Een nieuw jaar, een nieuw seizoen en er zijn weer volop leuke en handige travel musthaves en wannahaves. Ik ben super zuinig op mijn spullen maar af en toe wil je gewoon wel weer eens iets nieuws. Scroll snel verder voor de musthaves die ik selecteerde voor deze lente.

Lente Travel Musthaves

Welke producten zijn handig op reis, in welke kleur bikini wil jij deze zomer shinen en wat zijn leuke gadgets op dit moment? Alle producten die ik hier noem zijn reisitems die ik zelf gebruik of zou gebruiken. Sommige artikelen zijn gesponsord, andere mag ik een tijd gebruiken om te testen en andere koop ik gewoon zelf omdat ik het graag wil hebben. Wat het ook is, je vind hier altijd mijn eerlijke mening.

1. Reizen met een rugzak

Ik sleep wat mee aan spullen als ik op reis ga en een tijd lang was ik zoekende naar wat nou het beste bij mij past. Eerder ging ik vaak op reis met een grote schoudertas á la strandtas, toen een laptoptas en daarna een grote rugzak. In mijn bagage had ik dan nog een kleine rugzak bij mij voor ter plaatse op de bestemming. Je begrijpt, ik reis niet travel light. Mijn zoektocht naar de perfecte rugzak ging dus door. Vereisten, mijn laptop van 15 inch moet erin kunnen, een zijvak voor een fles drinken is meer dan welkom en een paar kleine vakken zodat ik gemakkelijk bij een aantal spullen kan zoals mijn paspoort. Daarbij is een extra groot vak ook een vereiste want mijn waardevolle spullen zoals mijn camera met lenzen wil ik ook mee. Last but not least, de rugzak moet comfortabel zijn om te dragen en te gebruiken tijdens diverse activiteiten zodat ik niet alsnog een extra rugzak mee moet nemen op reis.

Ik kwam in contact met het merk Osprey en na mijn rugzak wensen voorgelegd te hebben kwam de Osprey Radial 26 op papier als beste uit de test. Het is fijn dat de tas rechtop blijft staan, ik heb altijd al mijn spullen bij de hand en kan even snel iets uit een van de extra vakjes halen indien nodig. Voor de wintersport was die perfect omdat je de tas met extra grepen ook om je middel vast kan maken wat zort voor extra stabiliteit. Het ademend vermogen van de rugzak kwam goed van pas in Gambia met temperaturen van soms meer dan 40 graden.

Reizen met een rugzak - Osprey Radial 26

2. Shinen in een nieuwe bikini

Een shopverslaafde ben ik absoluut niet en als het even kan dan mijd ik het om te gaan slenteren door de stad op zoek naar een outfit. Als je regelmatig mijn blog leest dan zal je aan sommige foto’s vast zien dat ik lang met dezelfde kleren doe. We weten inmiddels wel dat online bestellen super handig kan zijn. Onlangs mocht ik online een nieuwe bikini uitzoeken bij LASCANA voor het zomerseizoen. Met mijn reisje naar Griekenland in het vooruitzicht en de gedachte aan die inmiddels verwassen zwarte bikini in de kast ging ik door het bikini aanbod. Mijn oog viel op de beugelbikini serie van het merk ‘Buffalo’. Nadat ik eerst van de winter mijn zwarte outfit heb verruild voor een kleurige versie verruil ik nu ook mijn zwarte bikini voor een fleurige bikini zodat ik op een willekeurige reisbestemming kan shinen. Wat mij betreft zit een bikini met een beugel net wat steviger wat altijd handig is tijdens een potje strandtennis of watersporten. De bikini kwam te laat voor mijn reis naar Griekenland maar in Macedonië heb ik zitten shinen aan het Meer van Ohrid.

Bikini LASCANA

3. Hip de regen in met deze regenjas

Ken jij het merk Regatta Great Outdoors? Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet eerder van had gehoord en dat terwijl Regatta sinds 1981 bestaat en toonaangevend is in outdoorkleding. Ze staan zelfs bekend om de uitstekende waterdichtheid van de outdoor kleding, door het gebruik van Isotex materiaal. Tijd om eens een product te testen en dat werd een hippe felgekleurde en lichtgewicht regenjas. Regenjassen vond ik meestal lelijke jassen maar deze jas heeft mijn beeld geheel bijgesteld. Er zijn wel degelijk hippe regenjassen. Dit is de eerste keer dat ik niet kon wachten op de regen om een foto ervan te maken.

