Kom jij St. Patricks Day in Den Haag vieren? Op zondag 17 maart is het weer zo ver, de wereld kleurt groen op St. Patricks Day. En nergens in Nederland wordt deze Ierse traditie zo groots gevierd als in Den Haag.

St. Patricks Day in Den Haag

Iedereen kleed zich massaal in het groen, er wordt volop gedanst en er gaan weer liters drank over de toonbank. Maar wat vieren we nou eigenlijk en wie is St. Patrick? Op St. Patricks Day wordt de beschermheilige Saint Patrick herdacht en dat is alle reden voor een feestje. Oorspronkelijk bedoeld om hem te eren en de komst van het Christendom te vieren.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een nationale Ierse feestdag waarop de Ierse cultuur wordt gevierd. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen. In samenwerking met Irish Club Netherlands en Den Haag GAA (Gaelic Athletic Association) wordt er weer groots uitgepakt op de Grote Markt in Den Haag.

*Bekijk het volledige programma hier.

Locatie: Grote Markt, O’Casey’s Irish Pub, Noordeinde 140;
Openingstijden: van 13.00 tot 23.00 uur op de Grote Markt en bij O’Casey’s Irish Pub tot 03.00 uur;
Entree: Gratis.

St. Patricks Day in Den Haag

St. Patricks Day Den Haag

St. Patricks Day Nederland

Niet alleen Den Haag kleurt groen en viert het Ierse feest. Ook in Amsterdam kan je je uitdossen in het groen. Bij Splendor in Amsterdam wordt voor de 6e keer St. Patrick’s Festival gevierd. In Amsterdam duurt het festival 3 dagen, om precies te zijn het weekend van 15 tot en met 17 maart.

De wereld kleurt groen

Hoe tof is het dat vele steden zich committen aan dit Ierse festival. Wereldwijd kleuren iconische gebouwen groen, van het reuzenrad op Scheveningen tot het Chistusbeeld in Rio de Janeiro, zelfs de molen in Weert doet mee.

Maar ook de fontein op Trafalgar Square in Londen, het Wawa Goose monument in Ontario, het Palais de l’Europe in Straatsburg, het Köningsbau in Stuttgart, Pen monument in Hanoi, Colosseum in Rome, Niagara Falls Londen Eye, Euromast Rotterdam, Sky Lounge Amsterdam, de Uilenburgersjoel Amsterdam en Dot Groningen.

St. Patricks Day in Den Haag

Reistips Den Haag

Blijf je het hele weekend in Den Haag of wil je ook nog wat anders gaan doen? Check mijn Den Haag tips. Reis je met de auto naar Den Haag? Lees dan zeker even mijn ‘goedkoop parkeren in Den Haag‘ tips.

Print Friendly, PDF & Email

Related Post