Op donderdag blog ik de komende weken over mijn 7-daagse roadtrip door Slovenie. Na een verblijf van twee dagen reden we via Bled door naar Hotel Spik in Kranjska Gora. Kranjska Gora is gelegen in het noordwesten van Slovenie en bekend als outdoor- en wintersportgebied.

Hotel Spik in Kranjska Gora

Hotel Spik ligt vlakbij het skigebied in Kranjska Gora en wordt vooral in de winter druk bezocht. Ik ben er eind juni en op weg naar het dorpje kan je het hotel al spotten vanaf de weg. In eerste instantie schrik ik als ik dit megaresort zie. De omgeving is prachtig en het hotel biedt uitzicht op de bergen maar het is zo ongelooflijk groot en als ik ergens niet van hou is dat het wel.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

De kamer die Denise en ik hebben maakt veel goed want we kijken uit op de bergen. Op de begane grond is een wellness-centrum met binnenzwembad en diverse sauna’s. Mijn ervaring is dat je in de meeste hotels in het buitenland in badkleding gebruik hiervan kan maken maar hier is het verplicht om je te ontkleden. Op het moment dat ik er ben zijn er veel families met kinderen dus ik sla een rondje zwemmen over.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

Spa & Wellness in Hotel Spik

De spa & wellness ruimte op de vierde verdieping is de place to be voor mij. Voor Euro 17,- per persoon kan je een gedeelte van deze verdieping afhuren. Er zijn vier grote ruimtes voor bijvoorbeeld yogales en/of een massage. In de kleine ruimten daarachter kan je een wellness kuur volgen in vier stappen. 1,5 Uur biedt genoeg tijd om hier te verblijven tenzij je ook nog een massage of les erbij reserveert.

Alpine Wellness in vier stappen
De eerste ruimte, Screca, is om te relaxen en even tot rust te komen. In de volgende ruimte, Ljubezen, kan je zelf een zuurstoftherapie doen. Er staat een apparaat, de werking ervan wordt van te voren uitgelegd, waarbij je een slang in je neus kan doen om extra zuurstof binnen te krijgen. Extra zuurstof zorgt voor nieuwe energie en daarbij herstellen lichaamscellen zich sneller in een zuurstofrijke omgeving en wordt het uithoudingsvermogen versterkt. Het klinkt allemaal geweldig maar ik vind het toch maar een vreemd iets en merk dat ik er te weinig geduld voor heb om hier rustig te zitten.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

In ruimte drie, Harmonija, zit ik veel liever want hier is namelijk een Finse sauna, heerlijk even opwarmen en de frisse dennengeur inademen.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

In kamer vier, Kreativnost, kan je relaxen op een verwarmde bank die ondanks dat het van steen is gemaakt, heerlijk licht. De waterdruppels die vanuit het plafond op een soort zilveren bal vallen moeten voor een rustgevend moment zorgen maar bij mij wekt het eigenlijk alleen irritatie op.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

Na een tijdje ga ik naar buiten om op een groot rond loungebed te genieten van de natuurlijk berglucht met uitzicht op de bergen waarachter de zon net ondergaat.

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

Spa & Wellness in Hotel Spik Kranjska Gora - Slovenie

Reisvideo Roadtrip Slovenië

Ik heb van de gehele reis een reisvideo gemaakt, kijk je mee?

Maak jij de tijd op reis voor een spa & wellness moment?

Print Friendly, PDF & Email