De regen kwam niet maar bij een waterval heb je ook genoeg spetters en dan is deze hippe en flitsende regenjas fijn om alles droog te houden. Wat vind jij ervan? Als je maat 40 hebt dan bof je want dan kan je meedoen aan de winactie en wie weet loop jij straks ook in een Regatta outdoor jas. De jassen van Regatta kan je o.a. kopen bij: Zalando – €79,95, As Adventure en Perry Sport.

Regatta outdoor regenjas

4. Travel in style

Wat neem je mee op reis qua schoenen? Hoe vaak ik ook reis, ik blijf het altijd een hele opgave vinden wat ik mee moet nemen qua schoenen. Slippers voor het strand, gympen om te wandelen, stevige wandelschoenen voor als ik ga hiken, leuke enkellaarsjes om uit te gaan. Meestal staan er diverse paren naast mijn (handbagage) koffer en dan is het maar zien wat er mee kan. Ik vraag mij wel eens af hoe anderen dat doen als ze op reis gaan.

Travel in style is leuk en het dragen van goede schoenen vind ik erg belangrijk. Meestal bespaar ik op kleding maar qua schoeisel kies ik bijna altijd voor leder. Die voeten van mij moet ik wel verwennen want die brengen mij naar de mooiste plekken. Behalve dat de schoenen comfortabel moeten zitten wil het oog natuurlijk ook wat. Ik ben dan ook helemaal blij met mijn laatste paar dat ik shopte bij Manfield.

Manfield enkellaarsjes

5. Foto’s maken met handygrip of SpiderHero

Hoe vaak heb jij je telefoon al laten vallen omdat je probeerde een foto te maken en het toestel toch uit je hand glipte. Denise, mijn blogvriendin van Inhetvliegtuig gebruikt al jaren de handygrip. Lang keek ik toe maar inmiddels gebruik ik de handygrip ook want het is echt handig. Je schuift je vinger aan de achterkant tussen de handygrip die aan je toestel is geplakt en het risico dat je nu nog je telefoon laat vallen is nihil. Ik heb het getest tussen een paar apen die maar al te graag de pinda’s uit mijn handen wilden eten. Het bedrijf dat de handygrip maakt heeft ook een ‘Spider Hero’ op de markt gebracht. Met deze gadget kan je je telefoon tussen de spinnenpoten klemmen en dan heb je automatisch een soort statief. Of je klemt de bovenste poten aan bijvoorbeeld een parasol en dan kan je toch met de wereld delen dat jij ergens lekker aan het zwembad ligt.

SpiderHero - Handygrip

6. Warme voeten tijdens je reis 

Ik ben zo’n ongelooflijke koukleum. Als mijn voeten koud zijn, dan blijft mijn hele lichaam koud. Ik ben dan ook verslaafd aan slaapsokken. Ik loop er de hele dag op in huis en ik moet bekennen dat ik in de winter zelfs met mijn slaapsokken aan slaap. Onlangs maakte ik tijdens een event kennis met het sokken merk Soxs.co. Margriet is het gezicht achter deze hippe geiten wollen sokken en zij maakte mij enthousiast met een warm paar. De super zachte wol van de sok is afkomstig van Nieuw-Zeelandse schapen.

De Soxsco sokken gingen mee tijdens een camper roadtrip naar het Zwarte Woud. Daar kwamen ze goed van pas want tijdens de overnachting in het Zwarte Woud dal werd het rond de vier graden. Brrr, wat was ik blij met deze sokken.

Warme voeten tijdens je reis 

7. Je eigen fiets mee met een fietsendrager

Mijn vrienden lachen mij vaak toe als ze mij weer zien rijden met mijn fietsendrager. Mijn zusje fietst veel rond en die moet ik regelmatig wel eens ergens ophalen en dat kan dus omdat ik een fietsendrager heb. Niet zo’n mooie als je tegenwoordig wel eens ziet, maar het werkt. Vroeger ging ik regelmatig een weekend weg naar vrienden en die hadden dan niet allemaal een extra fiets over. Met de fietsendrager kon ik dus prima mijn eigen fiets meenemen.

8. Luisteren naar muziek op reis

Heb jij ook een favoriet reisnummer waarbij je gelijk wegdroomt? Of als je een bepaald nummer hoort dat je dat gelijk doet terugdenken aan die ene reis? Als ik een dagje naar het strand ga met vrienden dan is er altijd wel iemand die een paar Bluetooth speakers meeneemt voor een gezellig muziekje erbij. Voor de muziek- en reisliefhebbers zijn er inmiddels ook travel light varianten, sommige passen zelfs in je broekzak.

