Waar je ook komt ter wereld iedereen denkt bij Nederland aan bloemen. Duizenden toeristen weten elk jaar ons land te vinden om de bollenstreek in bloei te zien. De Keukenhof in Lisse is één van de topattracties van Nederland en ik zal je wat bekennen als oer Hollandse, ik ben er nog nooit geweest! Ja mensen, de halve wereld heb ik al gezien maar ik heb nog nooit tussen de bollenvelden gestaan.

Solex rijden tussen de bollenvelden in Voorhout

De bollenvelden stonden dus al jaren op mijn bucketlist en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Als ik iets ga doen moet het natuurlijk wel net even weer anders als anders. Ik tour dus niet in mijn eigen auto langs de bollenvelden en fiets ook niet zelf door de bollenstreek. Samen met Sheelagh ben ik old school op een Solex gestapt om samen langs alle kleurrijke bloemenvelden te tuffen. Voor de kenners onder mijn lezers, het zijn Solexen van het type “Oto en 3800″ en ze komen uit 1964.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

De ouders van een vriendin van mij, Linda uit Dordrecht, hebben ook nog twee oude Solexen in de schuur staan. Vorig jaar hebben we daarmee door de Biesbosch getourd en we genoten van alle aandacht van mensen die we passeerden. Vooral ouderen vinden het superleuk om te zien en herkennen het typische Solexgeluid al van verre. Laat je zintuigen hun gang gaan want je zal ook niet snel de typische geur van het motortje vergeten.

Wij stappen vandaag op het type Oto en vergis je niet, maar we behalen snelheden tot 60 kilometer per uur. Toch komen we maar amper vooruit op de Solex want om de paar meter moeten we stoppen voor weer een foto. Er klinken vele “oohhss en aanhss” want ik ben werkelijk verrast door de schoonheid van al die kleurige bloemen. Ik begrijp niet dat ik dit nooit eerder heb gedaan!

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Het Voorhoutse bedrijf Have Fun Events biedt diverse (groep)activiteiten aan in de bollenstreek en het Solex rijden is daar één van. Op de Solexen zitten fietstassen zodat je bagage mee kan nemen, super handig want daar hebben wij nu onze handdoek in gepropt. Een handdoek?

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Bubbelen tussen de bollenvelden

Jazeker, we gaan touren door de bollenstreek en nemen mee, een handdoek. Vier ondernemers uit de bollenstreek hebben hun handen in één geslagen om een unieke en wel heel bijzondere activiteit op te zetten, namelijk “bubbelen tussen de bollenvelden”. Coastline, wellness at home heeft één van haar jacuzzi’s tussen de bollen van bloembollenbedrijf “De Tulperij” geplaatst in Voorhout. Have Fun Events organiseert het en via hun kan je net zoals wij op een Solex er naar toe rijden. Mocht je ook nog een hapje en een drankje wensen dan staat “Van Vliet Catering” voor je klaar.

We werden ontvangen door de eigenaar, Daan, van De Tulperij die ons een kleine rondleiding gaf door zijn bedrijf. Dagelijks komen er touringscars vol internationale toeristen vanuit Amsterdam zijn bedrijf bezoeken om de Hollandse bloemenpracht te zien. Een aanrader dus om eens te onthouden om nog eens terug te gaan of voor jou als je meer wilt weten over de kwekerij en/of export van bloemen. De loods is erg leuk en decoratief aangekleed en we kunnen het dan ook niet laten om even een oer Hollandse foto te maken in de klompen.

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

En jawel dan is het zover. Achter een paar bloemenkistjes kleden we ons gauw om en dan rennen we met onze handdoek om richting de jacuzzi. Het warme water, 38 graden, bevalt heerlijk terwijl we de snijdende landelijke wind in ons gezicht voelen.  Even later komt Daan ons zelfs nog een glas koude witte wijn brengen. Dit is echt op en top genieten van de Nederlandse natuur!

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

 

Het kan nog tot en met 20 april

De 6-persoons jacuzzi staat er nog tot en met aanstaande maandag 20 april. Dus wil jij deze unieke ervaring ook eens beleven neem dan snel contact op met Rik van Have Fun Events via info@havefunevents.nl of 085 4874400 en reserveer jouw plek. Vanaf 08.00 uur in de ochtend kan je al komen bubbelen.

Locatie: De Tulperij aan de Oude Herenweg 16B in Voorhout. De Solexen kan je huren bij Have Fun Events aan de Jacoba van Beierenweg 97A in Voorhout.
Aantal personen: maximaal 6 personen.
Prijs: 1 t/m 2 personen € 15,00 p.p., 3 t/m 4 personen € 12,50 p.p., 5 > personen € 10,00 p.p. excl. BTW.

Solex rijden en bubbelen tussen de bollenvelden

Heb jij de bollenvelden al eens van dichtbij gezien?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email