisch stad Tataouine dat in de buurt van de filmset ligt. De meeste Tunesiërs zelfs hebben nog nooit van Star Wars gehoord en hebben geen idee waar het over gaat.

LET OP; Op dit moment is het NIET mogelijk om naar Tatouine te reizen en de Ksar Ouled Soltane te bezoeken omdat Tatouine in ‘oranje gebied’ valt, zo is bepaald in het reisadvies voor Tunesië van Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat Tatouine alleen bezocht mag worden als de reis noodzakelijk is en dat is niet het geval voor toeristen. Wat betreft de Star Wars locatie in Matmata is het een grensgeval, Matmata ligt namelijk precies op de grens van geel en oranje gemarkeerd gebied.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Ksar Ouled Soltane

Matmata, overnachten in Lars homestead

Matmata is een berberdorpje in het zuiden van Tunesië. In de Star Wars films doet het Sidi Driss hotel dienst als het huis van Luke Skywalker en je kan hier zelfs overnachten in de Lars Homestead zelf.

Op de keuken, een paar attributen en krantenknipsels na zie je niet veel spullen die naar de opnames van Star Wars verwijzen. Het is wel echt een super gave locatie, 4 grote gaten in een dor maanlandschap met een geweldig uitzicht. Ook als niet Star Wars fan de moeite waard om te bezoeken. Ik betaalde in 2015 een toegangsprijs van 1 Dinar, omgerekend, €0.40 cent.

Matmata, overnachten in Lars homestead

Matmata, overnachten in Lars homestead

Matmata, overnachten in Lars homestead

Star Wars filmlocaties in Tunesië

Matmata, overnachten in Lars homestead

Star Wars filmlocaties in Tunesië, Matmata & Tatouine

Star Wars filmlocaties in Tunesië, Matmata & Tatouine

Star Wars filmlocaties in Tunesië, Matmata & Tatouine

May the force be with you

Tataouine Ksar Ouled Soltane

Ksar Ouled Soltane is een oude graanschuur dat enkele eeuwen geleden werd gebouwd door Berberstammen uit Noord-Afrika. Om overvallen tegen te gaan werden Ksars op heuvels gebouwd.

Mede dankzij de  film, “Star Wars: Episode I: The Phantom Menace” werd de Ksar Ouled Soltane een toeristische trekpleister. In de film is de Ksar de woonplaats van Anakin Skywalker in zijn jonge jaren.

*Lees meer over Ksar Ouled Soltane in dit artikel.

Ksar Ouled Soltane, nabij Tatouine - Tunesië

Bezoek jij wel eens filmlocaties op reis?

Print Friendly, PDF & Email