Travel around with me en droom weg tijdens het drinken van deze bieren! Vind jij het ook leuk om speciaalbier te proeven? Ik tip je graag de bieren die het proeven waard zijn, die je laten wegdromen, die toffe namen hebben en wat je allemaal kan doen qua bierproeverijen, een thuis proeverij van bier en nog veel meer.

Speciaalbieren proeven, zoveel mogelijkheden

Er zijn zoveel mogelijkheden om speciaalbieren te proeven. Ik woon in Den Haag en ga elk jaar naar het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Daarnaast bezoek ik het lente- en winterbierfestival bij Rootz in Den Haag en in Tsjechië badderde ik eens in een bierbad wat gelijk weer een reden was om een compleet artikel te schrijven over badderen in bier. Ontspannen in hop, gerst en gist is super goed voor je huid en haar!

Ik ging eens in Mechelen een weekend lang bier proeven en ik dronk pullen bier op het Starkbierfest in München en nog meer liters bier op het Oktoberfest in München. Als ik niet teveel bier heb gedronken dan voeg ik alle geproefde bieren ook nog toe aan mijn Untappd account. Heb jij dat ook? Laten we dan biervrienden worden! Voeg mij toe: henriettelovesbeer.

*Bekijk al deze bierproeverijen in Den Haag.
**De leukste winterbierfestivals in Nederland.
***Ook leuk, deze bierroute in de Belgische Ardennen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Speciaalbieren proeven

Waan je in Den Haag met Bukkûh bier

Hou je van Den Haag dan moet je zeker alle Haagse bieren eens proeven. Er wordt flink gebrouwd in Den Haag dus de keuze is reuze. Ik zet hier graag even het Haagse Bukkûh Bier in de spotlight, gemaakt door mijn oud-collega’s van De Ooievaart, dé rondvaartorganisatie in Den Haag.

*Ontdek hier alles wat je wilt weten over het Haagse bier, Bukkûh Bier!

Haags bier proeven

Reis de wereld over met Voyago, Beers of the World

Reizen naar mooie bestemmingen kan even niet maar we kunnen wel de reisbranche supporten en wegdromen tijdens het drinken van een paar wereldse bieren. De uitgevers van TravMagazine (het vakblad voor de reisbranche) hebben hun eigen bier gelanceerd, ‘Voyago, Beers of the World’.

De drie bieren zijn geïnspireerd op drie geweldige wereldsteden; Auckland IPA, Buenos Aires Blond en Tokyo Tripel. Alle biertjes hebben een persoonlijk verhaal. Probeer ze zelf of geef ze aan je klanten, je kan de smaken bestellen in een 6, 12 of 24 pack met de drie bieren.

Voyago, Beers of the World

Belgische trots proeven van Schelde Brouwerij

Belgische brouwers die zich laten inspireren door buitenlandse bierstijlen en overzeese ingrediënten, zo kan je de Belgische Schelde brouwerij omschrijven. Peter van den Eijnden begon begin jaren ’90 met het brouwen van bier in zijn schuur. Altijd leuk om te lezen over anderen bij wie een hobby uit de hand is gelopen, dat geldt voor Travel around with me net zo.

De Zeezuiper is de Beste Tripel van België uitgeroepen tijdens de World Beer Awards 2020. De Ginnegapper is een bijzonder speciaalbier om te proeven, dit Belgisch Blond is met Gin Infused. De Lamme Goedzak en de Dulle Griet zijn ook fijn en als je niet kan kiezen moet je gewoon de Schelde Quiz doen.

*Ontdek hier alle bieren van de Belgische Schelde brouwerij

Belgische speciaalbieren proeven

Heb jij nog meer tips voor fijne speciaalbieren proeven?

Print Friendly, PDF & Email