Ook handig, check van te voren of ze bestendig zijn tegen alle allerlei weersomstandigheden. Bedenk dus goed van te voren wat je ermee wilt doen en waar je de speaker mee naar toe wilt nemen. Belangrijk is ook om te kijken naar de accuduur. Toch zonde als je op een verlaten strand zit zonder stroom met je geliefde en je een romantisch muziekje wil draaien  of als je denkt ik ga eens even een feestje bouwen op een tropisch eiland en je batterij is leeg.

Bluetooth speaker

 

9. De wereld delen in 360 graden

Ik ben gek op reisgadgets en sleep wat mee op reis aan producten. Filmen vind ik steeds leuker worden en vele reizen heb ik al vastgelegd met mijn Nikon (onderwater) camera en actioncam. Toen ik vorig jaar in Jordanië was had één van de bloggers een 360 graden camera bij zich. Supertof om te zien wat voor beelden dat oplevert. Een bevriend blogstel uit België tipte mij over de 360 fly 4K camera en waren helemaal enthousiast. Na even wat speurwerk vond ik in Nederland het PR bureau van 360 fly en de komende maanden mag ik dit product gaan testen. Super leuk, dus keep you posted over mijn bevindingen.

360fly - 360-camera

 

10. Slippers aan, hamamdoek mee en..

Ik word er zo blij van als ik mijn slippers weer aan kan. Tien minuten lopen en ik sta op het strand van Scheveningen. Mijn favoriet zijn de Braziliaanse Havaianas, ik heb wel vijf paar. Ik zou werkelijk waar op slippers de wereld rond kunnen lopen, ze zitten zo fijn. Wat er verder nooit ontbreekt in mijn strandtas zijn mijn zonnebril, bikini, zonnebrand, hammamdoek of een strandlaken. Precies dat wat je nodig hebt voor een dag op het strand. En dat alles kan je ook bestellen op de website, badenstrand.nl.

Havaianas

11. Geen verspilling, neem je eigen drinkbeker mee

Ik heb altijd een flesje met drinken bij me. Reis ik richting Schiphol dan zorg ik dat mijn flesje leeg is voor de douane zodat ik het achter de doune weer kan vullen. Meestal is het gewoon een flesje van een product dat ik onlangs heb gekocht en zelf hergebruik. Soms ontvang ik wel eens leuke perspakketten als reisblogger en zo lag er op de dag voor Koningsdag ineens een verrassing op mijn deurmat van Mizu. Mizu, Japans voor water, produceert waterflessen die zijn gemaakt van roestvrijstaal. De producten zijn geheel vrij van gifstoffen en ik las voor de eerste keer het woord, ‘mondontwerp’. Jaja, dat betekent dat het ontwerp perfect is om te drinken en dat je niet morst. Is dat even handig;). Ik kreeg een mooie oranje die ook nog eens gepersonaliseerd is met mijn naam erop. De turqoise drinkfles gaat van de zomer zeker weten mee naar het strand. Staat toch net wat hipper dan het afgebladderd flesje dat ik nu gebruik.

Mizu - drinkbeker

12. Travel light met een Kameleon Rose dress 

Onlangs ontmoette ik Letteke, zij is gestart met de import van de “Ultimate Travel Dress“. Nieuwsgierig als ik was heb ik een zwarte jurk besteld. Het verhaal van de bedenker Leila sprak mij aan. Zij reisde de wereld over en irriteerde zich aan het feit dat je op reis vaak in verschillende situaties terecht komt waarbij het fijn zou zijn als je net die ene outfit bij je had. Ze bedacht de Kameleon Rose. Een jurk die gemaakt is van materiaal dat niet krimpt, snel droogt en je zowel als rok, jurk, top en broek kan dragen. Ideaal! Helaas bestelde ik de verkeerde maat maar vriendin Linda, ook een fervent reizigster wilde graag even model staan en neemt de jurk mee op haar volgende reis. Zie jij jezelf ook al shinen in deze jurk? Je kan hem tot 1 juli 2017 bestellen met 10% korting, vul bij de bestelling op kameleonrose.com de code TAWM in.

Kameleon Rose - Ultimate ravel Dress

Welke travel musthaves zou jij graag willen hebben?

Print Friendly, PDF & Email